Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 70

Σήμερα γάμος γίνεται…

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Μπορεί η οικονομική κρίση να μας χτύπησε τη πόρτα και εσύ να είσαι αδέσμευτη, ωστόσο όλο και κάποιος από τους γνωστούς σου παντρεύεται. Πώς θα επιβιώσεις χωρίς να εγκληματήσεις;

Αφού πήρες την απόφαση να περάσεις το Σαββατόβραδό σου σε έναν ακόμη γάμο, να σταθείς επί ώρες πάνω σε άβολα παπούτσια, να ανεχτείς τα αδέξια φλερτ των ξαδέρφων του γαμπρού, να ακούσεις κουλά remixes και φριχτά κλαρίνα και να ξοδέψεις χρήματα για φόρεμα-δώρο-βενζίνη… συγχαρητήρια έχεις υπομονή! Δυστυχώς, στους περισσότερους γάμους πας από υποχρέωση και έτσι προδιατίθεσαι αρνητικά για το τι θα επακολουθήσει. Να τι μπορείς να κάνεις για να είναι η επόμενη φορά πιο ανεκτή

 

Απαγορεύεται να μην αγοράσεις δώρο
Έστω κι αν δεν πας, είναι απαραίτητο το δώρο, τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν λίστες γάμου σε μαγαζιά και ο καθένας ψωνίζει κάτι που χρειάζονται, ανάλογα με το βαλάντιό του. Ακόμη πιο συνηθισμένο είναι ένα χρηματικό ποσό σε φάκελο αντί για δώρο (αν δεν ξέρετε τις προτιμήσεις τους), που θα το ξοδέψουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

 

Το ντύσιμο
Δεν υπάρχει πιο βαρετό πράγμα απ’ το να βλέπεις πολλά πράσινα ξωτικά σ’ ένα γάμο. Τι εννοώ; Στους περισσότερους γάμους που έχω πάει οι γυναίκες φοράνε πράσινα (σε όλες τις αποχρώσεις), μιας που θεωρείται ασφαλές χρώμα και ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις επιδερμίδες και όλα τα μαλλιά. Κάντε τη διαφορά με κλασική διχρωμία μαύρου και λευκού, φλοράλ και, προς Θεού, όχι animal prints. Στην τελική, κανείς δε σας υποχρεώνει να αγοράσεις καινούργιο φόρεμα, με μια αλλαγή στα αξεσουάρ κανείς δε θα καταλάβει πως το ’χεις ξαναβάλει.

 

Η περιποίηση
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κακογουστιά από το κοκαλωμένο μαλλί και επιδερμίδα γεμάτη glitter. Όπως, επίσης, δε χρειάζονται πολύχρωμα νύχια και μακιγιάζ υπερπαραγωγή. Θεωρώ, τουλάχιστον, θλιβερή την προσπάθεια κάποιων γυναικών να επισκιάσουν τη νύφη. Ένα ανάλαφρο χτένισμα στερεωμένο με ένα λουλούδι, αν είναι καλοκαίρι, και το ανάλογο βάψιμο κάνουν τη διαφορά, δε χρειάζονται υπερβολές.

 

Τα παπούτσια
Όσο δελεαστική πρόταση κι αν είναι η δωδεκάποντη γόβα που θυμίζει έργο τέχνης, δε την προτείνω σε τέτοιες περιπτώσεις και, κυρίως, σε γάμους στα νησιά. Μετά από ένα εικοσάλεπτο ορθοστασία στην εκκλησία θα σας προδώσουν, όσο για χορό στη δεξίωση ούτε λόγος. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πας με loafers, διάλεξε κάτι που να συνδυάζει εμφάνιση και άνεση. Όσον αφορά σε γλέντι σε κτήμα, επέλεξε πλατφόρμα αντί για τακούνια, εκτός αν θες να φυτευτείς στο γρασίδι (ειδικά αν φοράς και πράσινο φόρεμα.).

