Όμορφη & στο γυμναστήριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Το πρόσωπο Ο ιδρώτας και η υπερέκκριση σμήγματος που αναπόφευκτα προκαλούνται κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι οι βασικοί εχθροί κάθε προσπάθειας για να διατηρηθεί επιμελές και ανέπαφο το μακιγιάζ.

 

 

Επιπλέον, ακόμα κι αν επιλέξετε τα κατάλληλα ανθεκτικά προNόντα για το μακιγιάζ σας, σκόπιμο είναι να αποφύγετε τις υπερβολές. Η εμφάνιση ενός τέλεια μακιγιαρισμένου προσώπου, λουσμένου στον ιδρώτα, δείχνει μάλλον άκομψη και κυρίως αταίριαστη με το περιβάλλον του γυμναστηρίου.

Μία κρέμα ημέρας με λίγο χρώμα, ένα πιο ανθεκτικό ρουζ σε μορφή κρέμας, αδιάβροχη μάσκαρα και ίσως λίγο λιπγκλός στα χείλη, είναι αρκετά για να αναδείξουν πιο όμορφο το πρόσωπό σας και να ταιριάζουν με την περίσταση.

Στην περίπτωση που η επιδερμίδα σας είναι αρκετά λιπαρή και αρχίζει να γυαλίζει δυσάρεστα μετά από λίγες στιγμές άσκησης, μπορείτε να απλώσετε από πριν στο πρόσωπό σας κάποιο ειδικό προNόν που να προλαμβάνει τη λιπαρότητα.

 

Τα μαλλιά
Αν ένα κομψό σινιόν ή μια αλογοουρά για όσες έχουν πιο μακριά μαλλιά, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ασκηθείτε χωρίς να σας ενοχλούν, το λούσιμο είναι η μοιραία... εξέλιξη προκειμένου να ξαναβρούν τη φρεσκάδα τους και να μυρίζουν το ίδιο όμορφα με πριν. Επιλέξτε για την περίπτωση ένα ιδιαίτερα απαλό σαμπουάν πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά, μια και το συχνό λούσιμο αφυδατώνει τα μαλλιά.

Αν, όμως, έχετε κοντά μαλλιά, είναι πιο πρακτικό ένα σαμπουάν και αφρόλουτρο 2 σε 1 για τα μαλλιά και το σώμα. Για να μη δείχνουν τα μαλλιά σας ατημέλητα φεύγοντας από το γυμναστήριο, ένα ζελ ή ένας αφρός μπορούν να τα βάλουν σε "τάξη", βοηθώντας σας να τα φορμάρετε στα γρήγορα.

 

Το σώμα
Καθώς το ντους αποτελείτη... μοιραία κατάληξη κάθε έντονης σωματικής προ- σπάθειας, σκόπιμο είναι να επωφεληθείτε, φροντίζοντας όσο γίνεται καλύτερα το σώμα σας. Γι' αυτό... φροντίστε το αφρόλουτρο-ντους που θα χρησιμοποιήσετε να περιέχει άφθονους ενυδατικούς παράγοντες για να μην αφυδατώνει την επιδερμίδα και να τη διατηρείαπαλή και ελαστική.

Να κάνετε συχνά απολέπιση και στο σώμα με κάποιο ειδικό προNόν ή, γιατίόχι, επιλέγοντας ένα αφρόλουτρο-ντους με κόκκους, ώστε να κερδίζετε χρόνο. Ο ιδρώτας και το σμήγμα σε συνδυασμό με τα νεκρά κύτταρα ευνοούν τη δημιουργία ακμής, ακόμα και σε ηλικίες που έχουν περάσει προ πολλού την εφηβεία.

