Εισακτέοι στο ΤΕΙ Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ΤΕΙ Καλαμάτας θα δεχθεί σε όλα τα τμήματα εισακτέους αλλά με προβλήματα όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση της διοίκησης.

Σήμερα 11-05-2012 συνεδρίασε το Συμβούλιο Διοίκησης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Συζήτησε θέματα επέκτασης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΤΕΙ, ενέκρινε τον προϋπολογισμό του έτους 2012 και εξέτασε τις δυνατότητες συνεισφοράς του για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ιδρύματος. Ειδικότερα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επανένταξη των δύο σημαντικών Τμημάτων του Ιδρύματος Φυτικής Παραγωγής (Φ.Π.) και Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας (ΒΙΟ.ΘΕ.Κ.Α.) στο φετινό Μηχανογραφικό Δελτίο.
Όμως επισημάνθηκε ότι θα υπάρξουν δυσκολίες λόγω της περικοπής των αποθεματικών του Ιδρύματος. Παρά την κατανόηση που δείχνει για τα δημοσιονομικά προβλήματα θεωρεί ότι η Παιδεία είναι ο τελευταίος τομέας που θα έπρεπε να θίγεται τόσο πολύ από τη δημοσιονομική πολιτική. «Το κούρεμα» των αποθεματικών ήταν αντιπαραγωγική λύση. Τέλος το Συμβούλιο συζήτησε ζητήματα στρατηγικής του Ιδρύματος π.χ. πως θα αποσαφηνισθεί η ιδιαίτερη ταυτότητά του ώστε να γίνει εθνικός πόλος αναφοράς στις ειδικότητες που καλλιεργεί και πως θα αναπτυχθούν οι υπηρεσίες του προς την οικονομία και την κοινωνία (π.χ. Δια Βίου Μάθηση, πιστοποίηση ελαιολάδου κ.λ.π.)

 

You are here