ΝΙΚΗ ΚΑΡΤΣΩΝΑ

Ένα όνομα άμεσα συνδεδεμένο με την πόλη μας και το μόντελινγκ.Καιρό τώρα προσπαθούσα να της πάρω τη συνέντευξη,αλλά δεν τα κατάφερνα. Δεν ήταν ότι δεν ήθελε, απλά λόγω υποχρεώσεων δεν είχε χρόνο!

Τελικά τα κατάφερα.Τη βρήκα στο μαγαζί της στην Καλαμάτα, μεσημέρι Σαββάτου  και τη ρώτησα σχεδόν τα πάντα! Σας την παραδίδω!

Πώς και πότε άφησες την Καλαμάτα;
Αχ! Πάρα πολύ μικρή… Θα πάμε πολύ πίσω να ξέρεις.Με πας πολλά χρόνια πίσω, Παναγιώτη, τρομά- ζω (γέλια).

Πότε λοιπόν έφυγες;
Πήγαινα Δημοτικό ό ταν με πήραν στην εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής χρονολογία δε θυμάμαι. Δημοτικό πρέπει να πήγαινα το ’97, έλα μια πλάκα κάνω.

Οι γονείς σου όταν έφυγες για Αθήνα τι σου είπαν; Γενικά, πώς το πήραν;
Γενικώς δεν το ήθελαν. Ήμουν παιδί, και δεν ήταν εύκολο για τους γονείς μου να με αφήσουν να πάω, έστω και αν πήγαινα στην εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής. Τελικά, αναγκάστηκαν να το δεχτούν! Λογικό.

Λοιπόν αν γυρνούσες το χρόνο πίσω, θα ξαναέμπαινες στο χώρο του modelling;
Ναι αμέ, γιατί όχι; Είναι πολύ καλή εμπειρία και κερδίζεις πολλά, αρκεί να έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου. Κερδίζεις εύκολα χρήματα, κακά τα ψέματα, κερδίζεις αναγνωρισιμότητα, γνωρίζεις κόσμο. Βέβαια, άλλες φορές είναι σκληρή δουλειά, άλλες φορές πολύ εύκολη, υπάρχει μεγάλος ανταγωνι- σμός, αλλά κερδίζεις πολλές ε- μπειρίες που σου μένουν.

Περιεργαψέ μου μια τυπική μέρα τότε που ασχολιόσουν αποκλειστικά με το modelling.
Δεν υπήρχαν τυπικές μέρες. Κατ’ αρχάς, δεν ήταν σταθερές, δηλαδή μπορεί να ξυπνούσα και να μην είχα τίποτα να κάνω, μπορεί να ξυπνούσα από τις 6 το πρωί, να είχα διαφημιστικό και να τελείωνα την επομένη πάλι στις 6 το πρωί. Ή μπορεί να είχα επίδειξη μόδας, στην οποία θα πήγαινα από το μεσημέρι και θα τελείωνε κατά τις 10. Μπορεί να είχα και επίδειξη μόδας και γύρισμα, ή φωτογράφηση και επίδειξη μόδας. Το καλό, πάντως, σε αυτή τη δουλειά είναι ότι δεν έχεις ποτέ, ποτέ μια μέρα ίδια με την προηγουμένη.

Λεφτά κέρδισες από το modelling;
Ναι. Για ορισμένους, το ναι είναι υποκειμενικό, για κάποιους τα λεφτά που έβγαλα μπορεί να είναι πάρα πολλά, για κάποιους άλλους λίγα.

Μετά ήρθε η τηλεόραση. Σου λείπει;
Όχι. Το modelling μου λείπει, η τηλεόραση όχι…

Τηλεόραση ή ραδιόφωνο;
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Το ραδιόφωνο έχει μια μαγεία, έχεις άμεση επικοινωνία με τον κόσμο, είσαι ένα μήνυμα μακριά, δε χρειάζεται να είσαι περιποιημένος, ο κόσμος σε ακούει για τη φωνή σου, για τα τραγούδια που βάζεις. Στην τηλεόραση είσαι υπο- χρεωμένος να φοράς μια μάσκα και ένα χαμόγελο, γιατί ο κόσμος θέλει να του φτιάξεις τη διάθεση και όχι να του τη χαλάσεις.

