Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Debtocracy-Χρεοκρατία

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εσύ το είδες; Αν η απάντηση είναι ναι, ο βασικός στόχος του άρθρου έχει επιτευχθεί και (ίσως) δε χρειάζεται να συνεχίσεις να διαβάζεις.

 

Για όσους δε γνωρίζουν, αναφέρομαι στο καινοτόμο ντοκιμαντέρ που προβάλλεται μόνο στο διαδίκτυο: «Debtocracy» ή «Χρεοκρατία», το οποίο γυρίστηκε με σενάριο/σκηνοθεσία των Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη και με παραγωγούς τους θεατές!
Η καινοτομία;
Δεκάδες εκατοντάδες άνθρωποι, όπως εγώ κι εσύ, στήριξαν το εγχείρημα χωρίς να μπορούν να λογοκρίνουν ό,τι ειπώθηκε, μόνο και μόνο για να έχει το δικαίωμα να ειπωθεί. Δε μου αρέσει που όλοι μιλούν για τα οικονομικά, δε μου αρέσει η απαισιοδοξία, δε μου αρέσει η δύσκολη θέση που λένε ότι είμαστε.
Αν, λοιπόν, ψάχνετε μια λύση σε δύο λέξεις για όλα αυτά, σκεφτείτε: κριτική σκέψη. Ακούστε όλες τις απόψεις, διαβάστε όσο περισσότερες αναλύσεις μπορείτε, δείτε κάθε γεγονός που σας παρουσιάζεται... μη μείνετε όμως εκεί!
Συνδυάστε, αναλύστε, συζητήστε και αναμεταδώστε.
Το Debtocracy θεωρώ ότι συμπεριλαμβάνεται μέσα σε όσα πρέπει να δείτε. Παρουσιάζονται η περίπτωση του Ισημερινού και της Αργεντινής, η έννοια του απεχθούς χρέους, το ΔΝΤ, η κρίση του καπιταλισμού, η κρίση στην Ε.Ε. κ.ά.
Καταλήγει προτείνοντας ως λύση τη σύσταση μιας ΕΛΕ (Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου) για να ελεγχθεί το χρέος της Ελλάδας. Αν σκεφτούμε ότι στο Λονδίνο όποιος πληρώνει δημοτικά τέλη λαμβάνει κάθε μήνα ανάλυση των εξόδων - εσόδων για να δει πού πάνε τα χρήματά του, εμείς γιατί να μην έχουμε δικαίωμα να δούμε πού χρωστάμε και γιατί;
Αν κάνεις μια βόλτα στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσεις ότι το όλο εγχείρημα κρίνεται ως μονόπλευρο και μη αντικειμενικό.
Κατηγορείται ότι λείπει η άλλη όψη του νομίσματος. Δε θεωρείται, όμως, ότι το Debtocracy είναι ηάλλη όψη;
Είναι μια διαφορετική άποψη από αυτή που προβάλλουν το ΜΜΕ. Όπως και να ’χει, πολύ καλά κάνουμε και το κρίνουμε αυστηρά, σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε, φτάνει βέβαια να αρχίσουμε να κρίνουμε με την ίδια αυστηρότητα και την άποψη που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ.
Επιβάλλεται να κρίνουμε, να φιλτράρουμε τα πάντα, κι αυτό γιατί είναι πολύ δύσκολο κάτι να προβάλλει την πραγματική αλήθεια και να παρουσιάζει όλες τις πιθανές όψεις αντικειμενικά και πολυδιάστατα!
Λένε ότι είσαι τέλειος, όταν είσαι καλός και ότι η προσπάθεια μετράει. Αυτό το ντοκιμαντέρ, λοιπόν, είναι μια καλή προσπάθεια. Κάτι πολύ σημαντικό που πετυχαίνει είναι η κατάρριψη της άποψης TINA (There Is No Alternative = δεν υπάρχει εναλλακτική).
Σίγουρα όμως - ακόμα και εναλλακτική να υπάρχει - μαγική λύση δεν υφίσταται, αν δεν κατεβούμε από τους θρόνους μας και πάψουμε να είμαστε βασιλιάδες και βασίλισσες....
Για να δείτε το ντοκιμαντέρ Debtocracy: http://debtocracy.gr/
Για να υπογράψετε για την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους: http://www.gopetition.com/petition/ 43171.html
Για να κλείσουμε με χιούμορ: http://www.youtube.com/watch ?v=3bIytWxmjsI&feature=share

Κατερίνα Βίγκου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χριστούγεννα στη Μεσσηνία Μονόδρμος η μετανάστευση »
You are here