Λύση για το πρόβλημα του ΧΡΗΜΕΛ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λύση φαίνεται να βρέθηκε στο πρόβλημα που είχε το τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής του ΤΕΙ Καλαμάτας. Πιο συγκεκριμένα οι πτυχιούχοι του τμήματος δεν είχαν τα επαγγελματικά δικαιώματα ώστε να ασκήσουν το επάγγελμα του λογιστή.

Η λύση βρέθηκε αφού κατατέθηκε η τροπολογία επί του σχεδίου νόμου «Σύσταση Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης» θα αποκτήσουν και τυπικά την άδεια άσκησης επαγγέλματος φοροτεχνικού – λογιστή έως και Β’ τάξης οι πτυχιούχοι των τμημάτων Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών, Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής και Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής των ΤΕΙ.
Στην ίδια τροπολογία αποκτούν δικαίωμα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο οι πτυχιούχοι των τμημάτων Λογιστικής, Εμπορίας και Διαφήμισης, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών, Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής και Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ, οι οποίοι είναι και κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην οικονομική επιστήμη των ελληνικών Α.Ε.Ι., ή ισότιμου μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην οικονομική επιστήμη της αλλοδαπής.

 

You are here