Νέος φοιτητής;

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Think economical! Δεν είναι αδικία να ξοδεύεις χρήματα πληρώνοντας λογαριασμούς, ενώ μπορείς να τα εκμεταλλευτείς για πράγματα που σε ευχαριστούν; Για να μη ζορίζεσαι όταν τελειώνει ο μήνας, σκέψου έξυπνα.

 

Ελαχιστοποιούμε τα έξοδα του φαγητού, πώς;
Πολύ εύκολα, μαγειρεύουμε στο σπίτι και κόβουμε τα  delivery. Είναι ένας οικονομικός και ταυτόχρονα υγιεινός τρόπος σε σχέση με το να παραγγέλνουμε απέξω. Μια φορά στο τόσο θα πας σε κάποιο εστιατόριο και θα παραγγείλεις, όχι όμως σε εβδομαδιαία βάση. Αν έχεις χρόνο το Σαββατοκύριακο μαγείρεψε διάφορα φαγητά και φύλαξέ τα στην κατάψυξη. Αν πάλι με την κουζίνα έχετε πάρει διαζύγιο, υπάρχει και η φοιτητική λέσχη. Επίσης, στο super market να αγοράζετε αυτά που έχετε ανάγκη, όχι σνακ που σας παχαίνουν και αυξάνουν το λογαριασμό σας. Προσοχή, να έχουν μεγάλη ημερομηνία λήξης, ώστε αν δεν καταναλωθεί άμεσα να μην το πετάξετε.

Αν χρησιμοποιείτε καθημερινά το λεωφορείο, προτείνω έκδοση μηνιαίας κάρτας αστικών συγκοινωνιών, γλυτώνοντας περιττά χρήματα απ’ τα εισιτήρια. Χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο για μετακινήσεις εκτός πόλης, έτσι ούτε θα πέσετε σε κίνηση ούτε θα σας αγχώσει το πάρκινγκ και, κυρίως, προφυλάσσεσθε από τις αυξημένες τιμές της βενζίνης.

Οικονομία και στα έξοδα του κυλικείου. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράζουμε καφέδες και σφολιατοειδή, όταν μπορούμε είτε να τα παρασκευάσουμε μόνοι μας είτε να τα αγοράσουμε πολύ φθηνότερα από το super market. Το ίδιο ισχύει και με τα παιδιά που εργάζονται, καλό είναι να προετοιμάζουν το κολατσιό τους από το σπίτι.

Όχι στις πιστωτικές κάρτες.
Τις χρησιμοποιούμε για μια ώρα ανάγκης και όχι για κατανάλωση. Αν δεν έχετε χρήματα, η κάρτα μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική για την τσέπη σας. Για παράδειγμα, η αγορά ενός t-shirt με πλαστικό χρήμα είναι στην ουσία η διαδικασία εξόφλησής του για περισσότερο από ένα χρόνο με τις δόσεις της κάρτας. Το μπλουζάκι θα φθαρθεί και εσείς ακόμη θα πληρώνετε.

Κεφάλαιο διασκέδαση- σινεμά!
Μην απογοητεύεστε, η ψυχαγωγία μπορεί να επιτευχθεί και με εναλλακτικούς τρόπους. Επιλέξτε τις αγαπημένες σας ταινίες, μαζευτείτε σε ένα σπίτι και μοιραστείτε όλη η παρέα τα έξοδα του φαγητού και των αναψυκτικών. Παίξτε επιτραπέζια, ακούστε μουσική – karaoke και γενικά κάντε ό,τι σας ευχαριστεί. Διοργανώστε, όταν θα ζεστάνει ο καιρός, beach party και picnik στην εξοχή. Ξέρω ότι είναι δύσκολο ειδικά για τις κοπέλες να κρατηθούν μακριά από τις νέες φθινοπωρινές κολεξιόν, αλλά τουλάχιστον προσπαθήστε.

Αγοράστε μόνο ό,τι είναι απαραίτητο μετά από έρευνα αγοράς και όχι ό,τι απλώς θα πιάσει χώρο στη, ντουλάπα. Μην ξεχνάτε υπάρχουν και οι εκπτώσεις, οπότε δε χρειάζεται να σπαταλήσετε πολλά χρήματα. Ένα εξαιρετικά χρήσιμο tip είναι η αγορά κλασικών κομματιών, που είναι διαχρονικά. Κλασικό κομμάτι, όμως, χωρίς το απαραίτητο αξεσουάρ δε γίνεται! Υπάρχει λύση και για αυτό, προμηθευτείτε χάντρες, κορδέλες, πούλιες για να δημιουργήσετε κοσμήματα με τη δική σας σφραγίδα, ενώ παράλληλα θα το διασκεδάσετε. Όλα για το σπίτι! Νεανικό σπίτι χωρίς τηλεόραση και στερεοφωνικό δε γίνεται, οπότε όταν δε τα χρησιμοποιείτε, κλείστε τα.

Οι συσκευές ακόμη και σε αναμονή (stand by) καταναλώνουν ρεύμα, το ίδιο ισχύει και με τους φορτιστές, όταν είναι συνεχόμενα στις πρίζες. Για το κλιματιστικό και το θερμοσίφωνο, φροντίστε να ρυθμίσετε τους θερμοστάτες τους χαμηλά και μην κάνετε αλόγιστη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας. Μετά από όλα αυτά στο τέλος κάθε μήνα θα έχετε αποταμιεύσει αρκετά χρήματα. Γιατί όχι, χρησιμοποιήστε τα για τις διακοπές σας, σε διασκεδαστικά weekend και σε ταξίδια στο εξωτερικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κατάληψη στο ΤΕΙ Αλλαγές στα μαθήματα »
You are here