Φτιάξε το δικό σου 3D

Γράφτηκε από Ασημινα Στασινοπουλου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Ζούμε στην εποχή όπου τα 3D μοντέλα μπορούν να δημιουργηθούν και να τοποθετηθούν μέσα σε κάποιο σκηνικό δίνοντάς μια διαφορετική εικόνα στο χώρο μας. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μία πλατφόρμα τρισδιάστατη με εικόνες σε βάθος, φως, σκίαση και πολλαπλή προοπτική.

 

Για αυτό και σαν πρώτο μου άρθρο θα σας δείξω πως μπορείτε να κάνετε μια τέτοια κατασκευή πολύ εύκολα, που θα μπορούσε να ξεγελάσει και το πιο έμπειρο μάτι..

Υλικά:
Πλακέτες μακετόχαρτου 35×50 (υπάρχει σε διάφορα πάχη)
Χάρτινα πλαστικά ποτήρια
Κόλλα
Χάρτινη ταινία
Χάρακας
Ψαλίδι
και ένα κοπίδι
Ακρυλικό στόκος
Σπρέι βαφής (ότι χρώμα θέλεις) ή μπογία

Διαδικασία
1. Σχεδιάστε το σχήμα του γράμματος που θέλετε στη πλακέτα χρησιμοποιώντας ένα μολύβι. Οι διαστάσεις του να είναι τουλάχιστον 14 Χ 22 εκατοστά και στην συνέχεια κόψτε το γράμμα προσεκτικά με το κοπίδι. Για κάθε γράμμα η διαδικασία θα γίνετε 2 φορές.

2. Κολλήστε κατά μήκος του γράμματος με την κόλλα τα χάρτινα κυπελάκια. Όταν στεγνώσει καλά κολλήστε και την πάνω μεριά του γράμματος. Αφήστε το κανένα δίωρο να στεγνώσεις καλά πριν συνεχίστε στο επόμενο βήμα.

3. Στην συνέχεια χρησιμοποιείστε την χάρτινη ταινία για να καλύψετε και τις 2 πλευρές του γράμματος ώσπου να την φαίνετε τίποτα από το εσωτερικό του. Για πιο δυνατό αποτέλεσμα στην κατασκευή προτείνω να εφαρμόσετε δύο στρώσεις από ακρυλικό στόκο για να κάνει την επιφάνεια του λευκού πιο σκληρή και για να βοηθήσει να σφραγιστούν όλες οι άκρες του.

4. Όταν η κατασκευή στεγνώσει καλά (προτείνω μια ολόκληρη νύχτα) μπορείτε να στολίσετε το γράμμα όπως θέλετε.

Η πιο εύκολη λύση είναι να το βάψετε με σπρέι ή μπογιά και να ρίξετε χρυσόσκονη… όμως για τους πιο τολμηρούς προτείνω το κολάζ (Συλλέξτε φωτογραφίες, αποκόμματα περιοδικών, πολύχρωμο χαρτί κ. α και κολλήστε πάνω στο γράμμα με κόλλα ατλακολ) ή αν είστε καλός κάντε μερικά σχέδια ζωγραφικής επάνω το γράμμα σας.

 

Ασημινα Στασινοπουλου

You are here