Γάμος και βάπτιση: ιδιαίτερο χρώμα σε δυο σημαντικές και ξεχωριστές στιγμές

Γράφτηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Για τους περισσότερους, αποτελούν τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής τους, ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, μια μοναδική ημέρα, το ξεκίνημα μίας καινούριας ζωής και ο «μπέμπης» ή η «μπέμπα» σας που θ' ακούσει για πρώτη φορα το όνομα του!!!

Τόσο στον γάμο όσο και στη βάπτιση, η διακόσμηση λοιπόν, παίζει σημαντικό ρόλο. Έρχεται να υπογραμμίσει τις στιγμές, να τονίσει τις αισθήσεις και να δώσει τον δικό σας προσωπικό τόνο στις συγκεκριμένες τελετές.

Όσον αφορά στην εκκλησία, καλό θα είναι να αποφεύγονται οι υπερβολές ή οι υπέρμετρες αισθητικές εκζητήσεις, μία και αυτό που θα πρέπει να προσεχθεί , είναι κυρίως ο σεβασμός στο χώρο και την ουσιαστική διάσταση του Μυστηρίου, που θα τελεστεί.

Μία λιτή, διακριτική διακόσμηση λοιπόν, ιδιαίτερο στην είσοδο της εκκλησίας και εκτός ναού, είναι αυτό που χρειάζεται! Σε σχέση με το εσωτερικό του ναού, στο γάμο αρκούν διακοσμημένες λαμπάδες και στη βάπτιση, ένας διακριτικός στολισμός της κολυμπήθρας.

Όσο για το τραπέζι που ακολουθεί, έχουμε το ελεύθερο να κινηθούμε όπως εμείς θέλουμε, αρκεί να λάβουμε υπόψιν μας τον χώρο όπου θα γίνει η συνεστίαση, ώστε η

διαμόρφωση και η διακόσμησή του, να ταιριάζει με αυτόν και πρωτίστως με τον χαρακτήρα που θέλουμε να δώσουμε στη γιορτή (μια πιο επίσημη γιορτή, δεξίωση ή

κάτι πιο χαλαρό, σαν party).

Προτεραιότητα για μένα, έχει το επίσημο τραπέζι, μετά τα τραπέζια των καλεσμένων, η είσοδος-χώρος υποδοχής και τέλος η παραμικρή γωνιά του χώρου που πρέπει να

αναδειχτεί!

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΑΜΟ Ή ΒΑΠΤΙΣΗ. ΣΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ π.χ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΘΕΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΟ, ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ «ΑΘΩΟ» ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙΣΗΜΟ, ΟΣΟ ΣΤΗ ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ (διακοσμητής-τηλ.6931026787)

 

 

Έκθεση εικόνων

You are here