Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 70

Προφητεία

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η ΑΥΤΟΕΚΠΛΗΡΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ:Έχετε ξανακούσει γι’ αυτήν; Σίγουρα πάντως την έχετε εφαρμόσει! Είναι μία αρνητική πρόβλεψη που κάνουμε εμείς οι ίδιοι για το δικό μας μέλλον.Ένα είδος αυθυποβολής (πλύση εγκεφάλου στο ίδιο μας το μυαλό) για αρνητικά μελλοντικά αποτελέσματα.

 

Το αντίθετό της είναι η θετική σκέψη, η οποία μας προετοιμάζει να περιμένουμε θετικές εξελίξεις. Όπως λέμε: «Καλομελέτα κι έρχεται»!

Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία είναι ένα είδος μαντείας, ένας χρησμός, όπου εμείς οι ίδιοι παίζουμε και το ρόλο του μάντη και το ρόλο του «θύματος»!

Είναι καταπληκτικό το πώς μας μεταμορφώνει η αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Φανταστείτε μία κοπέλα που ετοιμάζεται για ένα πάρτυ, αλλά έχει μεγάλο άγχος επειδή εκεί θα συναντήσει ένα αγόρι που της αρέσει πολύ. Σκέφτεται λοιπόν: «Ούτε που θα γυρίσει να με κοιτάξει!».

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζεται, ντύνεται, χτενίζεται, βάφεται και σκέφτεται διάφορες παραλλαγές της προφητείας: «ούτε που θα γυρίσει να με κοιτάξει».

Όταν φτάνει στο πάρτυ, έχει ήδη καταιδρώσει, έχει πάρει ένα παράξενο επιθετικό ύφος και της φταίνε όλα. Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς να το καταλαβαίνει, γίνεται κάπως απωθητική. Φυσικά, είναι καλοντυμένη και καλοχτενισμένη, αλλά τι μ’ αυτό;

Το αγόρι που την ενδιαφέρει, την πλησιάζει και της προτείνει να της φέρει ένα ποτό. Εκείνη αντιδρά κάπως μίζερα και η βραδιά τελειώνει χωρίς εκείνος να την ξανακοιτάξει.

Ποιος φταίει; Ίσως τα κορίτσια, λόγω κοινωνικών παραγόντων, να είναι πιο επιρρεπή σ’ αυτό το «σπορ» απ’ ό,τι τα αγόρια.

Συνήθως τα κορίτσια νιώθουν την άχρηστη ανάγκη να υποβιβάζουν τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους πριν καλά καλά του δώσουν μια αληθινή ευκαιρία.

Λένε ας πούμε: «Εμένα κανείς δε θα με κοιτάξει!». Αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Κάθε υπερβολή που περιέχει απόλυτες λέξεις, όπως το «κανείς», το «ποτέ», το «πάντα», δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Όλες οι απόλυτες λέξεις προέρχονται από το κομμάτι της προσωπικότητας, που ονομάζεται Γονέας.

Έτσι και ένα κορίτσι που λέει «Κανείς δε θα με κοιτάξει» δεν αναφέρεται σε ένα πραγματικό γεγονός.

Οι αυτοεκπληρούμενες προφητείες είναι σενάρια που στήνει ο Γονέας μέσα μας, ιδιαίτερα αν είναι από εκείνους που τους αρέσουν οι κακίες!

Βέβαια, όλα διορθώνονται και αντισταθμίζονται με άσκηση στη θετική σκέψη σε καθημερινή βάση!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κόμπλεξ δέσμευσης Θετική σκέψη »
You are here