Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 83

Δέν επιστρέφονται

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ…Σκέφτεστε να χαρίσετε κάποιο κατοικίδιο σε αγαπημένα σας πρόσωπα; Πριν καταλήξετε στην ιδέα, θα έπρεπε μάλλον να σκεφτείτε διπλά… Γιατί, σε αντίθεση με το τελευταίας τεχνολογίας παιχνίδι που είχατε αρχικά υπόψη σας, θα έχετε πολλά περισσότερα να σκεφτείτε από το τι θα κάνετε όταν λήξει η εγγύηση…

Τα κατοικίδια ζώα ΔΕΝ είναι παιχνίδια, είναι μέλη της οικογένειας!

 

Αποφασίζοντας, λοιπόν, να κάνετε ένα τέτοιο δώρο, σκεφτείτε ότι καθιστάτε τον παραλήπτη υπεύθυνο για ένα ζωντανό πλάσμα με ανάγκες για φροντίδα, υπομονή, έξοδα, αλλά, κυρίως, αγάπη! Είστε σίγουρος ότι ο παραλήπτης είναι έτοιμος για μια τέτοια δέσμευση;Η πραγματικότητα στους ελληνικούς δρόμους, στα φιλοζωικά σωματεία και ορισμένα δημοτικά κυνοκομεία, καταδεικνύει ότι τέτοιου είδους δώρα δεν είναι πάντα ευπρόσδεκτα. 
Και παρά το γεγονός ότι ο παραλήπτης μπορεί να είναι φιλόζωος, δεν μπορούμε να εκβιάσουμε την αφοσίωσή του σε ένα κατοικίδιο, χωρίς μάλιστα να λάβουμε υπόψη παραμέτρους όπως:
-Αν η επιλογή σας θα του αρέσει
-Αν έχει ελεύθερο χρόνο για να το φροντίσει
-Αν υπάρχει χώρος στο σπίτι του να το φιλοξενήσει
-Αν το νεαρό, ενδεχομένως, της ηλικίας του, του δίνει την ωριμότητα και την υπευθυνότητα που απαιτείται
-Αν μπορεί να επωμιστεί το βάρος των εξόδων της διατροφής, κτηνιατρικής κάλυψης και εκπαίδευσης.
Είναι, λοιπόν, ωριμότερο να καταλήξετε στην ιδέα ενός κατοικιδίου σε περιπτώσεις που μπορείτε να εμπλακείτε στη φροντίδα του και να μοιραστείτε ευθύνες. Αυτό λειτουργεί καλύτερα, δηλαδή, όταν το «δώρο» προορίζεται από ένα γονιό για το παιδί του ή από ένα σύζυγο στον/ην σύντροφό του, δεδομένου ότι έτσι θα είναι σε θέση να προσφέρει σημαντικά και αυτός στη φροντίδα του νέου μέλους της οικογένειας!
Αν ο παραλήπτης δεν είναι μέλος της οικογένειάς σας, τότε καλό θα ήταν να τον ενημερώσετε για τις προθέσεις σας και να του δώσετε ίσως και δυνατότητα επιλογής. 
Στην περίπτωση που είστε σίγουροι για την αποδοχή του κατοικιδίου, συνιστάται να συνοδεύεται το δώρο σας από χρήσιμα αξεσουάρ ή, ακόμη καλύτερα, από βιβλία που θα τον εξοικειώσουν και θα τον βοηθήσουν να γνωρίσει και, κατ’ επέκταση, να φροντίσει καλύτερα αυτό το καινούριο πλάσμα, που θα αποτελέσει μέρος της μετέπειτα ζωής του για αρκετά ενδεχομένως χρόνια.
Η φιλοζωία είναι ο υπέρτατος δείκτης ανθρωπιάς, ευαισθησίας και πολιτισμού. Η απόκτηση ενός κατοικιδίου και ειδικά ενός σκύλου ή μιας γάτας, μπορεί να συνεπάγεται ευθυνών και υποχρεώσεων, που όμως μικρή σημασία έχουν συγκριτικά με αυτά που έχει να μας προσφέρει μια τέτοια σχέση. Και αυτό γιατί, χωρίς αμφιβολία, δεν υπάρχει πολυτιμότερη αξία από την ανιδιοτελή αγάπη!
Αν, λοιπόν, είστε έτοιμοι να δώσετε και να πάρετε τέτοιου είδους μαθήματα ζωής και αξιών, τότε υλοποιήστε την ιδέα σας και δωρίστε ή δεχτείτε αντίστοιχα ένα ζωάκι. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ήταν μάλλον καλύτερα να εγκαταλείψετε την ιδέα και να επανεξετάσετε τις επιλογές σας... Ίσως εκείνο το gadget που λέγαμε…

 

ΛΕΝΑ ΤΣΟΥΠΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ Α.Π.Θ.
Ηρώων 107
Καλαμάτα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Στείρωση σκύλου & γάτας Καλοκαίρι και κατοικίδια »
You are here