Τι θα λέγατε, λοιπόν, για ένα δείπνο που θα περιλαμβάνει σαλάτα με σπανάκι, σύκα και καρύδια, πέννες με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα και ως επιδόρπιο ένα ζεστό σουφλέ σοκολάτας με παγωτό;
Ας ξεκινήσουμε, όμως…
Για τη σαλάτα σπανάκι με σύκα και καρύδια χρειαζόμαστε:
1 ματσάκι ρόκα, 1 ματσάκι σπανάκι και μαρούλι (προαιρετικά)
8 λιαστές ντομάτες
4 ξερά σύκα, κομμένα σε λεπτές φετούλες
καρύδια χοντροκομμένα
Για το dressing
3-4 κουταλιές της σούπας λάδι
1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
1/2 κουταλιά της σούπας νερό
Αλάτι, πιπέρι
Χοντροκόβουμε, λοιπόν, το σπανάκι, τη ρόκα και το μαρούλι με το χέρι (για να μη χάσουνε τις βιταμίνες τους) σ’ ένα μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε φέτες, τα σύκα, σε λεπτές επίσης φέτες, και τα καρύδια. Στο μπλέντερ βάζουμε το λάδι, το μπαλσάμικο, το μέλι, το νερό, αλάτι και πιπέρι με μέτρο και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και είναι έτοιμη.
Για το κοτόπουλο με τις πέννες θα χρειαστούμε:
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά
3 κομμάτια στήθος κοτόπουλου κομμένα σε φέτες
5 λιαστές ντομάτες κομμένες
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
100 γραμμ. ελαιόλαδο
300 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
Αφού έχουμε βράσει τις πέννες μας, σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι τα κρεμμυδάκια με το κοτόπουλο και αφού ροδίσει προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρασί. Προς το τέλος βάζουμε και τις λιαστές ντομάτες. Αφού λοιπόν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, προσθέτουμε στο τηγάνι τις πέννες κι αφού τις ανακατέψουμε με τα υπόλοιπα υλικά, βάζουμε την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε ξανά. Σερβίρουμε το πιάτο μας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη γραβιέρα.
Για το ζεστό σουφλέ σοκολάτας θα χρειαστούμε:
250 γραμμ. κουβερτούρας
4 αυγά
60 γραμμ. αλεύρι
60 γραμμ. ζάχαρη
200 γραμμ. βούτυρο
1 βανίλια
Παγωτό η κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε ξεχωριστά το αλεύρι και τη βανίλια. Στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε σε αλουμινένια φορμάκια μιας χρήσης και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Πασπαλίστε με άχνη και σερβίρετε με κρέμα γάλακτος ή παγωτό της αρεσκείας σας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Μην ξεχνάτε πως πρέπει κάθε μέρα να δείχνουμε την αγάπη μας σε αυτούς που έχουμε κοντά μας, πάντα με το δικό μας, ξεχωριστό τρόπο!