Διαδικασία του ψησίματος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το εικαστικό εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας, με αφορμή τη διαδικασία του ψησίματος που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Μαΐου και ώρα 18.00 έως 20.00, στον εξωτερικό χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου,

θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το τελευταίο στάδιο αυτής της τεχνικής και να δει τα εντυπωσιακά αποτελέσματά της.

Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΡΑΜΙΚΩΝ «ΡΑΚΟΥ»

(Ανοικτό μάθημα για όλους)

Τα κεραμικά «Ρακού» είναι μια τεχνική που δημιουργήθηκε στην Ιαπωνία.

Είναι σημαντική γιατί ενσωματώνει, όπως κάθε πραγματική τέχνη, στον τρόπο πραγματοποίησής της, την φιλοσοφία του πολιτισμού που τη γέννησε.

Η γοητεία στα κεραμικά αυτά είναι ότι από την αρχή της δημιουργίας τους

μοιάζουν με «παλιά», δηλαδή είναι ελαφρά θαμπά τα χρώματα τους και μοιάζουν σαν να είναι κρακελαρισμένα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα κάτι απρόσμενο, νέο και μοναδικό. Για αυτό και οι τιμές τους είναι υψηλές , ειδικά στην Ιαπωνία.

Το εικαστικό εργαστήρι, με αφορμή τη διαδικασία του ψησίματος που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Μαΐου και ώρα 18.00 έως 20.00, στον εξωτερικό χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου, θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το τελευταίο στάδιο αυτής της τεχνικής και να δει τα εντυπωσιακά αποτελέσματά της.

Το εικαστικό εργαστήρι της «Φάρις» διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια κεραμικής ενήλικων της Ελλάδας. Η πλήρης και ειδικευμένη γνώση των δασκάλων πάνω σε πολλές τεχνικές, αλλά και ο άρτιος εξοπλισμός του, το κάνουν μοναδικό στα τμήματα των ενηλίκων, τόσο στους αρχάριους αλλά και σε αυτούς που αναζητούν μια ειδικευμένη γνώση. Ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2012 θα δημιουργηθεί ειδικευμένο τμήμα του τομέα κεραμικής για ενήλικες.

 

 

 

Εικαστικό Εργαστήρι, Ναβαρίνου 8, τηλ. 2721028864

 

You are here