Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 75

Ανασκόπηση 2009

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το 2009 φτάνει σε λίγο στο τέλος του. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να θυμηθούμε τι έγινε στη χώρα μας αλλά και στην Καλαμάτα τις τελευταίες 365 μέρες!Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

 

Ιανουάριος
«Πεθαίνω για σένα», ο τίτλος της πρώτης κινηματογραφικής απόπειρας της Ελένης Ράντου, που είναι βασισμένη στο επιτυχημένο θεατρικό έργο «ΜΑΜΑ ΜΗ ΤΡΕΧΕΙΣ».
Οι «Φίλοι του Ταϋγέτου» διοργάνωσαν την πρώτη τους αναδάσωση, και εμείς ήμασταν εκεί! Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική αλλά όχι αρκετή. Παρ’ όλα αυτά, φυτεύτηκαν περίπου 2.000 δέντρα! Αν ακούσετε ξανά για μια τέτοια κίνηση, αξίζει τον κόπο να συμμετέχετε!
«ΑΣΕΠ αγνοείται» ήταν το σύνθημα των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών στην κατάληψη και τις πορείες που πραγματοποίησαν.
Και οι αγρότες, όμως, στους δρόμους με μπλόκα σε Τσακώνα, Ασπρόχωμα και Καλό Νερό!

Φεβρουάριος
Ένα νέο τελείως διαφορετικό δελτίο καιρού είναι γεγονός, με παρουσιάστρια την Πετρούλα Κωστίδου. Όλος ο ανδρικός πληθυσμός γίνεται φαν!
Ο μήνας που η πόλη γιορτάζει λόγω της εορτής της Υπαπαντής, που για ακόμα μια χρονιά τιμήθηκε με μεγάλη λαμπρότητα! Ανδρέα Σκιά και Κανάρη γέμισαν μπαλόνια, μουσική και ερωτευμένους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αφού δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης διοργάνωσαν πάρτυ!
Οι ψησταριές βγήκαν στα πεζοδρόμια και οι Καλαματιανοί τίμησαν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης. Σχεδόν σε κάθε γειτονιά είχε στηθεί γλέντι, ενώ σχεδόν όλο το μήνα και σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου πραγματοποιήθηκαν αποκριάτικες εκδηλώσεις!

Μάρτιος
Πρεμιέρα στους κινηματογράφους έκανε η ταινία «Σούλα, έλα ξανά» με πρωταγωνίστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια.
Η Ελλάδα συμμετέχει στην Ώρα της Γης κλείνοντας τα φώτα της!
Σύλλογοι από όλη την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά πήραν μέρος στους Περιφερειακούς Αγώνες Ιστιοπλοΐας στην Καλαμάτα.
Η αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τους Τούρκους, για ακόμα μια χρονιά, ήταν μαγευτική!

Απρίλιος
Ο φοιτητής Βασίλης Κουφολιάς είναι ο μοναδικός Έλληνας νεκρός από το σεισμό που προκλήθηκε στην πόλη L’ Aquila στην Ιταλία στις 6 του μήνα.
Από τις 13 του μήνα, που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στο Μεξικό, μέχρι και σήμερα, επικρατεί πανικός σε όλο τον πλανήτη.
Ο Απρίλιος, όμως, είναι συνδεδεμένος με το Πάσχα, και το Πάσχα με την επαρχία. Όλη η Μεσσηνία γέμισε κόσμο, αφού οι Έλληνες προτιμούν το Πάσχα στο χωριό.
Την Κυριακή του Πάσχα το γήπεδο των Σφαγείων γέμισε σαΐτες, αφού πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένοςσαϊτοπόλεμος!Στο γήπεδο της Τέντας η Εθνική μας ομάδα έκλεψε τις εντυπώσεις στο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής Καλαμάτας!

Μάιος
Μήνας Eurovision ο Μάιος και ο Σάκης Ρουβάς εκπροσωπεί για δεύτερη φορά τη χώρα μας. «This is our night» ήταν ο τίτλος του τραγουδιού του, που δυστυχώς δεν αποδείχθηκε προφητικός, αφού κατέλαβε την έβδομη θέση. Νικητής ο Νορβηγός Alexander Rybak με το Fairytale!
Πρεμιέρα στους κινηματόγραφους η ταινία «Έρωτας αλά ελληνικά» με πρωταγωνιστές τη Νία Βαρντάλος και τον Αλέξη Γεωργούλη.
Περισσότεροι από 150 αθλητές από την Ελλάδα και άλλες 30 χώρες του κόσμου συμμετείχαν στα Παπαφλέσσεια 2009. Πολλοί φοιτητές αποχαιρέτησαν την πόλη μας αφού πραγματοποιήθηκαν 3 ορκωμοσίες: δύο στο ΤΕΙ και μια στο ΑΕΙ!

Ιούνιος
Ο «Καφές με την Ελένη» για ακόμα μια χρονιά έριξε αυλαία στην Καλαμάτα! Συγκεκριμένα, 3 ημέρες η εκπομπή βγήκε στον αέρα από γνωστό ξενοδοχείο της πόλης και πολλοί Καλαματιανοί πήγαν να την παρακολουθήσουν από κοντά!
Ο θάνατος του Michael Jackson σκάει σαν βόμβα σε διάφορα blogs και από το σημείο αυτό και μετά αρχίζει ένας κατακλυσμός από φήμες και δημοσιεύματα.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνης Γεωργιάδης παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του Ευγενία Μανωλίδου.
Το μουσείο της Ακρόπολης είναι πια γεγονός και τα εγκαίνιά του τόσο μεγαλοπρεπή όσο αξίζουν σε ένα τέτοιο μουσείο. Τα καλοκαιρινά μουσικά ταξίδια ξεκίνησαν στην Καλαμάτα με την πρώτη μεγάλη συναυλία Γιάννης Κότσιρας – Ραλλία Χρηστίδου.