 

Ο τόπος
Δεν είσαι υποχρεωμένη να ξέρεις κάθε εκκλησία και ξωκλήσι, αυτό όμως δε σημαίνει πως μπορείς να εμφανιστείς μετά τη νύφη. Βρες την πιο βολική διαδρομή για να πας εκεί ή κανόνισε με κάποιους άλλους καλεσμένους. Και μη διστάσεις να ζητήσεις διευκρινίσεις, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες από μία Αγίες Κυριακές…

 

Η επιλεκτική κώφωση

Εξαιρετικά χρήσιμη συμβουλή για να επιβιώσεις από τις αναμενόμενες ευχές που έχουν δημιουργηθεί, για να φέρουν κάθε λογική γυναίκα στα πρόθυρα της παράνοιας. Ενδεικτικά: «άντε, και στα δικά σου», «άντε, και μ’ ένα καλό παιδί», «πόσο καιρό είστε μαζί; Ώρα να φάμε κουφέτα», «καιρός να βάλετε μπρος για ένα παιδάκι», «άντε, καιρός για το δεύτερο παιδάκι» κ.λπ. Οι κοινωνικές απαιτήσεις δε σταματούν ποτέ. Χαμογελάστε και αγνοήστε τες, θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

 

Το φαγητό
Δεχτείτε με ευγνωμοσύνη αυτό που σας σερβίρουν ή αν έχει μπουφέ, βάλτε στο πιάτο σας μια μικρή ποσότητα από τα τρία πράγματα που σας εντυπωσίασαν περισσότερο και συμπληρώστε το υπόλοιπο με σαλάτα. Εν γένει, φάτε ό,τι περίπου θα τρώγατε σε ένα εστιατόριο όπου θα είχατε πάει ντυμένη με τα καλά σας.

 

Ο χορός
Ναι, θα υπάρξουν κλαρίνα. Και χασαποσέρβικα, μη σας ξεγελάει ο Frank Sinatra στην αρχή. Φυσικά, δε σας υποχρεώνει κανείς να σηκωθείτε να χορέψετε, αλλά, πιστέψτε με, θα νιώσετε πολύ καλύτερα αν το κάνετε. Η θέση του παρατηρητή προσφέρεται πάντα για εμπνευσμένα σχόλια και… ζωντανές ανταποκρίσεις στο Twitter, που σπάνε κόκαλα, αλλά το να συμμετάσχετε στο γλέντι είναι πάντα πολύ πιο απελευθερωτικό. Πάψτε, λοιπόν, να γκρινιάζετε και σηκωθείτε πάνω.

 

Το φλερτ
Ας είμαστε ειλικρινείς: αυτό περίμενες να διαβάσεις από την αρχή. Οι γάμοι αποτελούν πρόσφορο έδαφος για νέες γνωριμίες. Κάτι τα λόγια του παπά, κάτι η δωρεάν σαμπάνια, κάτι η ανακούφιση που βιώνει κάθε single άντρας που δε βρίσκεται αυτός στη θέση του γαμπρού, αλλά και η ενδόμυχη επιθυμία του να βρει κι αυτός τη γυναίκα που θα τον κάνει τόσο ευτυχισμένο… Πώς να αποφύγετε τους ενοχλητικούς; Θα χρειαστεί να είσαι ιδιαίτερα διπλωματική, επειδή βρίσκεσαι μεταξύ γνωστών. Μίλησε λίγο μαζί τους και μετά προφασίσου πως πρέπει να πας τουαλέτα. Μόλις βγεις, απλώς πήγαινε να κάθισε αλλού. Αν τώρα το φλερτ είναι ευπρόσδεκτο, προσοχή: αυτή η μέρα ανήκει στο ζευγάρι που παντρεύεται, όχι σε σένα κι εκείνον, που ξαφνικά δεν μπορείτε να πάρετε τα μάτια σας ο ένας απ’ τον άλλο.

 

Υ.Γ.: Το ότι τον γνώρισες σε γάμο δε σημαίνει ότι πρόκειται για ένα καλό παιδί, που ονειρεύεται οικογένεια με δύο σκυλιά. Ακόμα και τα καθάρματα που ραγίζουν γυναικείες καρδιές, συνήθως έχουν φίλους.

Σχετικά άρθρα (βάσει ετικέτας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αντηλιακό, το MUST του καλοκαιριού www.helpmevote.gr »
You are here