Πάρε το κουπόνι σου και γίνε βασιλιάς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Ένα στυλ αγορών που δουλεύει υπερβολικά τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα είναι η αγορά υπηρεσιών και ειδών μέσω κουπονιών. Ένα σύστημα που ξεκινά από ένα site και καταλήγει στο κατάστημα…

Τι μπορεί να βρει κάποιος
Γενικότερα, κάποιος μπορεί να βρει εκεί ό,τι μπορεί να φανταστεί: από περιποίηση νυχιών, μαλλιών μέχρι και ταξίδια στην άλλη άκρη του κόσμου.

Πώς δουλεύει
Ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στο site της εταιρείας με τα κουπόνια, όπου δηλώνει email και πόλη, ενώ βλέπει τις προσφορές που υπάρχουν. Συνήθως αυτές έχουν συγκεκριμένη διάρκεια, πχ. η προσφορά διαρκεί 24 ώρες για παράδειγμα.

Θέλοντας κάποιος να εκμεταλλευτεί την κάθε προσφορά, επιλεγει ποια θέλει. Για παράδειγμα, κάποιος που θέλει να αγοράσει κουπόνι που αφορά γεύμα για δύο άτομα σε εστιατόριο με έκπτωση 70% (πάντα αναφέρουν το κέρδος που έχει κάποιος από την αρχική τιμή), επιλέγει αγορά του κουπονιού.

Τότε, γίνεται η ερώτηση πώς θέλει να πληρώσει για να αγοράσει το κουπόνι. Οι επιλογές συνήθως είναι: μέσω πιστωτικής κάρτας, paysafe ή κατάθεση σε λογαριασμό. Αφού επιλέξει τον τρόπο, δίνεται στον αγοραστή το κουπόνι για να το εκτυπώσει.

Αφού το εκτυπώσει ο καταναλωτής, είναι στην τελική ευθεία για να πάρει το προϊόν ή την υπηρεσία που επέλεξε. Απλά πηγαίνοντας στο χώρο, π.χ. εστιατόριο, κομμωτήριο κ.λπ. που επέλεξε και δείχνοντας το εκτυπωμένο κουπόνι, παίρνει αυτό που αγόρασε.

Τι κερδίζουν το site και αυτός που παρέχει την υπηρεσία
Αυτό αφορά μια δική τους συμφωνία που έχει να κάνει με ποσοστά. Αν αγοράσει κάποιος κουπόνια για γεύμα, ο εστιάτορας θα πάρει το ποσό και θα δώσει στην εταιρεία του site ένα x ποσοστό.

Γιατί να δεχτεί ο καταστηματάρχης
Τα κουπόνια συνήθως αναφέρουν και μέρες που δεν ισχύουν, όπως, για παράδειγμα, η διαμονή σε ξενοδοχείο δεν ισχύει για 3ήμερα ή αργίες. Έτσι αυτός που προσφέρει έχει τη δυνατότητα να έχει κόσμο μέρες «νεκρές».

Τι κερδίζει ο καταναλωτής
Κερδίζει ένα τεράστιο ποσοστό έκπτωσης, πολλές φορές πάνω από 50%.

Μερικά παραδείγματα εκπτώσεων
5 ευρώ για ένα ανδρικό ή ένα παιδικό κούρεμα, χτένισμα, λούσιμο και styling, στο κομμωτήριο Αγγελική Πατινιώτη στο Περιστέρι, αρχικής αξίας 12 ευρώ-έκπτωση 58%.

29 ευρώ για έναν ολοκληρωμένο βαθύ βιολογικό καθαρισμό ενός (1) υπέρδιπλου στρώματος και ενός (1) διπλού ή ενός (1) μονού στο χώρο σας, από την «Christos Bio Wash», αξίας 100 ευρώ – έκπτωση 71%.

19 ευρώ για να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα βασικό Check Up (γενική αίματος, ούρων, σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια κ.ά.) ή Υπέρηχο Μαστών ή Τεστ ΠΑΠ από το Ιατρικό Ινστιτούτο MEDLAB στο Μαρούσι (Έναντι Σταθμού ΗΣΑΠ ΚΑΤ), αξίας 73 ευρώ-έκπτωση 74%.

29 ευρώ για απεριόριστα χτενίσματα με λούσιμο και μάσκα, διάρκειας τριών (3) μηνών, στο Tesy Coiffure nail spa, στη Θεσσαλονίκη, αξίας 290 ευρώ! Έκπτωση 90%!!

53 ευρώ για να επιλέξετε ανάμεσα από 6 υπέροχα ρολόγια Replay αυτό που σας ταιριάζει, από το ηλεκτρονικό κατάστημα «digitalo24», αξίας 139 ευρώ – έκπτωση 63%. Και με δωρεάν έξοδα αποστολής σε όλη την Ελλάδα!