Εξάλλου, η απολέπιση εκτός του ότι διατηρείτην επιδερμίδα λεία και απαλή, συμβάλλει στο να απορροφώνται καλύτερα και πιο γρήγορα τα διάφορα προNόντα περιποίησης. Αν χρησιμοποιείτε προNόντα για τοπικό αδυνάτισμα, σύσφιγξη ή κατά της κυττα- ρίτιδας, η ιδανική στιγμή είναι αμέσως μετά το ντους που ακολουθείτις σωματικές δραστηριότητες. Για να μη νιώθετε την επιδερμίδα σας να σας "τραβά", μετά το ντους απλώστε ένα ενυδατικό γαλάκτωμα με ευχάριστο, διακριτικό άρωμα. Δοκιμάστε τις ειδικές κρέμες ή σπρέι που ανακουφίζουν τις γάμπες και τα πέλματα, αν τα νιώθετε πρησμένα ή αρκετά καταπονημένα μετά την άσκηση.

Αντιμετωπίστε την κακοσμία των ποδιών προλαμβάνοντάς την. Μετά το ντους σκουπίζετε πολύ καλά τα πέλματα αλλά και τα δάχτυλα, ψεκάστε τα ένα αντιδρωτικό, αποσμητικό σπρέι με αντβακτηριδιακή δράση - ως γνωστόν, αυτά είναι υπεύθυνα για την κακοσμία του σώματος και φορέστε ένα διαφορετικό ζευγάρι παπούτσια απ'αυτό της άσκησης. Μην ξεχνάτε να αερίζετε καλά τα αθλητικά σας παπούτσια μετά από κάθε χρήση, να τα ψεκάζετε με ειδικά αντιβακτηριδιακά σπρέι και να τα πλένετε όσο πιο συχνά σας είναι εφικτό.

Δυστυχώς, είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο της μυκητίασης στα νύχια των ποδιών στους χώρους των γυμναστηρίων, εξαιτίας κυρίως των συνθη- κών ζέστης και υγρασίας που ευνοούν την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

 

Το μανικιούρ
Τα νύχια και τα χέρια αρκετές φορές καταπονούνται ιδιαίτερα με ορισμένες ασκήσεις ή σπορ, επομένως κα- λό είναι προλάβετε δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως ένα σπασμένο νύχι στη μέση του μήκους του, σκληρύνσεις στις παλάμες εξαιτίας της τριβής. Τα μετρίου μήκους νύχια που δεν ξεπερνούν το μισό εκατοστό από την άκρη των δαχτύλων, η χρήση ενός σκληρυντικού βερνικιού και το άπλωμα μίας υδατικής κρέμας στα χέρια μετά το ντους, θα διατηρήσουν απαλή και βελούδινη την επιδερμίδα των χεριών σας και, ταυτόχρονα, θα κρατήσουν ανέπαφο το μανικιούρ σας. Τι να προσέξετε • Φοράτε πάντα βαμβακερές κάλτσες με τα αθλητικά σας παπούτσια και φυσικά σαγιονάρες όσο κινείστε μέσα στα αποδυτήρια -ακόμα και όταν κάνετε ντους.

• Ενισχύστε την αντιιδρωτική και αποσμητική σας προστασία με τα κατάλληλα αποσμητικά προNόντα.

• Φοράτε πάντα σκουφάκι στην πισίνα. Το χλώριο που περιέχει, εκτός του ότι αφυδατώνει και ξηραίνει τα μαλλιά, αλλοιώνει το χρώμα τους αν είναι βαμμένα.

• Αποθηκεύετε τα ρούχα του γυμναστηρίου σε ειδικά πλαστικά σακουλάκια και τα πλένετε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα.

• Προτιμάτε να φοράτε ρούχα που "αναπνέουν" και απορροφούν τον ιδρώτα, όπως είναι τα βαμβακερά.

• Εξασφαλίστε στην επιδερμίδα του προσώπου την απαραίτητη ενυδάτωση με μία δροσερή, υδατική κρέμα πριν ξεκινήσετε τη γυμναστική ή τα σπορ, καθώς το δέρμα έχει πάντα την τάση να αφυδατώνεται όταν ιδρώνουμε.

 

Φροντίστε η κρέμα σας να μην είναι καθόλου λιπαρή αν έχετε μικτή ή λιπαρή επιδερμίδα και προτιμήστε αυτές με βάση το νερό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Μόνο για άνδρες »
You are here