Εσύ βλέπεις τηλεόραση;
Πλέον δεν προλαβαίνω. Φεύγω από το σπίτι στις 9, ανοίγω το spa στη Ν. Ερυθραία, το απόγευμα θα πάω στην άλλη εταιρεία, στην Planet cool και μετά ραδιόφωνο. Γυρίζω κατά τις 10 και μισή….

Βλέπεις κάτι τότε;
Βλέπω Λαζόπουλο φανατικά…

Τόσα χρόνια πολλά δημοσιεύματα έχουν ασχοληθεί γενικά για σένα. Σε αδίκησαν ποτέ;
Εντάξει, με έχουν αδικήσει, όπως έχουν αδικήσει τους πάντες… Στην αρχή μπορεί να με ενοχλούσε, αλλά μετά όχι. Γενικά, πιστεύω ότι μου έχουν φερθεί πολύ καλά.

Απάντησες ποτέ;
Εεεε, μπορεί μια, δυο φορές να έχω απαντήσει.

Σε έκαναν να αλλάξεις συμπεριφορά;
Με έκαναν να είμαι πιο σκληρή, να αλλάξω ως άνθρωπος όχι.

Ο ρόλος του Ρούσσου και του κάθε Ρούσσου πως σου φαίνεται;
Ο Τάσος Ρούσσος είναι στυλί στας, ο Τάσος δε με ενοχλεί να με κριτικάρει, όμως δε γίνεται εγώ ή ο καθένας που βγαίνει να είναι στυλιζαρισμένος, έτσι; Μπορεί να μην έχω τα κέφια μου, μπορεί να είμαι από τη δουλειά, μπορεί απλά να έχω διάθεση να πάω κάπου, αλλά όχι να ντυθώ άψογα. Όμως, με ενοχλεί όταν με κριτικάρουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν κάνει τίποτα στη ζωή τους.

Στα παράθυρα κάθε μέρα βλέπεις τη Σάρα και τη Μάρα, ας πούμε…
Ο Τάσος είναι ένας στυλίστας

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;
Θα δείξει, είμαι νιόπαντρη, ακόμα δεν το ξέρω αυτό…

Γιατί ο γάμος στην Αθήνα; (παράπονό μου!)
Γιατί ο γάμος στην Αθήνα; Γιατί ήταν άνθρωποι…τους οποίους θέλαμε να παρευρεθούν και θα ήταν δύσκολο να έρθουν στην Καλαμάτα. Θεωρώ δε, ότι δεν τιμάς την πόλη σου μόνο με ένα γάμο, τιμάς την πόλη σου όταν είσαι υπερήφα νος γι’ αυτή! Επίσης, ο χώρος στον οποίο έγινε ήταν κλειστός και έτσι μπορούσαμε να αποφύγουμε τα κανάλια και τους δημοσιογράφους.

Άμεσα σχέδια για ένα παιδί;
Εεε, όταν το αποφασίσει ο Κύριος και μας το δώσει… καλοδεχούμενο…

Κ κεφαλαίο ή κ μικρό;
Κεφαλαίο.

Το παιδί σου θα ήθελες να γίνει μοντέλο;
Δεν το έχω σκεφτεί, ας γίνει ό,τι θέλει.

Σε έχουν απορρίψει ποτέ;
Εννοείς επαγγελματικά; Επαγγελματικά όχι προσωπικά ναι (γέλια)

Τι ηλικία;
(γέλια) Δημοτικό.

