Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 69

Μπακαλιάρος με χόρτα

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Σε αυτό το τεύχος σκέφτηκα πως αρμόζει ένα καλοκαιρινό φαγητό και, μάλιστα, κάτι που να έχει σχέση με ψαρικά και παράλληλα να είναι εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του.

 

Νομίζω πως ο μπακαλιάρος είναι ένα ψάρι που προτιμούν οι περισσότεροι, αλλά αντί να τον κάνουμε πλακί η τηγανητό, όπως συνηθίζεται, λέω να τον μαγειρέψουμε μαζί με χόρτα. 
Είμαι σίγουρη πως με μία μόνο δοκιμή θα πειστείτε για αυτή τη συνταγή. 
Τα υλικά μας, λοιπόν, είναι: 
1 ΚΙΛΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ 
1 ΚΙΛΟ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ 
1/2 ΚΙΛΟ ΣΠΑΝΑΚΙ 
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 
1 ΝΕΡΟΠΟΤΗΡΟ ΛΑΔΙ 
2-3 ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ 
(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ 
Αρχικά θα πρέπει να ξαρμυρίσουμε το μπακαλιάρο από το βράδυ και να του αλλάξουμε 3 με 4 φορές το νερό του. 
Αφού γίνει αυτό, θα τον κόψουμε σε κομμάτια. 
Πλένουμε, λοιπόν, και καθαρίζουμε τα χόρτα και το σπανάκι.
Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε σε λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα ρίχνουμε τα χόρτα και το σπανάκι και, αφού μαραθούν, βάζουμε τις ντομάτες τριμμένες, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. 
Στα δέκα λεπτά προσθέτουμε και τα κομμάτια του μπακαλιάρου και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί. Όπως σας είπα, τις ντομάτες μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε προαιρετικά και να τις αντικαταστήσουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί, αλλά και με μυρωδικά της επιλογής μας, όπως άνηθο.
Όποιον τρόπο κι αν προτιμήσετε, η επιτυχία στη γεύση θα είναι σίγουρη. 
Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στο mustaκο, που, αν και με φιλοξενεί λίγο καιρό στις σελίδες του, έχω αγαπήσει πολύ. 
Εύχομαι να συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια να βρίσκεται κοντά μας, χαρίζοντάς μας κάτι διαφορετικό, που όλοι έχουμε ανάγκη

Βίκυ Πιταούλη

Τελευταία άρθρα από τον/την

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πασχαλινά αυγά VALENTINE'S MENU »
You are here