Αναδάσωση στον Ταϋγέτο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Ο περιβαλλοντικός Σύλλογος «οι Φίλοι του Ταϋγέτου» ανακοίνωσε  ότι την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 οργανώνει την τρίτη αναδάσωση

(οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν φέτος, σε κάποιες προσπάθειες, ευνοϊκές για αναδάσωση) της φετινής περιόδου στο καμένο δάσος του Ταϋγέτου, ύστερα από σχετική έγκριση του Δασαρχείου Καλαμάτας.
Για το σκοπό αυτό ζητούν την βοήθεια Εθελοντών, Συλλόγων, των Εθελοντικών οργανώσεων και Φορέων, τους οποίους καλούν να προσέλθουν στη θέση «Σταυρωτό Δεντρί» στο 31ο χιλιόμετρο του Εθνικού δρόμου Καλαμάτας-Σπάρτης και ώρα  9.00 πμ.Με στη συμμετοχή τους θα συμβάλουν στην επαναδημιουργία του δάσους, το οποίο όταν στο μέλλον θα επισκέπτονται για αναψυχή, θα το βλέπουν όπως το κληρονόμησαν προ του 2007.

 

Το μεσημέρι θα προσφερθούν, όπως πάντα, στους εθελοντές παραδοσιακή φασολάδα με τα συναφή της, τσίπουρο και κρασί.-

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ

Η αναδασωτική προσπάθεια που θα γίνει την Κυριακή 4 Μαρτίου  δεν θα γίνει στην ανακοινωθείσα θέση «Σταυρωτό Δεντρί» στο 31ο χιλιόμετρο, αλλά πιο κάτω στη θέση Αγ. Παρασκευή.

Ως  τόπος συνάντησης των εθελοντών ορίζεται η διασταύρωση του δρόμου προς Αγ. Παρασκευή-Λαδά με τον εθνικό δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης, στο 28ο χιλ. (λίγο πιο πάνω από το ξυλοπριστήριο Αρτεμισίας) και ώρα 9 π.μ.

Οι λάκκοι θα είναι έτοιμοι και οι εθελοντές ξεκούραστα θα πάρουν μέρος σε «δασική φυτευτική τελετουργία» .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πράσινη ενέργεια Με τον Ορειβατικό στο Λούσιο »
You are here