Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 75

Αρχαία Ολυμπία & δάσος Φολόης

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για κοντινές αποδράσεις. Αξίζει τον κόπο να περάσετε ένα διήμερο ή, έστω, να κάνετε μια μονοήμερη εκδρομή με την παρέα ή το ταίρι σας. Κι αφού είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι από εσάς έχετε επισκεφτεί όλα τα υπέροχα μέρη του Νομού Μεσσηνίας, ήρθε η ώρα να πάτε λίγο πιο δίπλα.

 

Στο Νομό Ηλείας! Δύο ώρες περίπου από την πόλη της Καλαμάτας βρίσκεται η Αρχαία Ολυμπία.Παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, στέκει ακόμα εκεί και περιμένει κάθε επισκέπτη να την ανακαλύψει. Η αλήθεια είναι πως ο αρχαιολογικός χώρος της έχει μια μοναδική αύρα.Στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο, καθώς και την έκταση στην οποία έχουν αποκαλυφθεί τα ερείπια των αρχαίων κτισμάτων.
Από τα σημαντικότερα κτήρια που συναντά κανείς εδώ, είναι: το Πρυτανείο, το Φιλιππείο, το Ηραίο (όπου βρέθηκε και ο Ερμής του Πραξιτέλη),το Μητρώο και, πιο κάτω, το στάδιο (χωρούσε 40.000 θεατές) με τη Στοά της Ηχούς και δίπλα το μεγαλοπρεπή ναό του Δία,το Βουλευτήριο, το Λεωνιδαίο (όπου φιλοξενούνταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι των Αγώνων), η Παλαίστρα του 3ου π.Χ. αιώνα και το Γυμνάσιο (χώρος προετοιμασίας των αθλητών).
Αξίζει ακόμη να επισκεφτείτε:-Το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα εκθέματά του (εκεί βρίσκεται και ο Ερμής του Πραξιτέλη)-Το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων-Τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία-Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας τους καλοκαιρινούς μήνες-Την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που γίνεται πριν από τους Ολυμπιακούς ΑγώνεςΑνηφορίζοντας από την Ολυμπία αξίζει να διανύσετε γύρω στα 20 χιλιόμετρα ακόμη για να βρεθείτε σε ένα δάσος μοναδικής ομορφιάς.
Το Δάσος της Φολόης, το μοναδικό επίπεδο δάσος της Ελλάδας, έκτασης 40.000 στρεμμάτων, ενταγμένο στο δίκτυο NATURA 2000 λόγω της σπουδαιότητας του. Χρονολογείται από την αρχαιότητα. Σε όλο το οροπέδιο κυριαρχεί μόνο ένα είδος δέντρου, η ευθύκορμη βελανιδιά (δρυς), κάτι που το κάνει μοναδικό στα Βαλκάνια.Εκτός, όμως, από τη σπάνια φυσική ομορφιά του, το δάσος σχετίζεται και με τη μυθολογία και συγκεκριμένα με τον Κένταυρο Φόλο (από τον οποίο πήρε και το όνομά του), τον οποίο σκότωσε ο Ηρακλής.
Το δάσος προσφέρεται για πεζοπορία, ποδηλασία και κάθε είδους δραστηριότητα στη φύση. Πολλοί αριθμημένοι δασικοί δρόμοι διασχίζουν την Κάπελη (όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι της περιοχής), που προσφέρεται για ιππασία και ποδηλατοδρομία.Αξίζει τον κόπο να κάνετε τη συγκεκριμένη εκδρομή!
Με κάθε ευκαιρία, πάρτε το αυτοκίνητο, καλή παρέα και αποδράστε!

 

Ακριβή Κανελλοπούλου

Τελευταία άρθρα από τον/την

Σχετικά άρθρα (βάσει ετικέτας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ταξιδεύοντας με την BMW Έκανα εθελοντής στην Ισπανία »
You are here