Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Μαξιλαροπόλεμος στο Σύνταγμα

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ήμουν κι εγώ στο Σύνταγμα στις 16 Ιανουαρίου! Ψιλοβρέχει.Μια κοπέλα με πράσινο αδιάβροχο και καφέ μπότες στέκεται στη μέση της Πλατείας Συντάγματος και κοιτάει συνεχώς το ρολόι της.

Ένας τυπάς με κόκκινη ζακέτα και πολύ στυλάκι την πλησιάζει και προσπαθεί να της μιλήσει. Αυτή τον αποφεύγει.

 

Μετά από λίγο έρχεται το αγόρι της. Την αγκαλιάζει και αυτή του δείχνει τον τυπά που την «ενόχλησε».
Το αγόρι της ήρεμα προσεγγίζει τον περαστικό, αλλά ο καυγάς δεν αργεί να ξεσπάσει. Η κοπέλα ουρλιάζει.
Τα βλέμματα των περαστικών κοιτούν «διακριτικά» τα παιδιά που πλέον τσακώνονταιμε φωνές.
Ξάφνου ένας δυνατός ήχος ακούγεται…Τότε, από όλες τις μεριές της πλατείας τρέχουν προς το κέντρο φοιτητές, Έλληνες και ξένοι, με μαξιλάρια.
Ξεκινάει ένας μαξιλαροπόλεμος που τραβάει τα βλέμματα των περαστικών. Χρωματιστά μαξιλάρια και κραυγές ενθουσιασμού κυριεύουν το κέντρο της Αθήνας! Για 3 περίπου λεπτά η πλατεία Συντάγματος μοιάζει με ένα τεράστιο κρεβάτι γεμάτο μαξιλάρια. Έπειτα ακούγεται και πάλι ο ίδιος ήχος που τα ξεκίνησε όλα και όλοι φεύγουν σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα.
Τα μέλη του ESN KAPA Athens προσπαθούν κάθε χρονιά να περνούν και ένα μήνυμα μέσα από τα Flashmob που διοργανώνουν. Πέρυσι το μήνυμα ήταν: «Ας σταματήσουν, επιτέλους, αυτοί οι γρήγοροι ρυθμοί, ας παγώσουμε για λίγο!».
Φέτος το μήνυμα είναι: «Ας γίνουμε πάλι παιδιά και ας λύσουμε τις διαφορές μας με… μαξιλαροπόλεμο!». Μας «προειδοποίησαν» ότι σκοπεύουν να διοργανώνουν ένα Flashmob κάθε χρόνο.
Κύριο μέσο ενημέρωσης για όσους θέλουν να συμμετέχουν του χρόνου είναι η σελίδα του συλλόγου στο Facebook (ESN KAPA ATHENS).
Τι κρατάμε από όλα αυτά;
1) Τα παιδιά μας δείχνουν ότι υπάρχουν και ειρηνικοί τρόποι εκτόνωσης!
2) Πολύ εντυπωσιακό είναι το ενδιαφέρον που έδειξαν τα ΜΜΕ για το γεγονός. Εμάς, πάντως, σίγουρα μας αρέσει που μια τόσο ωραία δράση θεωρείται από τον Τύπο «γεγονός που πουλάει». Αν και σε αυτό που στάθηκαν περισσότερο τα ΜΜΕ δεν είναι το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν τα παιδιά, αλλά το πώς το διαδίκτυο συμβάλλει στη δημιουργία νέων κοινωνικών φαινομένων!
3) Πολλά μέλη του ESN KAPA ATHENS κατάγονται από την πόλη μας.
Το μαξιλαροπόλεμο στήριξαν με ενεργή συμμετοχή και οι «Ποδηλάτες Καλαμάτας». Μήπως το επόμενο μεγάλο Flashmob να γινόταν στην Καλαμάτα; Ψαχτείτε και κρατήστε τα αυτιά σας και τους browsers σας ανοιχτούς!
Πώς το έκαναν (ή αλλιώς τι σημαίνει Flashmob);
Υλικά: Σύντομο χρονικό διάστημα, ασυνήθιστη πράξη για το επιλεγμένο μέρος, πολλά άτομα, απότομο τέλος.
Εκτέλεση: Βάζεις σε στιγμή που κανείς δεν το περιμένει μαζί όλα τα παραπάνω και έχεις έτοιμο το Flashmob σου. Γαρνίρεις με απομάκρυνση όλων των ατόμων σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Ποιος το έκανε;Το ESN KAPA ATHENS είναι ο σύλλογος για ξένους και Έλληνες φοιτητές που υποστηρίζει το πρόγραμμα Erasmus (www.esnkapa.org). Κάθε εξάμηνο τα μέλη του συλλόγου υποδέχονται 300 ξένους φοιτητές. Μια Γαλλίδα φοιτήτρια, πέρυσι, πλησίασε τα μέλη του συλλόγου και τους πρότεινε να διοργανώσουν ένα Flashmob.
Έτσι ξεκίνησαν όλα…
Πέρυσι, λοιπόν, είχαν παγώσει για 3 λεπτά στην Ερμού. Φέτος αποφάσισαν να παίξουν μαξιλαροπόλεμο.

Κατερίνα Βίγκου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η επανάσταση από τα πετάλ Πράσινη ενέργεια »
You are here