Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 92

Ένα Κέντρο για το παιδί και την οικογένεια

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS στεγάζεται επί της οδού Κ. Κρόμπα 11 στον πεζόδρομο Αριστομένους, παρέχοντας πολύπλευρες υπηρεσίες στήριξης της οικογένειας που βρίσκεται σε κρίση.

Μια πολύ ευτυχής συγκυρία με ενέταξε, για μερικά χρόνια, ανάμεσα στα μέλη της Τοπικής ομάδας στήριξης του έργου του. Σήμερα βρίσκομαι απλά στο ευρύτερο εθελοντικό δυναμικό του, μαζί με μια μεγάλη «οικογένεια» ανθρώπων που πιστεύει σε αυτό το έργο και ξέρει καλά ότι το Κέντρο Στήριξης :
*Παρέχει ταπεινά πολύτιμες και πολύπλευρες υπηρεσίες υποστήριξης σε κάθε οικογένεια και παιδί που έχει ανάγκη, μέσα από διεπιστημονική εκτίμηση και αξιολόγηση, ψυχολογική στήριξη, εκπαιδευτική βοήθεια, δημιουργική απασχόληση και υλική βοήθεια.
*Πλαισιώνεται από στελέχη, εθελοντές και μια ομάδα στήριξης που με πολύ μεράκι αναπτύσσουν τις δράσεις με προτεραιότητα στην ανθρώπινη αξία και μοναδικότητα.
* Τηρεί πολύ αυστηρά το απόρρητο και τον κώδικα δεοντολογίας, προστατεύοντας την αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου
*Υποστηρίζει τα δικαιώματα του παιδιού σε ατομικό και θεσμικό επίπεδο.
*Αξιοποιεί την εθελοντική προσφορά με σύνεση και διαφάνεια, είτε πρόκειται για εθελοντική προσφορά υπηρεσιών , είτε χρόνου, είτε αγαθών, είτε δεξιοτήτων .
*Χαίρεται με τη χαρά των παιδιών και αυτό αποτελεί προτεραιότητα και στόχο του. Ξέρουμε πια ότι, όταν η οικογένεια πλήττεται, πλήττεται ουσιαστικά το αύριο. Γι αυτό ΟΛΟΙ έχουμε ευθύνη για την προστασία κάθε οικογένειας που βρίσκεται σε κρίση. Τα Παιδικά Χωριά αγωνίζονται προς αυτήν την κατεύθυνση και μας χρειάζονται όλους .

Σε μια κοινωνία ανθρωπιάς δεν περισσεύει κανείς. Αν θελήσετε να γνωρίσετε λίγο περισσότερο αυτό το έργο, τηλεφωνήστε στο 27210-98660 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.sos-villages.gr/ .

You are here