Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 91

Βάλε τον κήπο μέσα στην γυάλα σου!

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Δημιουργήστε ένα μικροσκοπικό κήπο μέσα σε μια γυάλα ή αλλιώς σε ένα Terrarium, όπως είναι η επίσημη ονομασία του.

 

Τα φυτά μέσα στο Terrarium ζουν σε ένα αυτόνομο περιβάλλον, μέσα στο οποίο δημιουργείται και το δικό του κλίμα. Είναι σημαντικό στις κλειστές γυάλες να υπάρχει ένα άνοιγμα αρκετά μεγάλο για να μπορεί να μπει το χώμα και το φυτό. Ανάλογα με το φυτό που θα επιλέξουμε είτε θα βάλουμε χώμα ή άμμο μέσα στη γυάλα, είτε απλά νερό.

 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να φτιάξουμε ένα Terrarium. Τα βασικά όμως που πρέπει να φροντίσουμε προκειμένου να έχει επιτυχία είναι: το δοχείο να είναι γυάλινο ή από κάποιο άλλο υλικό διαφανές για να περνάει το φώς, τα φυτά που θα βάλουμε να έχουν τις ίδιες περιβαλλοντικές ανάγκες και πριν τη χρήση να καθαρίσουμε πολύ καλά το δοχείο ώστε να αποφύγουμε την ανάπτυξη βακτηρίων.

 

Το Terrarium είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος για να διακοσμήσετε τον εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Για το λόγο αυτό τα δοχεία που επιλέγουμε θέλουμε να εξυπηρετούν την αισθητική του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάζα που έχετε ήδη στο σπίτι ή ψηλόλιγνα γυάλινα καπάκια. Βάλτε τη φαντασία σας και δημιουργήστε το δικό σας σχέδιο!

 

Μια ιδέα απλή και πολύ εύκολη! Τοποθετούμε μέσα σε ψηλά γυάλινα ποτήρια μικρά βαζάκια στο καθένα, όπου μέσα στο βαζάκι βάζουμε το πράσινο φυτό μας. Και τα Terrarium μας είναι έτοιμα! Διακοσμούμε εάν θέλουμε γύρω από τα ποτήρια με πετραδάκια.

 

Επειδή το δοχείο δεν έχει τρύπες ώστε να αποστραγγιστεί το νερό, πρέπει να του δώσουμε ένα υπόστρωμα αποστράγγισης για να προστατέψουμε τις ρίζες των φυτών. Επιλέξτε μικρά χαλίκια, μικρές πέτρες ή μικρά κομμάτια από κεραμικό για να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό υπόστρωμα, πάχους 3 με 10 εκατοστά ανάλογα με το ύψος της γυάλας. Γενικότερα το υπόστρωμα μαζί με το χώμα και το κάρβουνο (τοποθετείται κάτω από το χώμα για να διατηρείται φρέσκο) αντιστοιχεί στο 1/3 του δοχείου.

You are here