Tips για ανανεωμένη διάθεση

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όλοι λίγο - πολύ περνάμε δύσκολες και μελαγχολικές καταστάσεις στη ζωή μας, που μπορεί να οφείλονται στο κοντινό μας περιβάλλον, στους οικείους μας, στον επαγγελματικό τομέα και στα αισθηματικά μας.

Προβλήματα μεγαλύτερα ή μικρότερα, που όμως έχουν τη δύναμη να μας χαλάσουν τη διάθεση και να μας διαλύσουν την ψυχολογία. Για όλα, όμως, υπάρχει λύση. Ακολουθούν μερικά έξυπνα και απλά tips που κάνουν θαύματα…

 

-Άλλαξε χτένισμα και κούρεμα: Εμείς οι γυναίκες κάνουμε συχνές επισκέψεις στον κομμωτή μας έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στα μαγικά χέρια του.

-Shopping therapy: Λέμε ναι, ακόμη και σε περιόδους κρίσης. Τι είναι, πάνω απ’ όλα, η υγεία ή τα χρήματα; Βασική προϋπόθεση τα ψώνια να μην είναι αλόγιστα και άχρηστα. Ανανέωση είπαμε, όχι σπατάλη!

-Παλιά ρούχα που πιάνουν χώρο στις ντουλάπες ή χαρίστε τα σε ιδρύματα ή μεταποιήστε τα. Δεν είναι δύσκολο, λίγη έμπνευση χρειάζεται και ό,τι υπάρχει στο σπίτι (κουμπιά, αλυσιδάκια, καρφίτσες, μπουτουνιέρες). Μόλις εξασφάλισες καινούριο χόμπι!

-Εκδρομές: Ακόμη κι ένα διήμερο σε κάποιον κοντινό προορισμό, είτε μόνοι μας είτε με ανθρώπους που αγαπάμε, σε στιγμές απόγνωσης αποδεικνύεται σωτήριο, γι’ αυτό τολμήστε το.

-Ώρα για βάψιμο: Το σπίτι για όλους μας αποτελεί καταφύγιο, θα μείνει, λοιπόν, παραπονεμένο; Αγοράστε το χρώμα που σας εκφράζει, κατά προτίμηση οικολογικό, και αρχίστε το βάψιμο. Ξεσπάστε τη συσσωρευμένη ενέργεια και τα νεύρα σας και έπειτα απολαύστε το δημιούργημά σας.

-Έπιπλα: Ωραία, το σπίτι το φρεσκάραμε, με τα έπιπλα τι κάνουμε; Το πιο απλό είναι αλλαγή διαρρύθμισης, εύκολο έτσι; Αλλάζουμε καλύμματα, μαξιλάρια, κουρτίνες και ό,τι ύφασμα μας αρέσει μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ακόμη και ως ριχτάρι. Παλιά μουντά έπιπλα βάψτε τα για να ταιριάζουν με το νέο στυλ του χώρου σας, γυαλίστε τα ή προσθέστε κορδέλες και τούλια. Απαραίτητο εργαλείο η φαντασία σας!

-Αν πάλι δε θέλετε να τα κρατήσετε, δώστε τα ή πουλήστε τα αντικαθιστώντας τα με νέα. Εναλλακτικά, προτείνουμε πουφ και μαξιλάρες για νεανικά και μοντέρνα σπίτια, χωρίς ιδιαίτερα υψηλό κόστος.

-Διακοσμητικά: Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε χρήματα γι’ αυτά. Ψάχνοντας στην αγορά υπάρχουν παλαιοπωλεία που κρύβουν μικρούς θησαυρούς, αρκεί να έχεις όρεξη για ψάξιμο. Κράτησε και τα δικά σου μικροέπιπλα και με μερικές αλλαγές (προσθέσεις ή αφαιρέσεις), θα είναι έτοιμα. Για παράδειγμα, το καπέλο από το πορτατίφ μπορεί να γίνει καινούργιο, αν τοποθετήσεις πάνω του αυτοκόλλητα του εμπορίου σε διάφορα σχέδια και χρώματα ή κολλώντας μερικά κομμάτια από την παλιά χρωματιστή πλαστική κουρτίνα που χώριζε τα δωμάτια.

-Διπλή χρήση και στα μπιζού. Περίεργο αλλά πρακτικό για τη διακόσμηση. Οι παλιές κονκάρδες απ’ το μπλουζάκι και το σκισμένο τζιν παίρνουν θέση σε κουρτίνες, καναπέδες και ριχτάρια. Ποιος είπε ότι οι καρφίτσες φοριούνται μόνο σε σακάκια, παλτό και μπλουζάκια; Με μια αλυσίδα ή ένα κορδόνι γίνεται αμέσως μενταγιόν. Τα σκουλαρίκια γίνονται καρφίτσες και κρεμαστά για το λαιμό.

-Γραφτείτε γυμναστήριο ή σε κάποιον σύλλογο ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας. Η επικοινωνία με άλλον κόσμο και οι νέες γνώσεις μόνο καλό μπορούν να προσφέρουν σε δύσκολες περιόδους.

-Παρέα και μουσική, βασικά συστατικά για οποιαδήποτε ενέργειά σας, εντός ή εκτός σπιτιού και καλή σας επιτυχία!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Εθελοντές Ηλείας »
You are here