Όχι άλλα διόδια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεν είναι καιρός που αυξήθηκαν τα διόδια και ο κόσμος έχει πια αγανακτήσει. Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη και, φυσικά, όπως πάντα, εις βάρος μας.

Φυσικό ήταν να μη μείνει έτσι το θέμα, γιʼ αυτό και δημιουργήθηκαν ομάδες αντίδρασης, με διάφορα συνθήματα όπως «δεν πληρώνω». Πολλοί είναι όσοι, για να πάνε στις δουλειές τους ή ακόμα και τα παιδιά τους στο σχολείο, πληρώνουν καθημερινώς διόδια. Είναι αναγκασμένοι να ακολουθούν παραδρόμους, οι οποίοι δεν παρέχουν ασφάλεια. Και οι αγρότες για ποιον λόγο να πληρώνουν διόδια; Για να πάνε στα κτήματά τους; Στη δουλειά τους;

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι η εξής: Σήμερα που το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ενάντια στα διόδια έχει επεκταθεί, απαιτεί την κατάργηση όλων των διοδίων και την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στους δημόσιους αυτοκινητόδρομους. Αυτή η θέση είναι σωστή, αφού έτσι κι αλλιώς εμείς τους έχουμε πληρώσει αυτούς τους δρόμους, όπως και άλλα πολλά έργα που δεν έχουν γίνει. Η εκχώρηση των περισσοτέρων ελληνικών δρόμων έγινε με τριτοκοσμικές συμβάσεις όπως και τα ποσοστά.

Για παράδειγμα: περίπου το 40% είναι απευθείας χρηματοδότηση από το κράτος, δηλαδή από το φορολογούμενο πολίτη. Το 50% είναι δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού κράτους, δηλαδή του φορολογούμενου πολίτη. Ένα μικρό ποσοστό, 10%, χρήματα από την ίδια την εταιρεία! Άρα, ο πολίτης είναι αυτός που χρηματοδοτεί ουσιαστικά τα έργα και είναι αυτός που πληρώνει και τα περισσότερα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι κάποιοι άλλοι που δεν πληρώνουν κερδοσκοπούν εις βάρος μας. Δε γίνεται να συνεχιστεί έτσι απροκάλυπτα η κερδοσκοπία σε βάρος μας. Η αδιαλλαξία της σημερινής κυβέρνησης και η ασυδοσία του κεφαλαίου μεγαλώνει την αγανάκτηση και οδηγεί όλο και περισσότερο τους συμπολίτες μας να σκέφτονται λύσεις άμεσης απόκρισης και αντίστασης. Ο «πόλεμος» έχει ήδη φτάσει στην πόρτα τους και δεν υποχωρούμε!

Η κυβέρνηση απαντά στο «Δεν πληρώνω!» με πολύ μεγάλα πρόστιμα. Το πρόστιμο ανέρχεται στα 200 ευρώ, με αφαίρεση άδειας, διπλώματος και πινακίδων. Έτσι, θα τιμωρούνται όλοι όσοι δεν πληρώνουν διόδια. Τονίζεται πως, όπως προβλέπεται για όλες τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εάν το πρόστιμο πληρωθεί εντός δεκαημέρου, το αντίστοιχο ποσό μειώνεται κατά 50%. Επίσης, η παράβαση της μη πληρωμής διοδίων, από τη στιγμή που συμπεριλήφθηκε στο άρθρο 29, επιφέρει και τις προβλεπόμενες σε αυτό διοικητικές κυρώσεις, οι οποίες είναι αφαίρεση της άδειας οδήγησης, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για 20 ημέρες. Λίγο αυστηρά τα μέτρα! Το τι θα κάνουμε ακόμα, δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα καταθέσουμε τα όπλα και δε θα αφήνουμε τους άλλους να πλουτίζουν εις βάρος μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα και προσπαθούμε να κερδίσουμε ό,τι μπορούμε.

 

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Παναγιώτης Δεδούσης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Έτσι γεμίζει η ζωή… Να ζει κανείς ή να μη ζει; »
You are here