Μάρθα Καραγιάννη

Μπορεί να βρίσκεται στην έβδομη δεκαετία της ζωής της, αλλά ακόμα είναι πάνω στο σανίδι. Οι παραστάσεις που έχει παίξει πραγματικά αμέτρητες, ενώ πρωταγωνίστησε τη μεγάλη εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Τη Δευτέρα 29/19 θα βρεθεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με την επιθεώρηση «Γίναμε Βουλή Καλλιγραφία», με συμπρωταγωνιστή έναν άλλο μεγάλο ηθοποιό, τον Στάθη Ψάλτη.

Μιλήσαμε μαζί της και σας την παρουσιάζουμε.

Τι είναι η υποκριτική για εσάς;

Ηθοποιός για μένα σημαίνει ευλογημένος άνθρωπος, που ζει 150 ζωές μέσα από το θέατρο. Είναι μια ευλογημένη δουλειά.

 

Μεγάλοι ηθοποιοί σαν αυτούς που παίζατε τη δεκαετία του ’70 υπάρχουν πλέον;

Ναι, σίγουρα υπάρχουν. Ξεχωρίζω πάρα πολλούς. Έχουμε ταλαντούχους ανθρώπους, θεατρίνους πολύ σπουδαίους. Δε θα ήθελα να πω ονόματα, γιατί φοβάμαι μην αδικήσω κάποιον.

 

Η επιθεώρηση αντέχει στην κρίση;

Η επιθεώρηση είναι η μόνη που αντέχει, ειλικρινά. Το λέω ανεπιφύλακτα στον κόσμο να έρθει, γιατί και φθηνό εισιτήριο έχουμε και νομίζω ότι θα γελάσουν. Θα περάσουν 2 ώρες ευχάριστες και με πολύ γέλιο, με πολλή σάτιρα.

 

Η τέχνη γενικότερα αντέχει;

Αντέχει, βέβαια έχουμε και πολλά θέατρα για να πούμε τη μαύρη αλήθεια, αλλά αντέχουμε. Έχουμε φτηνύνει σε βαθμό κακουργήματος την τιμή του εισιτηρίου, δηλαδή τέτοια τιμή δεν έχει υπάρξει ποτέ, είναι σαν να παίρνεις 2 καφέδες πλέον.

 

Πώς βλέπετε την κατάσταση στην τηλεόραση;

Η τηλεόραση περνά κρίση, το βλέπουμε και από τα προγράμματα άλλωστε. Πλέον, δεν έχουμε σίριαλ, καθώς έχουμε πάρει τα τούρκικά που είναι φθηνά.

 

Έχετε παρακολουθήσει τούρκικα; Πώς σας φαίνονται;

Ναι έχω δει, καλά είναι, δεν μπορώ να πω.

 

Ο Ελληνικός Κινηματογράφος γιατί θεωρείτε ότι έχει παρακμάσει;

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι δεν έχει σενάριο, αυτό του λείπει, τα σενάρια τα πιασάρικα, τα σενάρια αυτά που είναι της μέσης κοινωνικής τάξης. Αυτά σήμερα τα βλέπω πάρα πολύ φτωχά.

 

Τι θα λέγατε σε ένα παιδί που σκέπτεται να ασχοληθεί με την υποκριτική;

Μια φορά η Κοτοπούλη, όταν τη ρώτησε ο Στέας «Να γίνω ηθοποιός;», του απάντησε: «Όχι να μη γίνεις». Αφού τη ρώτησε: «Γιατί;», του απάντησε: «Γιατί ρωτάς».

Αν κάποιος ρωτάει να γίνει ηθοποιός, έχει αμφιβολία. Ας μη γίνει τότε.

Αυτός που είναι να γίνει ηθοποιός, θα γίνει με 150 χιλιάδες εμπόδια, πέραν του ταλέντου του.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Σκηνοθέτης και χορογράφος είναι ο Μεταξόπουλος, η μουσική είναι του Τσακαλίδη, το θίασο αποτελούν οι: Στάθης Ψάλτης, Μάρθα Καραγιάννη, Σόφη Ζαννίνου, Βασίλης Κούκουρας, Χριστίνα Ψάλτη, Πέννυ Σταθάκη, Τίσσα Βασιλάκη, Μαρία Σικιανάκη, Ντίνος Σπυρόπουλος και Βασίλης Ζωνόρος. Είναι μια επιθεώρηση που πραγματικά το λέω είναι εκπληκτική, γιατί έχει πάρα πολύ ωραία νούμερα, ενώ έχουμε και το βασιλιά του γέλιου, τον Στάθη Ψάλτη. Όλα τα νούμερα είναι καλά και αντιμνημονιακά.

 

You are here