Θερινό Σχολείο 2012

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι για έβδομη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει του Πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου για νέους Μεσσήνιους Ομογενείς

στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά.

Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι κυρίως η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης.

Στο Πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου για νέους Μεσσήνιους Ομογενείς του τρέχοντος έτους θα συμμετάσχουν 40 νέοι Μεσσήνιοι μαθητές και δέκα δάσκαλοι – συνοδοί τους. Τα μαθήματα που θα διδαχθούν θα είναι: Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός και η διδασκαλία θα πραγματοποιείται σε δύο επίπεδα (αρχαρίων και προχωρημένων). Τα μαθήματα αυτά επιπρόσθετα θα ενισχυθούν με εκπαιδευτικές επισκέψεις – επιτόπια μαθήματα σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία της Μεσσηνίας, της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου καθώς και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Επιστημονική Υπεύθυνος του Θερινού Σχολείου 2011-2012 είναι η Καθηγήτρια, κα Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου, Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συνεπικουρούμενη από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Καθηγητή κ. Αλέξιο Σαββίδη. Υπενθυμίζεται ότι η κα Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου οργάνωσε και επόπτευσε τη λειτουργία του Θερινού Σχολείου όλα αυτά τα έτη.

Τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου 2011-2012 αρχίζουν την Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012 στα Διδακτήρια της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Η τελετή ενάρξεως θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012 και ώρα 10:30 στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

 

 

You are here