Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 70

Ονειρούπολη Δράμας

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Εκεί που η λέξη δράμα αποκτά άλλη σημασία...Το μεγάλο πλέον χωριό της Ονειρούπολης έχει μετατρέψει τη Δράμα στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας κάθε χρόνο, από το 2004 μέχρι σήμερα, μετατρέπονται σε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό,

το οποίο επιμελούνται ενεργοποιημένοι εθελοντές δημότες κάθε ηλικίας, για όλα τα γούστα.
Βασικό χαρακτηριστικό της Ονειρούπολης είναι τα μικρά σπιτάκια, που επισκέπτονται παιδιά και γονείς. Κεντρικό σπιτάκι είναι αυτό του Άγιου Βασίλη, στο οποίο μπορούν τα μικρά παιδιά να τον γνωρίσουν, να του τραβήξουν το μούσι, για να βεβαιωθούν πως είναι αληθινός, και να φωτογραφηθούν μαζί του.Όσοι αγαπούν τα παραμύθια, θα προσέλθουν στο παραμυθόσπιτο και τον κινηματογράφο της Ονειρούπολης.
Σε αυτό το μικρό σπιτάκι διαβάζονται παραμύθια στα παιδιά, τα οποία, αν βαρεθούν, μπορούν να δουν ειδικά επιλεγμένες παιδικές ταινίες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από περισσότερη δράση και προβάλλονται καθημερινά.Η στιγμή που ανοίγουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη του χρόνου, αλλά πρέπει να προηγηθεί και το κατάλληλο γράμμα.
Στο ταχυδρομείο της Ονειρούπολης οι εθελοντές του Δήμου βοηθούν τα παιδιά να γράψουν το γράμμα τους, το οποίο θα διαβαστεί από τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη, ώστε να το ακούσει ο μπαμπάς και η μαμά.Για να μην κυνηγάτε τα παιδιά σας στην απέραντη Ονειρούπολη, υπάρχουν και άλλα σπιτάκια τα οποία μπορούν να επισκεφτούν τα παιδιά σας, ανάλογα με τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες.
Στο Εργαστήρι του Αγίου Βασίλη οι μικροί επισκέπτες μπορούν να επιδοθούν σε χριστουγεννιάτικες κατασκευές.Σε περίπτωση που τους αρέσουν τα ριάλιτι μαγειρικής, έχουν τη δυνατότητα να παίξουν με αλεύρι, ζάχαρη, σοκολάτα και φαντασία και να δημιουργήσουν τις γεύσεις που επιθυμούν. Χρήσιμο tip: Μην πάρετε στην πλάκα τη διαδικασία, γιατί μόλις τελειώσετε θα πρέπει να φάτε αυτό που φτιάξατε.
Για τα παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν επιστήμονες, τα όνειρα γίνονται αληθινά στην Ονειρούπολη, στο σπίτι των πειραμάτων. Εκεί τα παιδιά επιδίδονται σε ασφαλή πειράματα υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών για να μην τιναχτεί το σπίτι στον αέρα.Εάν σας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια, φτιάξτε το δικό σας στο Εργαστήρι Κατασκευής Επιτραπέζιου Παιχνιδιού, πάρτε το μαζί σας και φέρτε την οικογένειά σας πιο κοντά τις γιορτινές βραδιές που θα ακολουθήσουν.
Για μία πιο χριστουγεννιάτικη εμφάνιση, τα τμήματα αισθητικών του ΕΠΑΣ Δράμας βρίσκονται στην εκεί και βάφουν τα παιδικά προσωπάκια με ζαχαρωτά, αστεράκια και όποιο άλλο (χριστουγεννιάτικου περιεχομένου) σχέδιο θελήστε.Στην Ονειρούπολη, γονείς και παιδιά έρχονται πιο κοντά στη φύση.
Στο σπίτι του Αρκτούρου θα ενημερωθούν για θέματα σχετικά με το περιβάλλον, ενώ στο σπίτι της Οικοπεριπέτειας θα κατασκευάσουν στολίδια μόνο με οικολογικά προϊόντα.
Στο Πάρκο Δεινοσαύρων και Μαμούθ οι επισκέπτες έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στην Προϊστορία.Σε αυτό το πρότυπο εκπαιδευτικό πάρκο θα πάρουν μια ιδέα για το πώς ήταν η γη πριν εκατομμύρια χρόνια και μπορούν να χαϊδέψουν τον τυραννόσαυρο Ρεξ (aka T.Rex), με προσοχή γιατί δαγκώνει.
Η βόλτα στην Ονειρούπολη γίνεται πιο εύκολη με τον ειδικό χάρτη διαδρομής και τα τρενάκια στα οποία επιβιβάζονται οι επισκέπτες.
Οι υπεύθυνοι της Ονειρούπολης έχουν προνοήσει για εσάς σε περίπτωση που χάσετε το μικρό σας στο πλήθος, έτσι κάθε παιδάκι έχει ένα χαρτάκι «Ωχ, χάθηκα!» με τα στοιχεία του. Παρακαλείσθε το παιδάκι που θα παραλάβετε να είναι αποκλειστικά και μόνο το δικό σας.

 

 

Άννα Καττή

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαρίνα Διονυσοπούλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Έκανα εθελοντής στην Ισπανία
You are here