Μουσική δωματίου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας παρουσιάζουν με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την Μαρία Ευστρατιάδη, πιάνο και την Έλλη Φιλίππου, τσέλο,

σε μια συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για τους φίλους της μουσικής δωματίου (εκδήλωση που πραγματοποιείται χάρη στην αφιλοκερδή προσφορά των καλλιτεχνών και την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων σπουδαστών του Ωδείου).

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Ludwig van Beethoven: Σονάτα για βιολοντσέλο & πιάνο έργο 5 αρ. 2 σε σολ ελάσσονα

Adagio sostenuto ed espressivo - Allegro molto piu tosto presto - Rondo (Allegro)

 

Claude Debussy: Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο

Prologue (Lent) - Sérénade (modérément animé) - Final (animé)

 

Johannes Brahms: Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο έργο 99 σε φα μείζονα

Allegro vivace - Adagio affetuoso - Allegro passionate - Allegro molto

 

Η Μαρία Ευστρατιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών από όπου πήρε το δίπλωμά της με το πρώτο βραβείο και ειδική διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές της στην «Hochschule für Musik, Theater und Medien» στο Ανόβερο της Γερμανίας, από όπου αποφοίτησε με άριστα και διάκριση επίσης. Έχει πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας.

Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Οι ηχογραφήσεις της με όλες τις σονάτες για πιάνο και δύο κοντσέρτα (KV 271και KV 453) για πιάνο και ορχήστρα του W.A.Mozart, σε συνεργασία με την Ορχήστρα Δωματίου της Μουσικής Εταιρείας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιωαννίδη, τιμήθηκε το Δεκέμβριο του 2010 από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Η Μαρία Ευστρατιάδη είναι καθηγήτρια πιάνου και μουσικής δωματίου στο Ωδείο Αθηνών.

 

Η Έλλη Φιλίππου γενήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε βιολοντσέλο στο Ωδείο Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2005 με "Άριστα και Α΄βραβείο". Συνέχισε τις σπουδές της στο Κονσερβατόριο της Βιέννης (Κonservatorium der Stαdt Wien) και το Κονσερβατόριο της Καρινθίας (Αυστρία- Kaerntner Landeskonservatorium) από όπου πήρε Δίπλωμα βιολοντσέλου και Μουσικής Δωματίου με "Άριστα Παμψηφει".

Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, όπως π.χ. στα Wiener Festwochen, Bebersee Festival Berlin, Bayreuther Osterfestival. Έχει συμπράξει με σύνολα διεθνούς φήμης όπως: Klangforum Wien, Krenek Ensemble, Oe.G.N.M.(Oesterreichische Gesellschaft fuer Neue Musik). Το 2008 και 2009 ήταν εξάρχουσα στη διεθνή Ορχήστρα Νέων "Internationale Junge Orchester Akademie" της Γερμανίας και το 2010 αντίστοιχα στην SFK Youth Symphony Orchestra.

To 2007 ίδρυσε το πιάνο τρίο «Echos» το οποίο απέσπασε βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου «Johannes Brahms Wettbewerb» της Αυστρίας, ηχογράφησε για την Αυστριακή Ραδιοφωνία (ORF) και εμφανίστηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ (μ.ά.«Kultursommer St.Paul», «Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου της Σαντορίνης.»)

Έχει διακριθεί στο διεθνή διαγωνισμό 'Allegro Vivo' της Αυστρίας για την ερμηνεία της στο Κοντσέρτο του J.Haydn για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε ντο μείζονα και έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την ορχήστρα Kaerntner Sinfonieorchester στο Κοντσέρτο του R.Schumann για βιολοντσέλο και ορχήστρα.

Η Έλλη Φιλίππου διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών.

 

You are here