Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Post: 05 Φεβρουάριος 2012 Published in Δραστηριότητες

Ήμουν κι εγώ στο Σύνταγμα στις 16 Ιανουαρίου! Ψιλοβρέχει.Μια κοπέλα με πράσινο αδιάβροχο και καφέ μπότες στέκεται στη μέση της Πλατείας Συντάγματος και κοιτάει συνεχώς το ρολόι της.

Post: 05 Φεβρουάριος 2012 Published in Κλπ

Μα τι, είναι, επιτέλους αυτή η χειροπρακτική;«Επιλέξατε δύο καλά συντονισμένους βοηθούς, για να σηκώσουν με προσοχή τον ασθενή, που είναι δεμένος ανάποδα και κατακόρυφα πάνω σε μια σκάλα, χρησιμοποιώντας τροχαλίες.

Post: 05 Φεβρουάριος 2012 Published in Κλπ

Μα πώς μιλάμε, επιτέλους, στην Καλαμάτα; «Somos la ñ» (σόμος λα ένιε)1 τραγουδούν οι Ισπανοί περήφανοι… Μα καλά, έχουν σχέση οι Ισπανοί με το πώς μιλάμε στην Καλαμάτα; Κι όμως!

Post: 05 Φεβρουάριος 2012 Published in Κλπ

που αγαπαμε την Καλαματα. H  ιδέα δεν είναι δική μου. Θα μπορούσε, όμως.Τι σημασία έχει αν το έχουν κάνει και άλλες πόλεις πριν; Σκεφτείτε πως όταν ρωτάνε «Ποια Κατερίνα;» η απάντηση δεν είναι του στυλ «Η μελαχρινή με τα γυαλάκια», αλλά «Αυτή-που-μιλάει-συνέχεια-για-την-Καλαμάτα!».

Post: 05 Φεβρουάριος 2012 Published in Δραστηριότητες

Έχεις ανοίξει ποτέ κρασί με βίδα, τανάλια και μία Γαλλίδα; Σε έχουν πάρει ξημερώματα να μαθαίνεις παπαγαλία στιχάκια που λένε οι Νορβηγοί όταν τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους;

Έχεις φτιάξει ελληνικό καφέ σε τηγάνι, μόνο και μόνο για να τον δοκιμάσει η Ισπανίδα φίλη σου;
Έχει χρειαστεί να πεις καληνύχτα σε 6 διαφορετικές γλώσσες προτού πας για ύπνο;
Παρακολούθησες ποτέ ταινία σε οθόνη υπολογιστή μαζί με άλλους 30 διαφόρων εθνικοτήτων;
Αν όχι, τότε δεν έχεις πάει Erasmus…

-Έξι το πρωί στο διάδρομο της εστίας. Τρεις Ισπανοί, δύο Βέλγοι, δύο Ολλανδοί και εγώ να προσπαθώ να τους πείσω πως ξέρω ένα ολλανδικό τυρί που το λένε γκούντα και είμαι σίγουρη πως είναι ολλανδικό. Τι επιχείρημα να βρεις όταν οι ίδιοι οι ντόπιοι σου λένε πως δεν υπάρχει τέτοιο ολλανδικό τυρί…
Απλά, σκέφτεσαι ότι στην Ελλάδα τόσα χρόνια οι απατεώνες σού πουλούσαν ένα τυρί, άσχετο, για ολλανδικό! Μα το γκούντα, όμως, έχει και τη διαφήμιση με τη μικρή Ολλανδέζα! Το γκούντα. Πώς μπορεί; Τους το λες γράμμα γράμμα: G-O-U-D-A… Και σου λένε: Αααααα! Εννοείς το χάουντα!
-Να μην μπορείς να συνηθίσεις τα τρία σταυρωτά φιλιά που δίνουν οι Βέλγοι με τίποτα; Στο δεύτερο πάντα είχα φύγει… Το χειρότερο, όμως, ήταν στα γενέθλια της Βελγίδας φίλης μου. Γυρνούσε από εδώ και από εκεί με τα σοκολατάκια στο χέρι. «Τι καλή!», σκέφτηκα, «για να μας κεράσει όλους θα τα πήρε».
Τη φιλάω (πάλι φεύγω στο δεύτερο φιλί) και με τραβάει, λέγοντάς μου: Μην ξεχνάς τρία φιλιά! Η ματιά μου καρφώνεται στα φημισμένα βέλγικα σοκολατάκια! Πόσο θα ’θελα να πάρω ένα, περιμένω να μου προσφέρει… Τίποτα! Απελπισμένη και με τη μυρωδιά τους να μου τρυπάει τη μύτη, τη ρωτάω: «Αααχ! Μπορώ να πάρω ένα;». Και αυτή: «Όχι δεν μπορείς να πάρεις, τα αγόρασα για τα γενέθλιά μου και είναι για μένα!».
-Ένας φίλος μου, μου είχε πει πως είναι το καλύτερο που κάνει το ελληνικό πανεπιστήμιο για σένα: Σε στέλνει μακριά του! Από τη δική μου οπτική γωνία το να περάσω ένα εξάμηνο των σπουδών μου σε μια ξένη χώρα ήταν το καλύτερο που έκανα εγώ για τον εαυτό μου: Με έστειλα μακριά από εμένα, δηλαδή από την καθημερινότητά μου. Κι όπως λέει και ο Αλέξανδρος (να το θυμάστε αυτό το όνομα!!!): Κατερίνα μου, δύο περιπτώσεις υπάρχουν. Η πρώτη είναι να περάσεις πολύ ωραία, άρα επιλέγεις να πας. Η δεύτερη είναι να μην περάσεις πολύ ωραία, άρα θα εκτιμήσεις πόσο καλά περνάς εδώ, άρα επιλέγεις να πας.
Το συμπέρασμα δικό σας! Για εσάς που δεν έχετε ακούσει ποτέ τη λέξη Erasmus:
Τo πρόγραμμα ΕΡΑΣΜΟΣ (Erasmus) δίνει τη δυνατότητα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αλλά και σε όσους εκπονούν διδακτορική διατριβή να φοιτήσουν για ένα διάστημα σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με τα οποία έχουν συναφθεί διμερείς συμφωνίες.
Οι σπουδές στο εξωτερικό κυμαίνονται από 3 έως 12 μήνες και αναγνωρίζονται πλήρως από το πανεπιστήμιο προέλευσης.
Στους φοιτητές παρέχεται υποτροφία. http://www.interel.uoa.gr/socrates-erasmus/

Σελίδα 2 από 3
You are here