Τελευταία φορά που σε απέρριψαν (…)
Με απέρριψαν… δεν ξέρω τελικά αν με απέρριψαν ή αν δεν μπορεί κάποιος να με αντέξει επειδή είμαι μοιραία γυναίκα…

Δε θα μου πεις ε;
Δεν έχω απορριφτεί όχι…

Η ομορφιά είναι το κλειδί της επιτυχίας που ανοίγει κάποιες πόρτες;
Τώρα περιμένεις να σου πω όχι;

Ναι, πες μου όχι.
Φυσικά ναι!

Μία ενδεχόμενη μόνιμη μετακίνηση στην Καλαμάτα;
Γιατί όχι; Πολύ ευχαρίστως!

Θα τα άφηνες όλα στην Αθήνα και θα ερχόσουν κάτω;
Νομίζω ότι τώρα πια πιο εύκολα φθάνεις στην Καλαμάτα από Αθήνα από ό,τι να πας Γλυφάδα-Κηφισιά. Άλλωστε, στην Καλαμάτα έχεις ποιότητα ζωής. Θα μπορούσα μετά από κάποια χρόνια να έχω ως βάση την Καλαμάτα και να πηγαίνω δυο, τρεις μέρες στην Αθήνα.

Πώς και μαγαζί στην Καλαμάτα;
Γιατί είμαι περήφανη για την Καλαμάτα. Πιστεύω ότι είναι καλό ο κόσμος να έχει επιλογές.

Θα επεκταθείς και σε κάποιον άλλο χώρο;
Προς το παρόν, στο χώρο της μόδας…(γέλια)

Καλά δεν πειράζει, κάτι ξέρω…
Κάτι ξέρεις; Τι έχεις μάθει;

Η Καλαμάτα είναι μικρή …
Τιιιι;

Κάτι με διοργανώσεις
Θα δούμε, θα δούμε…άσε…

Σε ποιους απευθύνεσαι;
Σε όλους.

Μια εύσωμη κυρία, για παράδειγμα, μου έκανε παράπονα ότι δεν έχει μεγάλα νούμερα!
Κατ’ αρχάς, να πούμε ότι αυτό το μαγαζί στήθηκε με πολλή αγάπη. Τρέξαμε πολύ, βρήκαμε ρούχα που είναι και πρωτοποριακά και κλασικά και για πιο μεγάλες κυρίες και για πιο νέες κοπέλες. Σίγουρα είναι ένα μαγαζί το οποίο δε θα ησυχάσει ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε σεζόν, όχι κάθε χρόνο, θα υπάρχει και κάτι διαφορετικό. Δηλαδή εμείς ψαχνόμαστε, θα μπαίνουν σχεδιαστές, θα φεύγουν σχεδιαστές, θα έρχονται άλλοι, θα φεύγουν. Μπορεί να μη βρήκαμε όλα τα νούμερα… αλλά όλα αυτά στην πορεία θα διορθωθούν, κι αυτό πάει σύμφωνα και με το πελατολόγιό σου…

Άρα, απευθύνεστε σε όλο τον κόσμο;
Νομίζω ότι απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο, ναι.

Το ντύσιμο των Καλαματιανών πώς το βλέπεις;
Νομίζω ότι όσο περνά ο χρόνος το προσέχουν περισσότερο.

Πώς σου φαίνεται το πανομοιότυπο ντύσιμο, που όλοι φορούν τα ίδια ή ακολουθούν πιστά τη μόδα;
Το μαζικό πολλές φορές είναι κουραστικό. Πολλοί μπορεί να έχουμε πέσει στο τρυπάκι της μόδας, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, έτσι δεν ξεχωρίζεις όμως. Αυτό είναι ένα από τα καλά του μαγαζιού μας, ότι ξεχωρίζεις γιατί το κάθε κομμάτι είναι για ένα ή δύο το πολύ άτομα… Δηλαδή, θέλουμε ο κόσμος που θα ντύνεται εδώ να νιώθει ότι ξεχωρίζει….

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

Related items (by tag)

You are here