95 ευρώ από 200 ευρώ (Έκπτωση 53%) για 3 ημέρες /2 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα στα Ζαγοροχώρια, στον παραδοσιακό ξενώνα Πρίμουλα, σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό! Για 1 παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Early check in στις 12.00 και Late check out στις 16.00! Ξεκουραστείτε και απολαύστε τον πανέμορφο λιθόκτιστο οικισμό!

15 ευρώ για είσοδο δύο (2) ατόμων στη θεατρική παράσταση “Γυναίκα Loser” της Βίλλης Σωτηροπούλου και σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου, μία σουρεαλιστική κομεντί μυστήριου γάμου, στο Θέατρο Eliart στον Κεραμεικό, αρχικής αξίας 30 ευρώ - Έκπτωση 50%

Τι είπαν άτομα που έχουν αγοράσει με κουπόνια
Γιάννης: «Ναι έχω αγοράσει με αυτό τον τρόπο, πιο συγκεκριμένα αγόρασα μάρκες για πόκερ. Η διαφορά είναι τεράστια, αφού σε κατάστημα έχουν 60 ευρώ, ενώ τις πήρα μόνο με 36. Έτσι έκανα κατάθεση στην τράπεζα και μου τις έφεραν και σπίτι».

Τζίνα: «Έχω μπει πολλές φορές σε site με κουπόνια αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω αγοράσει κάτι, σίγουρα όμως θα αγοράσω κουπόνι για ταξίδι λίγο πριν από το καλοκαίρι. Συμφέρουν πάρα πολύ οι τιμές που δίνουν. Σε κατάστημα ποτέ δεν έχω δει τόσο καλές τιμές».

Κώστας: «Δεν έχω αγοράσει κάτι μέχρι σήμερα, αλλά θεωρώ ότι οι τιμές είναι ίδιες με αυτές των καταστημάτων, απλά έχει μόνιμες προσφορές. Οπότε, αν ήθελα κάτι, θα έριχνα πρώτα μια μάτια εκεί».

Στέλλα: «Δυο φορές έχω πάρει κουπόνια μέσω ίντερνετ. Αφορούσαν υπηρεσίες και συγκεκριμένα αγόρασα ένα κουπόνι για ολική αποτρίχωση με 50 ευρώ και για μασάζ μιας ώρας με 9 ευρώ. Θεωρώ ότι οι τιμές αυτών των κουπονιών ήταν παρά πολύ ελκυστικές και δε νομίζω ποτέ να πήγαινα να κάνω ένα από τα δυο, αν δεν είχα τα κουπόνια, αφού το κόστος είναι μεγαλύτερο. Έτσι έκανα δυο πράγματα που ήθελα να κάνω σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή. Ως διαδικασία είναι πολύ εύκολη και δε χρειάζεται τίποτε άλλο παρά μια χρεωστική κάρτα και μερικές βασικές γνώσεις του πώς κάνεις αγορές μέσω ιντερνέτ. Έτσι έχεις το κουπόνι στα χέρια σου και με την ταυτότητά σου πηγαίνεις και παραλαμβάνεις την αγορά σου.

Χριστίνα: «Έχω αγοράσει αρκετά πράγματα μέσω τέτοιων προσφορών, όπως ρούχα, φαγητό σε εστιατόριο, μέχρι και για τα μαλλιά μου. Είναι πολύ απλή διαδικασία και μέσα σε 5 λεπτά μπορείς να έχεις ολοκληρώσει την αγορά. Εκτυπώνεις το κουπόνι, πας στο κατάστημα και είναι όλα ο.κ. Η διαφορά στην τιμή είναι πάντα μεγάλη και νομίζω αξίζει όλο αυτό».

Χριστίνα: «Πριν από μια εβδομάδα αγόρασα μια υπηρεσία και συγκεκριμένα 12 μαθήματα χορού μόνο με 20 ευρώ. Θεώρησα ευκαιρία μια τέτοια τιμή και το έκανα. Θεωρώ πολύ εύκολη την αγορά ενός κουπονιού, αρκεί να διαθέτεις πιστωτική κάρτα».

Κλείνοντας θα ήθελα να διευκρινίσω ότι αυτά δεν γράφτηκαν για να υποτιμήσουν την εδώ αγορά, αλλά στις εποχές που ζούμε όλοι ψάχνουν τις προσφορές.

Και τέλος, προσοχή στις αγορές μέσω ίντερνετ. Μια λάθος κίνηση μπορεί να φορτώσει την πιστωτική κάρτα και μετά δρόμος της επιστροφής δεν υπάρχει.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Chat roulette
You are here