Μάϊος-Ιούνιος 2011

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι Ελβετοί φημίζονται για τα ρολόγια τους, εμάς, όμως, κατάφεραν να μας ξυπνήσουν, τελικά, τα ισπανικά ρολόγια και καλύτερα, τα ξυπνητήρια αυτών.

Ένα σύνθημά τους, το περιβόητο «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», το οποίο ακούστηκε από τους «Los Indignados»,δηλαδή τους Ισπανούς αγανακτισμένους που βρίσκονται στις πλατείες από τις 15 Μαΐου,ήταν αρκετό για να ξυπνήσει τους Έλληνες, έστω και αργά, και να τους βγάλει στο δρόμο.
Συγκεντρώσεις πρωτόγνωρες για τη χώρα μας, χωρίς σημαίες κομμάτων, χωρίς επαγγελματίες συνδικαλιστές, με συμμετοχή ατόμων όλων των ηλικιών…
Άτομα που δεν είχαν ξαναβγεί σε διαμαρτυρία, αυτή τη φορά βγήκαν γιατί είδαν ότι δεν υπάρχει καμιά σημαία, κανένα χρώμα, μόνο κοινός στόχος, να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα.Αγανάκτησαν.
Ακόμα κι όταν στην Αθήνα συνδικαλιστές δοκίμασαν να αναρτήσουν πανό, αυτό κατέβηκε αμέσως, αφού ο συγκεντρωμένος κόσμος δε δέχτηκε να πάει ο καθένας να πει το δικό του πρόβλημα.
Όλοι πλέον έχουν κοινό πρόβλημα και το πήραν χαμπάρι!
Οι δε καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας αυτή τη φορά δεν έκλεισαν τα μαγαζιά τους, γιατί έβλεπαν πρόσωπα, κι όχι κουκούλες, έβλεπαν απλό κόσμο που έχει αγανακτήσει!
Για να δούμε, λοιπόν, πόσο θα κρατήσει αυτό… Θα αλλάξει κάτι; Ή στις επόμενες εκλογές θα γεμίσουν πάλι τα πολιτικά γραφεία από κόσμο που θα ζητά ρουσφέτια και τότε πάλι θα μας φταίνε αυτοί που μας έφτασαν ως εδώ και συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα…

 

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μάρτιος-Απρίλιος 2011 Ιούλιος-Άυγουστος 2011 »
You are here