Ιούλιος
Οι Καλαματιανοί Νίκος Χατζής και Νίκη Κάρτσωνα έγιναν γονείς ενός γλυκύτατου αγοριού.
Ο Νίκος Κουρκούλης παντρεύτηκε την αγαπημένη του Κέλλυ Κελεκίδου.
Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι γεγονός για 15η χρονιά, ενώ διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία!
Πάνω από 7.000 άτομα παρακολούθησαν την πρώτη συναυλία που έδωσε ο Γιάννης Πλούταρχος στην Καλαμάτα. Το καλύτερο παιδί παρέμεινε για αρκετές μέρες στη Μεσσηνία!
Δύο ακόμα συναυλίες έγιναν αυτό το μήνα. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με τη Βασιλική Καρακώστα και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, που τατελευταία χρόνια δίνει πάντα το «παρών» στην Καλαμάτα.

Αύγουστος
Τρεις λαμπεροί γάμοι έγιναν αυτό το μήνα: ο Κωνσταντίνος Καζάκος με την Ιωάννα Μαρτζούκου, ο Νίκος Βαρδινογιάννης με την Αλεξία Αντσακλή και η τηλεοπτική Λίτσα.com Σοφία Φαραζή με τον Νάσο Μαρατσώλα.
Για άλλη μια χρονιά σχεδόν όλη η ελληνική showbiz πέρασε μια βόλτα από τη Μύκονο, που βούλιαξε από επώνυμους και μη!
Μπορεί η Καλαμάτα να μην είναι νησί, αλλά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κανένα νησί, αφού κάποιες μέρες του Αυγούστου η πληρότητα στα ξενοδοχεία έφτασε το 100%.
Αντώνης Ρέμος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κώστας Μακεδόνας,Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Σωκράτης Μάλαμας, Μίμης Πλέσσας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μπάμπης Στόκας! Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες ήρθαν στη Μεσσηνία και τραγούδησαν για όλους εμάς, που τις τιμήσαμε όλες!

Σεπτέμβριος
Ο Χρήστος Θηβαίος έκλεισε αυτό το πλούσιο συναυλιακό καλοκαίρι με τη συναυλία του στις αρχές του μήνα.
Λίγες μέρες μετά η Βίκυ Σταυροπούλου ήρθε στην Καλαμάτα για τα γυρίσματα της εκπομπής Taxi Girl, που προβάλλεται από το Mega!
Στην πόλη μας και ο Ηλίας Μαμαλάκης, που περιπλανήθηκε στο Ιστορικό Κέντρο και έφαγε σουβλάκι απ’ τον Τζίμη!
Το Τμήμα Λογοθεραπείας είναι πια γεγονός για το ΤΕΙ.
Η Αγγελική Δαλιάνη (Μαρία η Άσχημη) και ο Μάνος Παπαγιάννης παντρεύτηκαν και βάφτισαν την κορούλα της. Κουμπάρος ο Λάκης Λαζόπουλος, αφού πάντρεψετη Φαίη Ξυλά και τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, ενώ το μονάκριβο γιο της βάφτισε και η Έλλη Κοκκίνου.
Στις 28 του μήνα ξεκίνησε η πολυαναμενόμενη δίκη για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, ενώ μια μέρα μετά έφυγε από τη ζωή η Σπεράντζα Βρανά.

Οκτώβριος
Νέα εποχή στα πρωινάδικα, όλες οι εκπομπές συζητούν για την πρωτιά του ΑΝΤ1, με το δίδυμο Καραμέρος - Χαριτάτος να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή!
I Love Gr – Μια μεγάλη παράγωγη του ΣΚΑΪ αρχίζει και η Καλαμάτα έχει πολλές πιθανότητες να κατακτήσει την πρώτη θέση ανάμεσα στις 100 πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας.
Ο σταθμός Σύνταγμα του Μετρό υποδέχεται τη Μεσσηνία, μιας το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Οι Δρόμοι της Ελιάς» διοργανώνουν τριήμερη έκθεση – παζάρι.
Και το όνομα αυτής Αναστασία! Ποιας; Της κόρης του Σάκη Ρουβά και της Κάτιας Ζυγούλη. Εκτός από βάφτιση, όμως, ο μήνας περιλαμβάνει και το γάμο της Ευρυδίκης με τον Δημήτρη Κοργιαλά, τελείως alternative, όπως άλλωστε είναι και το ζευγάρι.

Νοέμβριος
Μια μοναδική συναυλία απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στις 8/11 στο ΟΑΚΑ παρακολουθώντας τη Beyonce να δίνει ένα φαντασμαγορικό σόου! Τις επόμενες μέρες επισκέφτηκε τη Σαντορίνη!
Τα σίριαλ λιγοστεύουν, τα ριάλιτι επιστρέφουν! Next top model, Αγρότης μόνος ψάχνει, Για λογαριασμό σας, Κάτι ψήνεται, Love Bites, Εφιάλτης στην κουζίνα!
Τα δελτία ειδήσεων μας βομβαρδίζουν με πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό για τη γρίπη των χοίρων.

Δεκέμβριος
Από την Παρασκευή 4 του μηνός, που έγινε το άναμμα του δέντρου στην πλατεία, όλη η πόλη χορεύει σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς!
Ορκωμοσία στο ΤΕΙ! Καλή επαγγελματική σταδιοδρομία σε όσους πήραν πτυχίο!!!
Στις 15 Δεκεμβρίου γίνονται πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

 

Ακριβή Κανελλοπούλου

Τελευταία άρθρα από τον/την

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χειροπρακτική Πυξ Λαξ. Το τέλος »
You are here