Παρουσίαση βιβλίου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενημερωτική εκδήλωση-παρουσίαση βιβλίου  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012, στις 5:00 μ.μ. 

στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Καλαμάτας και το Σύλλογο Γονέων τριών τέκνων Ν. Μεσσηνίας.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει την  παρουσίαση του βιβλίου «η Φάρμα του διαδικτύου» όπου, μέσα από μια σειρά εικονογραφημένων ιστοριών, το παιδί μαθαίνει για τους   κινδύνους  του διαδικτύου και εκπαιδεύεται στη δική του γλώσσα να κάνει τα πρώτα του βήματα  στο διαδίκτυο, με ασφάλεια. 
Το βιβλίο απευθύνεται όμως και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, προτρέποντάς τους να διαβάσουν τις ιστορίες αυτές μαζί με τα παιδιά, και να συζητήσουν στη συνέχεια για τα ζητήματα που αναδεικνύονται. Έτσι, θα αφυπνίσουν τη σκέψη τους και θα οξύνουν την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν αντίστοιχα ζητήματα στις δικές τους διαδικτυακές αναζητήσεις, τώρα και στο μέλλον. Σε αυτό βοηθάει η ενότητα «Για να δούμε τι μάθαμε από την ιστορίας μας» στο τέλος κάθε ιστορίας.  
Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα μιλήσουν  οι δύο συγγραφείς   Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr  & Γιώργος Κορμάς – Υπεύθυνος Γραμμής Βοηθείας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου / Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών  
Tο βιβλίο θα παρουσιάσουν οι :
Γεώργιος Παναγόπουλος,  Εκπαιδευτικός -Υπεύθυνος  Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Καλαμάτας,
Μαρία Τομαρά & Γιούλα Σαρδέλη ,  Δημοσιογράφοι   
Αγγελική Ρουμελιώτου , Κοινωνική λειτουργός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καρναβάλι Μεσσήνης ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ- ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ live »
You are here