Άντρες!

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Όλα όσα λατρεύουμε να μισούμε
«Γιατί αγαπάμε τους άντρες ; ». Αυτό το «γιατί» είναι ένα ερώτημα που βασανίζει το γυναικείο πληθυσμό χρόνια τώρα, ενώ κατά καιρούς δίνονται ποικίλες απαντήσεις.

Λίγο έως πολύ όλες μας μεγαλώσαμε με το παραμύθι-παραμύθιασμα του πρίγκιπα που σε γλυτώνει από τα δεινά και ζεις εσύ καλά και οι άλλοι καλύτερα. Όμως, η πραγματικότητα είναι αλλιώς, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι όλα τα κακά της μοίρας μας προήλθαν από τη φυλή των αρρένων.

 

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να σε κάνουν έξω φρενών με τους άνδρες, ωστόσο, διαθέτουν και κάποια χαρακτηριστικά που, όσο κι αν τα μισούμε, δε σταματούν να αποτελούν αντικείμενο λατρείας. Όσο κι αν δεν το πιστεύετε, οι λόγοι που τους αγαπάμε είναι τόσοι μα τόσοι πολλοί.

Είναι υπερπροστατευτικοί με τη γυναίκα και το αυτοκίνητό τους, όταν είναι καλά παιδιά είναι για φίλημα, μας ποθούν, μας ερωτεύονται, μας αγαπάνε. Μας κάνουν να γελάμε με τα πιο άκυρα πράγματα, επειδή έχουν απίστευτη αίσθηση του χιούμορ. Βοηθούν στη διαιώνιση του είδους και σε κάνουν να νιώθεις έξυπνη, μοναδική και ασφαλής με την αγάπη τους. Και στην τελική, γιατί έχω πατέρα και αδελφούς.

Είναι τόσο μυστηριώδεις που είναι αδύνατο να τους βαρεθούμε, αυτοί είναι που ανέχονται τις ευαισθησίες και τις παραξενιές μας, ενώ δεν είναι καθόλου υπερβολικοί. Κάνουμε τα πάντα να τους εντυπωσιάσουμε και μας κάνουν όλα τα χατίρια (εντάξει όχι όλα, αλλά τα περισσότερα!). Γιατί όταν οδηγούν, σου πιάνουν το πόδι τρυφερά και σιγοτραγουδούν. Δεν κάνουν ποτέ δίαιτα και δεν υπάρχει περίπτωση να μη φας καλά. Δεν πλήττεις ποτέ μαζί τους και τους κάνεις ό,τι θέλεις, ενώ ταυτόχρονα διατηρείς την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να βασίζεσαι σ' αυτούς. Κάνουν τα πάντα να φαίνονται θαύματα, ακόμη και η αλλαγή μιας λάμπας, ενώ δε μεγαλώνουν (άρα και δεν γερνούν) ποτέ! Όσο κι αν φαίνεται παράλογο, είμαστε από τη φύση μας ριψοκίνδυνες. Και μεγαλύτερο ρίσκο από το να αγαπάς έναν άντρα, δεν υπάρχει!

Ας πάμε τώρα σε πιο πρακτικά ζητήματα. Η ακαταστασία του μπορεί να σε τρελάνει. Για παράδειγμα, σηκώνεις τα μαξιλάρια του καναπέ και βρίσκεις κάλτσες, ενώ τα άπλυτα κάνουν πάρτυ στο πάτωμα. Γενικά, πρέπει να τρέχεις από πίσω του για να συμμαζέψεις τον πανικό που σκορπά. Το καλό είναι ότι την εβδομάδα που δε θα προλάβεις να μαζέψεις το σπίτι ή να του σιδερώσεις τα πουκάμισά του, εκείνος ούτε που θα το πάρει χαμπάρι!

Δεν έχουν ιδέα από μόδα. Του λες ότι τα ρούχα σου είναι haute couture και αυτός ψάχνει να βρει ποιος είναι ο Οτ και ποιος ο Κουτούρ. Οι γενικές του γνώσεις για τη μόδα περιορίζονται στα βασικά, πόσο ψηλές είναι οι υποψήφιες του "Next Top Model" και ποια είναι τα μοντέλα της «Victoria Secret». Βέβαια, κάθε φορά που σε βλέπει, είτε φορώντας ένα καλό φουστάνι, είτε τη φόρμα και τα μαλλιά πιασμένα, ξέρει να εκτιμά την ομορφιά σου και δεν παραλείπει να σου πει πόσο ωραία δείχνεις!

Το πάθος που έχει για τον αθλητισμό μπορεί να σε αποτελειώσει. Εδώ είναι που τα πράγματα μπλέκονται. Από τη μια λατρεύει να βλέπει ποδόσφαιρο και προτιμά να μείνει κλεισμένος σπίτι για να μη χάσει τον αγώνα της ομάδας του κι από την άλλη είναι και ο ίδιος αθλητής και σε πρήζει με τις προπονήσεις και τον τρόπο ζωής που ακολουθεί. Δεν μπορείς να μην τον λατρέψεις όταν τις ημέρες που έχει αγώνα η τηλεόραση ή αυτός πάει γήπεδο, βρίσκεις χρόνο να περιποιηθείς τον εαυτό σου και πηγαίνεις για ποτάκι με τις κολλητές. Άσε που οι αθλητικοί του δικέφαλοι και η στιβαρή αγκαλιά του, μπορούν να σε ξετρελάνουν!

Μπορεί να μην ξέρει να βράσει ούτε αυγό, του αφήνεις έτοιμο φαγητό στην κατσαρόλα να το ζεστάνει και του φαίνεται δύσκολη δουλειά. Δεν ξέρει ούτε πατάτες να τηγανίσει και αν δεν του μαγειρέψεις, χαλάει τον κόσμο. Πραγματικά στα μάτια του φαίνεσαι σαν "Μaster Chef" και εκτιμά πολύ τις ικανότητές σου, άσε που ο έρωτας περνάει από το στομάχι!

Συνεπώς, άντρες δεν είναι μόνο τα αρσενικά με τα οποία συσχετιζόμαστε. Άντρες είναι τα αδέλφια μας, οι πατεράδες μας, οι κολλητοί μας, είναι εκείνοι οι ιδανικοί σύντροφοι που έχουμε στο μυαλό μας. Άντρες είναι οι γιοι μας. Είναι ο μισός κόσμος μας. Αν αυτός δεν είναι λόγος, τότε ας τους... εξολοθρεύσουμε. Και άντε να δούμε ποιοι θα μας διηγούνται μετά τόσο ωραία παραμύθια. Όσα μειονεκτήματα όμως κι αν μετρήσουμε, πάντα υπάρχει εκείνη η στιγμή που θα σε κάνουν να λιώσεις από έρωτα, από ευτυχία, από υπερηφάνεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεσμεύομαι, άρα υπάρχω; Πρώτη αγάπη και παντοτινή »
You are here