Πάμε διακοπές;

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Το καλοκαίρι έφτασε και όλοι, λίγο – πολύ, χρειαζόμαστε τις πολυπόθητες διακοπές για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, χωρίς όμως να ξοδέψουμε μια περιουσία για μερικές μέρες χαλάρωσης.

Φέτος, βέβαια, οι διακοπές δε θα είναι το ίδιο με πέρυσι, αλλά δε θα είναι και χειρότερες, θα είναι απλά διαφορετικές.

Για φθηνές διακοπές χρειαζόμαστε σύνεση και προγραμματισμό. Απορώ με τη λογική κάποιων που μέχρι πρότινος έπαιρναν δάνεια μόνο και μόνο για να ξεφύγουν μερικές μέρες από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα.

Τέλος πάντων, αυτά ανήκουν στο παρελθόν και εφόσον η οικονομική δυσπραγία επιτάσσει να ξοδέψουμε λίγα χρήματα χωρίς να στερηθούμε την ξεκούραση, η καταλληλότερη λύση είναι να επιλέξουμε έναν κοντινό προορισμό για να μας φιλοξενήσει. Αυτό σημαίνει λιγότερα έξοδα στις μετακινήσεις αλλά και λιγότερη ταλαιπωρία.

Πολλοί, μάλιστα, εξασφαλίζουν τη δωρεάν διαμονή σε συγγενείς και φίλους, διοχετεύοντας τα χρήματά τους σε άλλες απολαύσεις. Και επειδή σκεφτόμαστε και τον οικοδεσπότη, καλό είναι να συνδράμουμε στις δαπάνες και να πηγαίνουμε στο σπίτι μόνο για ύπνο. Στις διακοπές, άλλωστε, κανείς δε θέλει να απομονωθεί σε τέσσερις τοίχους, όταν τον περιμένει ο ήλιος, η θάλασσα και η διασκέδαση. Εναλλακτική πρόταση αποτελεί και το camping για όσους θέλουν κάτι λιγότερο στημένο.

Αφού εξασφαλίσαμε τη διαμονή, το επόμενο βήμα μας είναι το φαγητό. Ελαχιστοποιούμε τις επισκέψεις μας στα παραδοσιακά ταβερνάκια και προμηθευόμαστε σαντουιτσάκια, τυροπιτάκια και ό,τι άλλο μας αρέσει για τη λιγούρα της παραλίας. Αυτό δε σημαίνει ότι θα στερηθούμε το beach bar, αλλά δε θα το παρακάνουμε κιόλας με την κατανάλωση αλκοόλ, που επιβαρύνει την τσέπη μας. Ας αρκεστούμε στο καφεδάκι και την μπυρίτσα. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ακόμη ελεύθερες παραλίες χωρίς είσοδο, ενοίκια για ξαπλώστρες και διάφορα άλλα έξτρα έξοδα.

Διακοπές χωρίς δραστηριότητες δε γίνονται και τι καλύτερο από ρακέτες, μπάλα, τζόκινγκ, απλές καταδύσεις, εξερευνήσεις και ένα αυστηρά ελληνικό σπορ, το καμάκι! Θέληση χρειάζεται μόνο και κάνα 5ευρω για τα παραπάνω σύνεργα. Επίσης, μπορούμε να επισκεφθούμε απομονωμένες παραλίες και να κάνουμε πολλές βόλτες για να γνωρίσουμε τον τόπο. Αν μας παίρνει οικονομικά, εξασφαλίζουμε κι ένα όχημα και κάνουμε λίγο πιο άνετα τις εξορμήσεις μας.

Το βραδάκι θα κάνουμε ένα πέρασμα από τα μπαράκια της περιοχής, αλλά όχι σε καθημερινή βάση. Στην τελική, μπορούμε να προμηθευτούμε ποτά και να μαζευτούμε σε έναν κήπο, μια «ακρόπολη», μια βεράντα, μια πλατεία ίσως ή μια ακρογιαλιά και να απολαύσουμε τη θέα.

Αν, όμως, συγκαταλέγεστε στην κατηγορία όσων ψάχνουν το αμόρε τους, τότε χτυπήστε κάρτα στα μπαρ και συνεχίστε τη βραδιά σας σ' ένα πιο ρομαντικό και ήσυχο μέρος.

Βλέπετε, δε χρειάζονται φοβερές θυσίες για να περάσουμε καλά. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες εστίασης και ξενοδόχοι που ανακοινώνουν προσφορές που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Συνεπώς οι φθηνές διακοπές δε σημαίνουν μιζέρια και γκρίνια, αλλά χαλάρωση, διασκέδαση και ξέγνοιαστες στιγμές. Κάντε σχέδια, χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας και φορέστε το ομορφότερο χαμόγελό σας.

Καλές διακοπές!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο δρόμος για την Ιθάκη Με το αριστερό χεράκι »
You are here