Στην τελική ευθεία οι πρόβες για το έργο «Σιγά… γκρεμός»

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει το Θεατρικό Σχήμα «Συν ένα – Μιχάλης Τούμπουρος» τις πρόβες του θεατρικού έργου του Λάκη Λαζόπουλου «Σιγά …γκρεμός», φτάνοντας στην τελική ευθεία για την έναρξη των παραστάσεών του.

Πρόκειται για μια συρραφή των θεατρικών έργων του Λάκη Λαζόπουλου «Πού πάει αυτό το λεωφορείο» και «Κυριακή των παπουτσιών».

Το «Σιγά… γκρεμός», με το χαρακτηριστικά καυστικό και ιδιαίτερο χιούμορ του Λάκη Λαζόπουλου, πραγματεύεται την ιστορία των προσώπων των θεατρικών του έργων «Πού πάει αυτό το λεωφορείο» και «Κυριακή των παπουτσιών», τα οποία, ζώντας στο «μεγαλειώδες» πρόσφατο παρελθόν της Ελλάδας, ως «περήφανοι» εταίροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΟΝΕ, έρχονται σήμερα να καταθέσουν τη διάψευση των ονείρων τους, τη συντριβή των επιθυμιών τους, βιώνοντας την οικονομική κρίση και των ραγδαίων οικονομικών ανισορροπιών, των απρόβλεπτων αλλαγών, με το ένα πόδι κυριολεκτικά στον γκρεμό, εξακολουθώντας όμως να αναπολούν και να διεκδικούν μία καλύτερη ζωή.

Οι «ήρωες» αυτοί, λειτουργούν ως καθημερινοί «αναλυτές» που ερμηνεύουν λίγο ή πολύ, το εξωτερικό τους περιβάλλον, αλλά και τη συμπεριφορά του εαυτού τους και των άλλων.

Οι παραστάσεις θα δοθούν από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Κατσουλάκη, η μουσική του Μιχάλη Τούμπουρου, οι χορογραφίες της Μαρίας Σκαφιδά και τα σκηνικά και τα κοστούμια του Κώστα Κατσουλάκη. Βοηθοί σκηνοθέτη οι Σταυριανέα Αλέκα και Μιμίκα Τάσση.

Στην παράσταση θα λάβουν μέρος με αλφαβητική σειρά οι: Δημητροπούλου – Γκόνη Βάσω, Διακουμέα Δήμητρα, Γαρδελίνου Γεωργία, Γκόνη Στέλλα, Ζούπα Ρόη, Θεοδώρου Όλγα, Καρμοίρης Λευτέρης, Κρόμπα Μαρία, Κρόμπας Παναγιώτης, Κυριακουλάκος Νίκος, Λεάκου Έφη, Λυμπεροπούλου Αλεξάνδρα, Μαραβά Βασιλική, Μέντη Ρούλα, Μελιγαλιώτης Παναγιώτης, Μιμίκος Λέανδρος, Μποτσέα Σοφία, Παναγιωτόπουλος Νίκος, Σταυροπούλου Ελένη, Τζιφή Μαρία, Τσαπόγας Τάκης, Τσώνη Γεωργία, Χαχής Βαγγέλης, Χειλά Ειρήνη και Χρανιώτη Γωγώ.

 

You are here