ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
1 ΚΙΛΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ
Ι ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ,1 ΚΟΚΚΙΝΗ, 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΝΗΘΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑΣ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ Η ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ
ΡΥΖΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ
ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ
Ξεκινάμε πλένοντας και καθαρίζοντας τα καλαμαράκια.
Στη συνέχεια βγάζουμε τα πλοκάμια και τα ψιλοκόβουμε,και βράζουμε τα καλαμαράκια για 10 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσουν. Τσιγαρίζουμε το μισό λάδι μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο.
Έπειτα προσθέτουμε τον άνηθο, το μαιντανό, τις ψιλοκομμένες πιπεριές αλάτι πιπέρι και τον ντοματοπελτέ αν επιθυμούμε να γίνουν κοκκινιστά. Αφού όλα αυτά πάρουν μια βράση προσθέτουμε τόσο ρύζι όσο να γεμίσουν τα καλαμαράκια μέχρι τη μέση μαζί με μισό φλιτζάνι νερό .
Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γεμίζουμε τα καλαμαράκια μέχρι τη μέση.
Έπειτα τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε με μια φαρδιά κατσαρόλα εναλλάξ μαζί με το υπόλοιπο λάδι και νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι, τότε είναι έτοιμα.
Για εσάς που δεν είστε φίλοι της σάλτσας μπορείτε αντί για ντοματοπελτέ να προσθέσετε λεμόνι η ακόμη και λευκό κρασί.
Και του χρόνου λοιπόν