Έξυπνη αποθήκευση!

Γράφτηκε από Ασημινα Στασινοπουλου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Όλες οι γυναίκες αγαπάμε τα αξεσουάρ, κάθε λογής κόσμημα είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε. Όμως η αποθήκευση τους είναι δύσκολη ειδικά αν έχουμε πολλά. Έτσι σκέφτηκα μια ιδέα για να μπορούμε να τα βρίσκουμε εύκολα και να μη μπερδεύονται το ένα με το άλλο ή να τα χάνουμε με μερικές έξυπνες χειροποίητες ιδέες που δεν θα κοστίσουν και τίποτα σε μας.

Για αρχή σας προτείνω να μετατρέψτε ένα παλιό ξύλινο ντουλαπάκι, τύπου μινιατούρα σε κοσμηματοθήκη. Καρφώστε μικρές πρόκες ή γαντζάκια που μπαίνουν εύκολα με το χέρι για να κρεμάσετε τα κολιέ σας. Εκμεταλλευτείτε όλες τις επιφάνειες, ακόμη και το πορτάκι. Συμπληρώστε με ένα μικρό κουτάκι αν θέλετε για τα σκουλαρίκια και τα δαχτυλίδια.

Μια άλλη καλή ιδέα είναι να στερεώσετε ένα κλαδί καλά στον τοίχο και κρεμάστε από αυτό με δυο θηλιές ένα μονόχρωμο ύφασμα, τύπου γάζα για να βάλετε τα σκουλαρίκια σας. Είναι σημαντικό να μην είναι χοντρό το ύφασμα, διότι δεν θα μπορούν να περαστούν τα σκουλαρίκια.

Ακόμα και ένα χειροποίητο κάδρο είναι ότι πρέπει για τα κολιέ και τα βραχιόλια! Το βάφουμε σε ότι χρώμα μας αρέσει και για εφέ στο εσωτερικό κολλάμε μια ταπετσαρία με σχέδιο. Χρησιμοποιούμε όλες τις επιφάνειες βιδώνοντας στρογγυλά πόμολα και γάντζους. Είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, οπότε κρεμιέται εύκολα στον τοίχο.

Στην αγορά θα βρείτε έτοιμα σταντ ειδικά σχεδιασμένα για να κρεμάτε κολιέ, δαχτυλίδια, βραχιόλια, σκουλαρίκια. Πέρα από τη χρηστικότητα τους θα αποτελέσουν και όμορφα διακοσμητικά αντικείμενα για το χώρο σας. Εάν όμως ψάξετε στην αποθήκη πολύ πιθανό να βρείτε κάποιο παλιό διακοσμητικό αντικείμενο που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως σταντ για τα κοσμήματα σας. Μερικές ιδέες όπως ένα παλιό σταντ για ρούχα, ένας ξύλινος φράχτης, οτιδήποτε που θα σας βολέψει αλλά και ταυτόχρονα θα διακοσμήσει το χώρο.

You are here