Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 75

Facebook

Γράφτηκε από Γιώργος Πουλής
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΝΑ SITE «ΕΠΕΙΣΕ» ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΤΟ FACEBOOK ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥΣ
Αρχικά και το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσουμε είναι μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Δίνουμε όνομα (ακόμα και το πραγματικό μας – έτσι εξασφαλίζουμε ότι θα μας βρίσκουν πιο εύκολα οι ανά τον κόσμο φίλοι μας),e – mail, κωδικό και ημ. γέννησης. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής μας ακολουθούμε το email που λάβαμε και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε….
Αν χρησιμοποιούμε κάποιες από τις γνωστές υπηρεσίες ηλ. ταχυδρομείου (hotmail, yahoo, google mail) μας παρέχετε η δυνατότητα να γίνει αυτόματη αναζήτηση όλων των επαφών μας στο facebook και η αυτόματη προσθήκη ως φίλων μας.
Στη συνέχεια ορίζουμε αν θέλουμε σχολεία στα οποία φοιτήσαμε και εταιρεία στην οποία εργαζόμαστε.
Τέλος δηλώνουμε την χώρα μας ώστε να τοποθετηθούμε σε μια γεωγραφική ομάδα η οποία καλείτε «δίκτυο – network»

 

Πες μου τους φίλους σου (στο facebook) να σου πω ποιος είσαι…
Οι φίλοι λοιπόν, ακόμη και στο facebook, είναι το παν. Και εδώ ξεκινά και ο πρώτος μεγάλος διαχωρισμός των χρηστών του facebook.
Υπάρχουν τρεις μεγάλες κατηγορίες.
• Οι χρήστες που προσθέτουν αδιακρίτως φίλους ώστε να «υπερηφανεύονται» ότι έχουν πάρα πολλούς
• Οι χρήστες οι οποίοι έχουν λίγους αλλά πραγματικούς φίλους, είτε αυτοί είναι πρώην συμμαθητές, συνάδελφοι ή ακόμη και συγγενείς μετανάστες σε κάποια χώρα του εξωτερικού.
• Και οι χρήστες που ψάχνουν για το «ταίρι τους» από μια πληθώρα φίλων του αντίθετου φύλου.
Για να βρεις λοιπόν φίλους μπορείς να ψάξεις με το πραγματικό όνομα η την E–mail διεύθυνση κάποιου και εφόσον τον βρεις να τον προσθέσεις. Αυτόματα στον χρήστη αυτόν αποστέλλετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης και αν σε δεχτεί είστε πλέον «φίλοι».

Εφαρμογές …πολλές εφαρμογές…
Οι εφαρμογές που δημιουργούν οι ίδιοι οι χρήστες και εγκαθίστανται στην προσωπική σελίδα του χρήστη που τις επιλέγει αυξάνουν και άλλο τις δυνατότητες του facebook. Απλές εφαρμογές επικοινωνίας είτε πιο σύνθετες εφαρμογές γνωριμίας νέων χρηστών με πολλές επιλογές αναζήτησης έχουν την τιμητική τους. Αν και πλέον τείνει να γίνει ενοχλητικός ο βομβαρδισμός μηνυμάτων για την εγκατάσταση νέων εφαρμογών, καθώς επίσης και προφίλ χρηστών με πολλές εφαρμογές παύουν να είναι ελκυστικά μιας και χρειάζεται αρκετός χρόνος για ν α ανοίξει μια σελίδα χρήστη...

Η ωραία βιτρίνα πουλάει…
Και στην περίπτωσή μας βιτρίνα κάποιου είναι το προφίλ του…Εδώ δηλώνουμε τα στοιχεία μας, βάζουμε τις φωτογραφίες μας είτε όλες μαζί είτε ομαδοποιημένες σε κατηγορίες τις οποίες ονομάζουμε άλμπουμ…και τέλος ορίζουμε ποιοι και τι θα βλέπουν στο προφίλ μας ρυθμίζοντας το επίπεδο μυστικότητας ή privacy. Έτσι ελέγχουμε ποιοι μπορούν να βλέπουν το προφίλ μας, τις φωτογραφίες μας και τις προσωπικές μας πληροφορίες, ακόμη και το ποιοι μπορούν να μας αναζητήσουν.
Οι διαθέσιμες επιλογές είναι:
• Μόνο οι φίλοι μας
• Οι φίλοι μας και οι φίλοι των φίλων μας
• Όλοι όσοι ανήκουν στο ίδιο δίκτυ με μας
• Όλος ο κόσμος

Κίνδυνοι…
Πίσω από όλα τα όμορφα όμως κρύβονται και κίνδυνοι. Προσωπικές λεπτομέρειες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, την ακαδημαKκή και την επαγγελματική πορεία αποκαλύπτουν πολλοί χρήστες του Facebook.
Το κόστος μπορεί να είναι πολύ υψηλό για το μέλλον ενός χρήστη αν κάτι ανεπιθύμητο γίνει αντιληπτό από τον αυξανόμενο αριθμό εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και εργοδοτών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως εργαλείο για να εξετάσουν υποψήφιους φοιτητές ή υπαλλήλους.
Επίσης τελευταία παρατηρούνται και κλοπές προσωπικών στοιχείων καθώς κάποιος γνωρίζοντας την ημερομηνία γεννήσεως μας και την διεύθυνση μας μπορεί εύκολα να εκδώσει πιστωτικές κάρτες ή να συνάψει δάνεια στο όνομά μας.
Πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρα προσεκτικοί λοιπόν στο τι πληροφορίες και με ποιους τους μοιραζόμαστε.

Σχετικά άρθρα (βάσει ετικέτας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πιστοποίηση Φορητός ή σταθερός; »
You are here