Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 69

Σπιτικό παγωτό

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Το καλοκαίρι έφτασε και όλοι πλέον απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας δροσιστικό παγωτό. Τι θα λέγατε, όμως, αν αυτό το παγωτό το φτιάχνατε με τα χεράκια σας γρήγορα, εύκολα και, φυσικά, με την αγαπημένη σας γεύση

Για το σπιτικό, λοιπόν, παγωτό θα χρειαστείτε:

200 γραμμ. φυτική σαντιγί

400 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα

410 γραμμ. γάλα εβαπορέ

1 βανίλια, 200 γραμμ. κακάο, φρέσκα ή ξερά φρούτα.

Ακολουθώντας τη βασική συνταγή μπορείτε να φτιάξετε το παγωτό με όποια γεύση εσείς επιλέξετε, όπως βανίλια ή σοκολάτα, ή να προσθέσετε κατεψυγμένα φρούτα, ξερά φρούτα ψιλοκομμένα ή ακόμη και ξηρούς καρπούς.

Με μίξερ χειρός, λοιπόν, χτυπάμε για 5 λεπτά τη φυτική σαντιγί μέχρι να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει, προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα ώσπου το μείγμα να γίνει κρέμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σε δόσεις το γάλα εβαπορέ. Στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια ή το κακάο.

Παγώνουμε για μια ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια ξαναχτυπάμε το μείγμα για 5 λεπτά ακόμη.

Κατόπιν τοποθετούμε τα ξερά ή φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα και το βάζουμε στην κατάψυξη.

TIPS

-Το παγωτό θα πρέπει να είναι σκεπασμένο με καπάκι ή μεμβράνη για μην επηρεαστεί από τις οσμές της κατάψυξης.

-Καλό είναι να μην ξεπαγώνει τελείως, όταν βγαίνει από την κατάψυξη και να καταναλώνεται μέσα σε μία εβδομάδα.

-Φρέσκα φρούτα και γλυκό του κουταλιού ταιριάζουν απόλυτα με το παγωτό.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Τελευταία άρθρα από τον/την

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δροσιστική σαλάτα με φάκες Ψαροκεφτέδες »
You are here