Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 70

20 + 2 τρόποι για να μείνεις αισιόδοξος στην κρίση!

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(13 ψήφοι)

1. Κλείσε την τηλεόραση! Δε θα πω λένε ψέματα, λένε αλήθεια... απλά κάθε φορά που βλέπω ειδήσεις, νιώθω ότι δεν υπάρχει μέλλον!

 

2. Μην κλείνεσαι σπίτι με τη δικαιολογία «Δεν έχω λεφτά». Μπορείς να πας βόλτα στην παραλία, να επισκεφτείς ένα φίλο σου, να κάνεις ποδήλατο... Δε χρειάζεσαι λεφτά για να περάσεις καλά!

3. Κάνε δώρα στους φίλους σου! Όχι και πάλι δε θα χρειαστείς λεφτά: τα καλύτερα δώρα είναι αυτά που έχουμε φτιάξει με αγάπη. Μη ζητάς ιδέες από εμένα, όσο υπάρχει το διαδίκτυο! Ψάξε!

4. Απέφυγε τις συζητήσεις για την οικονομική κατάσταση με ανθρώπους που είναι απαισιόδοξοι, επεδίωξε να μιλάς με ανθρώπους που πιστεύουν στο «Κάθε εμπόδιο για καλό!».

5. Η όλη κατάσταση απαιτεί κοινωνική αλληλεγγύη. Στην Καλαμάτα υπάρχουν το Δημοτικό Παντοπωλείο, όπου μπορείς να πάρεις ή να δώσεις τρόφιμα, το ανταλλακτικό παζάρι, όπου μπορείς να δώσεις τα ρούχα που έχεις βαρεθεί και να πάρεις καινούρια, ενώ ετοιμάζεται να λειτουργήσει το Κοινωνικό Ιατρείο που θα περιθάλπει όσους νοσούν και είναι ανασφάλιστοι. Γίνε εθελοντής και στήριξε όσο μπορείς τέτοιες δράσεις!

6. Ξεκίνα μία καινούρια δραστηριότητα: ξένες γλώσσες, χορό, ζωγραφική... Στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά δωρεάν.

7. Μη σηκώνεις τα μπατζάκια σου πριν δεις το ποτάμι, δηλαδή μην κινδυνολογείς και σκέφτεσαι συνέχεια το χειρότερο σενάριο χωρίς να έχει συμβεί.

8. Αν έχεις παιδιά ή ανθρώπους που εξαρτώνται από εσένα, να έχεις στο μυαλό σου ότι το σημαντικότερο που χρειάζονται είναι η ΑΓΑΠΗ. Τίποτε άλλο. Αν δεν τους λείψει η αγάπη, όλα τα άλλα θα τα βρούνε!

9. Γέλα! Με ανέκδοτα, με τον κόσμο, με σειρές, με τους φίλους σου.... Γέλα όσο πιο συχνά και όσο πιο πολύ μπορείς!

10. Μίλα με ένα παιδί! Ο αυθορμητισμός τους, η ειλικρίνειά τους και η αθωότητά τους θα τονώσουν σίγουρα την αισιοδοξία σου.

11. Κοιμήσου αρκετά, τουλάχιστον 7-9 ώρες. Θα είσαι πιο ευδιάθετος!

12. Να τρως καλά! Προτίμησε φρούτα και λαχανικά! Να αποφεύγεις τα βαριά - τηγανητά φαγητά που, εκτός από τα κιλά που σου προσθέτουν, σου χαλάνε τη διάθεση.

13. Αθλήσου όσο πιο συχνά μπορείς!

14. Άκου χαρούμενη μουσική! Φτιάξε μια λίστα με τα τραγούδια που σου φτιάχνουν την διάθεση και άκουγέ τα συχνά!

15. Κράτα στη ζωή σου άτομα που σε αγαπάνε και κάνουν τα πάντα για να περνάς καλά μαζί τους – ό,τι κι αν είναι, όποιοι κι αν είναι!

16. Για κάθε δύσκολη κατάσταση που περνάς, σκέψου κάτι θετικό που έχει. Πχ: Μειώθηκε ο μισθός μου, ευκαιρία να θυμηθώ πόσο κακό κάνει ο καταναλωτισμός στο περιβάλλον, στις σχέσεις κτλ.

17. Συγκέντρωσε αποφθέγματα που σε κάνουν να νιώθεις καλά, γράψτα σε μικρά χαρτάκια και κρύψτα παντού: στο πορτοφόλι σου, στην ντουλάπα σου, στο ψυγείο, στο αυτοκίνητο! Μικρές ενέσεις αισιοδοξίας!

18. Θυμήσου ότι η ζωή σου είναι τώρα. Τι κι αν έτυχε να ζεις σε καιρό κρίσης; Τα χρόνια αυτά δε θα τα ξαναζήσεις! Είναι κομμάτι της ζωής σου, κι αν περιμένεις να περάσουν για να ζήσεις καλά, έχε κατά νου ότι περνάει και η ζωή σου!

19. Βοήθησε ή απλά χάρισε ένα χαμόγελο σε κάποιον άγνωστο! Είναι απίστευτο πόσο ωραία μπορεί να αισθανθείς όταν κάνεις κάτι χωρίς να έχεις κανένα συμφέρον και χωρίς να περιμένεις κάτι!

20. Σκέψου όλα τα υπέροχα πράγματα που ήδη έχεις! Ανθρώπους που σε αγαπούν, πράγματα που σου αρέσουν, ένα άθλημα που κάνεις πολύ καλά, τις πιο ωραίες σου αναμνήσεις...

21. Ονειρέψου ό,τι θέλεις! Είναι δωρεάν, δεν μπορεί κανείς να σε εμποδίσει να το κάνεις και μπορείς να το κάνεις όπως ακριβώς θέλεις, όποτε θέλεις και για όσο θέλεις!

22. Γύρισε στη φύση.... Η φύση μάς κάνει να νιώθουμε καλύτερα! Ένας περίπατος στον Ταΰγετο, μια βόλτα στην παραλία, θα σε κάνουν άλλο άνθρωπο! Φύτεψε και περιποιήσου λουλούδια ή λαχανικά!

 

Ο αισιόδοξος βλέπει μία ευκαιρία σε κάθε εμπόδιο, ο απαισιόδοξος βλέπει ένα εμπόδιο σε κάθε ευκαιρία. Winston Churchill

Τελευταία άρθρα από τον/την

Σχετικά άρθρα (βάσει ετικέτας)

You are here