Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Χειροπρακτική

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μα τι, είναι, επιτέλους αυτή η χειροπρακτική;«Επιλέξατε δύο καλά συντονισμένους βοηθούς, για να σηκώσουν με προσοχή τον ασθενή, που είναι δεμένος ανάποδα και κατακόρυφα πάνω σε μια σκάλα, χρησιμοποιώντας τροχαλίες.

Μετά, τον αφήνετε ξαφνικά, ούτως ώστε το δάπεδο να σταματήσει την πτώση, ξεκινώντας πάντα από μικρό ύψος» Ιπποκράτης 460 – 377 π.Χ.

Η μέθοδος ίασης, που μας περιγράφει παραπάνω ο Ιπποκράτης, πριν από 2410 χρόνια περίπου, υπάρχει μέχρι σήμερα και το όνομα αυτής; Χειροπρακτική. Έχει εξελιχθεί κάπως από την άποψη πως δεν υπάρχουν τροχαλίες και σκάλες, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.«Πρέπει να δοθεί προσοχή στις ανώμαλες κλίσεις της σπονδυλικής στήλης, διότι πολλές ασθένειες οφείλονται σε αυτές», γράφει ο Ιπποκράτης και θέλει να μας τονίσει το σημαντικό ρόλο που είχε αντιληφθεί ότι έχει η σπονδυλική μας στήλη. Στις μέρες μας, η χειροπρακτική έχει αναλάβει τη φροντίδα της σπονδυλικής στήλης.
Καθοδηγούμενη από το νευρικό σύστημα, αναλύει μέσω εξειδικευμένων γνώσεων και μεθόδων τη σπονδυλική στήλη και γενικότερα ολόκληρο το μυοσκελετικό σύστημα και προχωρά στην ελευθέρωση των νεύρων, διορθώνει τιςδιάφορες υπερεξαρθώσεις (subluxation) και βοηθά έτσι τον οργανισμό να επανέλθει στο φυσικό ρυθμό του.Αρρωσταίνουμε και αμέσως προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο να «ρίξουμε» τον πυρετό, να πάρουμε παυσίπονα, να γίνουμε καλά.
Έχετε σκεφτεί, όμως, γιατί αρρωστήσατε; Αντί να επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στην ασθένεια, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε να αθλούμαστε, να προσέξουμε τη διατροφή μας και να ξεκουραστούμε και έτσι η ασθένεια θα υποχωρήσει. Το σώμα μας, εξάλλου, έχει ένα «χημείο» μέσα του. Μπορεί να παρασκευάσει κάθε «φάρμακο» για να γίνουμε καλά. Αυτό που ζητάει από εμάς είναι να το προσέχουμε.
Οι πολλές ώρες στονυπολογιστή, η λάθος θέση του σώματός μας όταν καθόμαστε και όταν σηκώνουμε βάρη, αλλά ακόμα και το άγχος δημιουργούν προβλήματα στη σπονδυλική μας στήλη. Έτσι το «χημείο» του οργανισμού μας δυσκολεύεται να λειτουργήσει όπως πρέπει. Εδώ έρχεται να βοηθήσει η χειροπρακτική. Επαναφέρει τη σπονδυλική μας στήλη στην αρχική της κατάσταση και έτσι το σώμα μας ξεκινά και πάλι την ομαλή του λειτουργία και μπορεί να αυτοθεραπεύεται. «Φάρμακο είναι και το να μη δίνεις κανένα φάρμακο», είχε πει ο Ιπποκράτης άλλωστε!

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.chiropractic.gr
Χειροπρακτική μπορεί να εφαρμοστεί από τον πρώτο μήνα ζωής του ανθρώπου.
Αυτό που πρέπει να προσέξει κανείς είναι ο χειροπράκτορας που θα επιλέξει να είναι σωστά καταρτισμένος. Ένας εύκολος τρόπος να το διαπιστώσουμε αυτό είναι να δούμε αν είναι εγγεγραμμένος στο Σύλλογο Ελλήνων Χειροπρακτών. ( http://tiny.cc/xeiropraktores )

Κατερίνα Βίγκου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πέρσαινα Ηλείας Ανασκόπηση 2009 »
You are here