Άρωμα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πως θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει; Από τα πιο δημοφιλή κλασικά μέχρι εκείνα που μόλις κυκλοφόρησαν, η επιλογή ενός νέου αρώματος δεν είναι πάντα εύκολη.

 

Το σίγουρο είναι πως για να βρείτε το κατάλληλο θα πρέπει να ψάξετε αρκετά, εκτός αν με τις σωστές συμβουλές κατευθυνθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση καταλήγοντας ευκολότερα και με επιτυχία στο ιδανικό για σας άρωμα.
• Ξεκινήστε τη διαδρομή προς τη σωστή κατεύθυνση, διαλέγοντας ποια κατηγορία αρωμάτων είναι αυτή που σας αρέσει συνήθως :πιο θηλυκά λουλουδάτα αρώματα, αυτά με νότες φρούτων που αποπνέουν δροσιά, εκείνα με ανατολίτικες επιρροές και αισθησιακό χαρακτήρα, όσα είναι πιο πικάντικα ή μήπως τα ανάλαφρα καλοκαι- ρινά αρώματα που δεν περιέχουν οινόπνευμα στη σύνθεση τους;Αφού εντοπίσετε την κατηγορία που προτιμάτε, αρχίστε να δοκιμάζετε από τη συγκεκριμένη, θέτοντας έτσι κάποια όρια στη αρωματική σας περιπλάνηση.

• Ποτέ μη δοκιμάζετε περισσότερα από 3- 4 αρώματα κάθε φορά.

Επίσης για να ξεμπερδέψετε την όσφρηση σας από το περίπλοκο έργο της, οι ειδικοί συνιστούν να μυρίζετε ενδιάμεσα κόκκους καφέ. Η μυρωδιά του καφέ βοηθά την όσφρηση να μη συγχέει τα αρώματα μεταξύ τους, μεταφέροντας ξεκάθαρα τα ερεθίσματα στον εγκέφαλο που στη συνεχεία τα επεξεργάζεται, προκειμένου να καταλήξει σε αυτά που προτίμα.

• Δοκιμάστε τα υποψήφια αρώματα στα σημεία που χτυπά σφυγμό σας, όπως το εσωτερικό των καρπών και των αγκώνων.

• Ποτέ μην τρίβετε το άρωμα που μόλις ψεκάσατε στο δέρμα σας για να στεγνώσει γρηγορότερα αν θέλετε να έχετε μια σαφή εντύπωση για το αν σας αρέσει. Αφήστε το να εξατμιστεί από μονό του γιατί η τριβή θα αλλοιώσει το πραγματικό άρωμα του. Φροντίζετε να δοκιμάζετε ένα καινούργιο άρωμα σε καθαρή επιδερμίδα όπου δεν υ- πάρχει ίχνος όχι μονό από άλλο άρωμα, αλλά και κάποιο άλλο γαλάκτωμα σώματος ή αποσμητικό, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσουν την ευωδία του.

• Αν σας αρέσει πολύ ένα άρωμα, βρίσκετε όμως ότι δεν διαρκεί όσο θα θέλατε ή θα το θέλατε εντονότερο, φορέστε το σε συνδυασμό με το γαλάκτωμα σώματος από τη σειρά που το συνοδεύει ή προτιμήστε την eau de parfum εκδοχή του.

Αντίθετα αν κάποιο σας φαίνεται πολύ δυνατό, προτιμήστε το γαλάκτωμα σώματος και το αποσμητικό του. Θα αφήσει μια πιο διακριτική μυρωδιά στην επιδερμίδα σας και το αποτέλεσμα θα είναι προτιμότερο και πιο ασφαλές, καθώς αποπνέετε μια διακριτική και απαλή αύρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μόνο για άνδρες Μυστικά make up »
You are here