Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 74

10+1 τρόποι για να ψηφίσεις σωστά (;)

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Προσοχή, προσοχή. Αυτό το κείμενο δεν είναι μεγάλο. Ούτε κουραστικό. Γι’ αυτό, αγάπη, συνέχισε να διαβάζεις, μπας και δούμε φως αληθινό. Λίγο πριν η Ελλάδα ψηφίσει το λύκο της ή το σωτήρα της, λίγα λόγια, απλά, λιτά και περιεκτικά για όσους κουράστηκαν από τα πολλά.

Κι όλα αυτά γιατί δε με νοιάζει. Δε με νοιάζει να πεινάσω. Δε με νοιάζει να ντύνομαι ακριβά. Δε με νοιάζει αν φάω ξύλο (καλά αυτό λίγο, το σκέφτομαι ακόμα). Δε με νοιάζει αν θα κοιμάμαι με 200 άτομα στο ίδιο σπίτι. Δε με νοιάζει αν ζω μόνο με ψωμί. Δε με νοιάζει αν θα έχω αυτοκίνητο. Δε με νοιάζει. Μόνο ελευθερία θέλω. Μόνο να ανασάνω θέλω. Να χαμογελάσω αληθινά. Να ζω τη στιγμή και ας είμαι με χώματα στα χέρια από τη δουλειά στα κτήματα. Χέστηκα για τα νύχια μου, τα μαλλιά μου, τη μούρη μου και τις ρυτίδες. Μωρέ, να ζήσω ελεύθερη θέλω. Να βλέπω τον ήλιο χωρίς να μου τον κρύβει κανείς.

 

Πρόσεχε

1. Μην ψηφίσεις χωρίς να σκεφτείς, μας έχουν ψεκάσει, μας έχουν κάνει τον εγκέφαλο πουρέ. Μας λένε ψέματα.

2. Ενημερώσου. Διάβασε. Υπάρχουν μικρά κόμματα που δεν είχαν λεφτά για τουρνέ. Ψάξε, δες τι αντιπροσωπεύουν. Τι ζητούν.

3. Σκέψου τα εγγόνια σου, τα ανίψια σου. Τα παιδιά σου. Την οικογένεια σου. Τον εαυτό σου. Σας αξίζει όλο αυτό; (Σε παρακαλώ, πες όχι)

4. Βάλε καλά στο μυαλό σου, πως η ψήφος σου είναι η δύναμή σου. Είναι η μοναδική ευκαιρία αν δεν μπορούμε να τους διώξουμε, τουλάχιστον να τους τρομάξουμε και, κυρίως, να μπουν πολλά κόμματα στη Βουλή. Περισσότερες απόψεις...

5. Σταμάτα να φοβάσαι να επαναστατήσεις. Μη λες όσο έχω το σπίτι μου... και τα σχετικά. Γιατί, μωρό μου, ως πότε θα το έχεις; Στο τέλος θα μπουκάρουν με το έτσι θέλω.

6. Μη διανοηθείς να ρίξεις άκυρο ή λευκό γιατί η ωραία μας "δημοκρατία", πού τι φταίει και αυτή, θα τα λάβει ως ψήφους υπέρ του πρώτου κόμματος. Πρόσεχε όταν κρατάς στυλό λοιπόν (Και κυρίως τη μούντζα μη τη ζωγραφίσεις, δεν πρόκειται να τη δουν αυτοί)

7. Αν δεν είσαι σε θέση να αγαπήσεις τη χώρα σου, ρώτα για αυτή, δες, διάβασε, άκου. Αγάπησε την. Δε της αξίζει. Είμαστε το φως. Είμαστε η αρχή των πάντων. Ξύπνα, χαρά μου. Δεν προλαβαίνουμε

8. Εμπέδωσε, πως αν ψηφίσεις μεγάλα κόμματα βάζεις την υπογραφή σου, στο να γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Και όταν θα μας τσούζει θα μας λένε... ουπς, μας ψηφίσατε.

9. Μπήκες στο παραβάν. Πρόσεχε, κρατάς το μέλλον της χώρας σου. Κανείς τους δε θα μας σώσει. Μόνο εμείς μπορούμε.

10. Και στην τελική, γίνε εσύ ο ήρωας που θα καμαρώνουν μετά. Άμα πια, με έσκασες!

10+1. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Κάνε το σταυρό σου. Άκου την καρδιά σου. Δεν αντέχει να πονά επειδή το μυαλό σου την έχει δει αλλιώς. Και πρόσεχε πού βάζεις την ψήφο σου, μην κολλήσουμε τίποτα και τρέχουμε. Ξανακάνε το σταυρό σου. Θεέ μου, φύλα μας. Άντε ρίξ’ την. Με τις υγείες σου, ψυχή μου.

 

Σημείωση: Είναι απλές σκέψεις. Απόψεις μιας Ελληνίδας. Δεν ψάχνομαι για ξύλο, το τονίζω. Ούτε για αντιπαραθέσεις. Και μην ξεχνάτε. Σας αγαπώ. Μάκια!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ψηφίζω, άρα υπάρχω (;) Επιστροφή στην αθωότητα! »
You are here