Ready to start

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην αρχή κάθε νέου έτους οι περισσότεροι από εμάς θέτουμε στόχους για την προσωπική μας ζωή, τη δουλειά και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Εγώ σκέφτηκα να μην ψωνίζω περιττά πράγματα, να τακτοποιήσω τις ντουλάπες μου,

να αρχειοθετήσω, επιτέλους, τα βιβλία, τις μουσικές και τις ταινίες μου. Να απαρνηθώ το junk food, να ξυπνάω νωρίς και να τρώω κανονικό πρωινό. Να γραφτώ γυμναστήριο, να ξεφορτωθώ όλα τα άχρηστα αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι και να μη μένω ξύπνια μέχρι αργά το βράδυ χωρίς λόγο.

 

Μπα. αυτή είναι η λίστα των New Year's Resolutions (όπου new year βλέπε νέα εποχή - με λίγα λόγια, το να προσπαθείς να κάνεις μια καινούργια αρχή με την έναρξη της ημερολογιακής χρονιάς, που δεν έχει κανένα νόημα και είναι καταδικασμένη να αποτύχει). Ουφ! σκέτη κούραση. Φέτος, λοιπόν, αποφάσισα (ή προσπαθώ) να δω τη ζωή αλλιώς. Δηλαδή, «φέτος» θέλω:

1. Να σταματήσω να στενοχωριέμαι για βλακείες. Όπου «βλακείες» βλέπε ό,τι μπορεί να διορθωθεί.

2. Να είμαι ευγνώμων για ό,τι καλό έχω. Αν είναι να χάσω κάποια στιγμή κάτι, τουλάχιστον να το έχω απολαύσει πρώτα.

3. Να μπαίνω στη θέση των άλλων για να μπαίνουν και οι άλλοι με τη σειρά τους στη δική μου.

4. Να σκέφτομαι out of the box. Όχι, δε μου λέει κάτι το «έτσι γινόταν μέχρι τώρα».

5. Να μη βγάζω γρήγορα συμπεράσματα και να κάνω το καλύτερο που μπορώ υπό δεδομένες συνθήκες. Αν είμαι κουρασμένη, θυμωμένη και ανίκανη να διαχειριστώ μια κατάσταση σωστά, το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να το «ράψω» (και να περιμένω λίγο να ξεκουραστώ και να εφοδιαστώ με περισσότερη ψυχραιμία και διαύγεια), από το να προσπαθήσω να το επιλύσω μέσα στην απόλυτη υστερία και να το κάνω χειρότερο. Βαθιές ανάσες και τα λοιπά.

6. Να μάθω να αποδέχομαι τους άλλους όπως είναι. Γιατί εκείνοι, διάολε, το κάνουν με μένα;

7. Και να μη με ενδιαφέρει η γνώμη ανθρώπων που δεν εκτιμώ. Πραγματικά, who cares;

 

8. Να μάθω να δέχομαι ό,τι δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτό δε θέλει και πολλή φιλοσοφία.

9. Αλλά να μην παραδίδω τα όπλα για ό,τι μπορεί να αλλάξει, γιατί το τελευταίο που θέλω είναι να γίνω ένα ανθρωποειδές, που δεν αντιδρά σε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του.

10. Να αφήσω πίσω μου ένα λάθος για το οποίο έχω μετανιώσει, επειδή ανήκει στο παρελθόν και δεν μπορώ να γυρίσω πίσω. Το μόνο που θα πρέπει να με απασχολεί είναι το να έχω μάθει κάτι απ' αυτό κι αν γίνεται να το διορθώσω.

11. Δείχνω στους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζομαι, ότι τους νοιάζομαι. Πραγματικά, ποτέ δεν ξέρεις πόσο χρόνο έχεις για να κάνεις κάτι τέτοιο.

12. Να δίνω δεύτερες ευκαιρίες, ακόμη σε αυτούς που δεν τις αξίζουν, μόνο και μόνο επειδή το ένστικτό μου βρίσκεται σε άδεια.

Εν ολίγοις, με ντροπή θα παραδεχτώ ότι τα μισά από τα New Season Resolutions μου έχουν μια δόση από Λεό Μπουσκάλια. Αλλά, δυστυχώς, θα προσθέσω έναν ακόμη στόχο στη λίστα μου («Να σταματήσω να είμαι κολλημένη»). «Φέτος» θέλω να γίνω καλύτερη επί της ουσίας. Αποφάσισα ότι δε με πολυνοιάζει, τελικά, να έχω πολλά χρήματα, λίγα κιλά, πανέμορφα ρούχα και σπουδαία δουλειά. Δηλαδή, ωραία είναι όλα αυτά, αλλά για αλλαγή λέω να ασχοληθώ με κάτι άλλο μέχρι να έρθει η κληρονομιά που θα μου επιτρέψει να αφοσιωθώ στις έρευνές μου, για την κατασκευή ION αμυγδάλου με βιταμίνες, χωρίς θερμίδες και γεύσεις φρούτων. Προς το παρόν, όμως, στο μυαλό μου έχω να γίνω καλύτερος άνθρωπος και χρήσιμο μέλος της κοινωνίας.

Οπότε πάμε έτσι για αρχή και βλέπουμε!

You are here