Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 75

St. Valentines Day

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα είναι σίγουρο, η 14 Φεβρουαρίου είναι η μέρα που τα καταστήματα δώρων, τα ζαχαροπλαστεία και τα ανθοπωλεία περιμένουν με ανυπομονησία. Γιατί όλοι οι ερωτευμένοι θα πάρουν ένα δωράκι, λουλουδάκι, σοκολατάκι για το έτερον ήμισυ.

Οπότε χρυσές δουλειές εκείνη τη μέρα για τους ιδιοκτήτες των εν λόγω καταστημάτων!

 

Υπάρχουν, βέβαια, και οι μη οπαδοί. Αυτοί που κοροϊδεύουν τα δωράκια, τις καρδούλες και όλα τα συναφή, υποστηρίζοντας πως ο έρωτας γιορτάζει κάθε μέρα αν είσαι ερωτευμένος κι όχι μια συγκεκριμένη μέρα του Φεβρουαρίου!
Και φυσικά, αυτή η γιορτή τη δίνει τρομερά στα νεύρα στους προσφάτως χωρισμένους! Αν κάποια χρόνια πριν έλεγες σε κάποιον για τον Άγιο Βαλεντίνο και τη γιορτή των ερωτευμένων, σίγουρα θα σε κορόιδευε. Τα χρόνια πέρασαν και ο Άγιος αυτός, όχι απλώς έγινε γνωστός, αλλά μια συνήθεια που έγινε λατρεία.
Από περιέργεια έψαξα και βρήκα την προέλευσή του, έτσι για να ξέρουμε ποιον γιορτάζουμε, βρε αδελφέ! Στην πραγματικότητα είναι ένας μύθος.
Στην Ελλάδα, ο εορτασμός της 14ης Φεβρουαρίου ως ημέρας των ερωτευμένων καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1977. Η ιστορία αυτού του περίεργου Αγίου σκεπάζεται ακόμη και σήμερα από ένα πέπλο μυστηρίου. Γενικά, μπορούμε να πούμε ότι η αλήθεια γύρω από τον Άγιο Βαλεντίνο δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη.
Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, «τον 3ο αιώνα, κατά την Αυτοκρατορία του Κλαύδιου του Β΄, η Ρώμη περνούσε μια περίοδο αιματηρών εκστρατειών.
Ο αυτοκράτορας αντιμετώπιζε δυσκολίες στο να προσελκύσει στρατιώτες για τις λεγεώνες του. Πίστευε ότι αυτό οφειλόταν στο ότι οι άντρες δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τις αγαπημένες τους και τα παιδιά τους. Εξέδωσε, λοιπόν, διάταγμα βάσει του οποίου απαγόρευε τους γάμους και τους αρραβώνες. Ο Άγιος Βαλεντίνος όμως, ο οποίος ήταν ιερέας στη Ρώμη εκείνη την εποχή, βοηθούσε τους χριστιανούς μαζί με τον Άγιο Μάριο και κρυφά πάντρευαν ζευγάρια.
Οι πράξεις του σύντομα έφτασαν στα αυτιά του αυτοκράτορα, και σύρθηκε από τους Πραιτοριανούς στο παλάτι. Εκεί ο βασιλιάς τον καταδίκασε να τον αποκεφαλίσουν επειδή δεν υπάκουσε στους νόμους του». Ο Άγιος Βαλεντίνος μαρτύρησε στις 14 Φεβρουαρίου και επειδή μαρτύρησε για ένα τόσο ρομαντικό σκοπό, καθιερώθηκε τη μέρα της γιορτής του να γιορτάζουν όλοι οι ερωτευμένοι.
Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι θαμμένος στο Τσέρνι, βορείως της Ρώμης, και μπροστά στον τάφο του κάθε χρόνο συρρέουν τα ερωτευμένα ζευγάρια και δίνουν όρκους αιώνιας αγάπης.
Αφού μάθαμε όλες αυτές τις πληροφορίες, να ευχηθώ καλές δουλειές σε όλα τα καταστήματα που σχετίζονται με το συγκεκριμένο Άγιο και σε όλους τους ερωτευμένους.
Όλοι οι υπόλοιποι βγείτε και διασκεδάστε χωρίς λόγο!

Ακριβή Κανελλοπούλου

Τελευταία άρθρα από τον/την

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « SALES και στους άντρες; Σα να μπαίνει η άνοιξη »
You are here