Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 75

Είμαι γάϊδαρος

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΑΡΚΑΡΩ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ :Μια εθελοντική ομάδα δράσης από τη Θεσσαλονίκη άρχισε να υλοποιεί μια εντελώςπρωτότυπη ιδέα στα τέλη του 2006!! Λέγονται Streetpanthers (Οι «Πάνθηρεςτων Δρόμων») και ωςκύριο στόχο έχουν να επιβραβεύουν τα «Γαϊδούρια» που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Τι ακριβώς εννοώ;

 

Όσοι ανήκουν στην ομάδα αυτή (μπορείς κι εσύ να γίνειςμέλος ) έχουν στη διάθεσή τουςκάποια αυτοκόλλητα. Τα αυτοκόλλητα έχουν πολλαπλές χρήσεις . Αυτοκίνητα αλλά και μηχανές πάνω σε πεζοδρόμια, στουςανάγλυφουςδιαδρόμους για τουςτυφλούς , σε διαβάσεις πεζών, σε πεζοδρόμους και στις ειδικέςράμπεςγια τη διευκόλυνση της μετακίνησης ατόμων με ειδικέςανάγκες , υπάρχουν σε όλες τις γειτονιές , όλων των ελληνικών πόλεων, αποτελώντας ιδανικό φόντο για το αυτοκόλλητο σε σχήμα ρόμβου, στο οποίο απεικονίζεται  έναςγάιδαροςμέσα σε αυτοκίνητο σταματημένο σε μια διάβαση πεζών με την επιγραφή: «Είμαι γάιδαρος! Παρκάρω όπου γουστάρω». Όπως εξηγούν τα μέλη της ομάδας στο site τους(www.streetpanthers. gr): «Κολλάμε τα αυτοκόλλητα μόνο σε περιπτώσεις που τα πεζοδρόμια θα ήταν προσπελάσιμα αν δεν υπήρχαν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Δεν έχει νόημα να κολλάμε σε κάποιον που ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, το οποίο ύστερα από πέντε μέτρα είναι έτσι κι αλλιώςκλεισμένο από μια περίφραξη ή ένα οικοδομικό έργο σε εξέλιξη. Γενικά, τιμωρούμε την αδιαφορία προςτουςπεζούςκαι όχι την ανυπακοή στα σήματα στάθμευσης».
Κι αν αναρωτιέστε αν κάτι τέτοιο είναι ή όχι νόμιμο, οι «Πάνθηρες» το έψαξαν και, όπως αναφέρουν στο site τους, έμαθαν τα εξής: «Ρωτήσαμε αρκετούςνομικούς αν το κόλλημα του αυτοκόλλητου πάνω σε αυτοκίνητο θα μπορούσε να θεωρηθεί παράνομη ενέργεια και να διωχθεί. Η άποψή τουςείναι πωςδε στοιχειοθετείται παράνομηενέργεια, και επιπλέον κανένα δικαστήριο δε θα καταδικάσει ακτιβιστή πεζό που δρα με γνώμονα το κοινό καλό. Όμως, στην πραγματικότητα, το ερώτημα θα απαντηθεί μόνο αν και όταν κάποια υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο. Έναςδικαστήςπου μαςμίλησε, είπε: «Εγώ όχι μόνο θα σαςαθώωνα, αλλά θα επαινούσα δημόσια την πράξη του ενεργού πολίτη!». Στην ερώτηση που δεχόμαστε συχνότερα, αν δηλαδή αποτελεί φθορά ξένηςιδιοκτησίας , η απάντηση είναι ΟΧΙ! Ακόμη κι αν χρειαστεί να το βρέξει κανείςμε νερό ή οινόπνευμα για να το βγάλει, το κόλλημα δεν αποτελεί φθορά, διότι απο- κολλάται χωρίςνα αφήσει ίχνη. Σε κάθε περίπτωση, αςμην ξεχνάμε ότι:
• οι ενέργειέςμαςυπερασπίζονται ένα κοινωνικό αγαθό και προτάσσουν το κοινό καλό από την ατομική βόλεψη
• είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε –και δικαστικά- για το δίκαιο του σκοπού μας
• έχουμε ήδη αρκετούς εθελο- ντές, κάποιους με αναπηρικά αμαξίδια, που περιμένουν την πρώτη μήνυση κατά των Πανθήρων για να εμφανιστούν στο δικαστήριο και να ρωτήσουν το δικαστή τίνοςτο δικαίωμα είναι σημαντικότερο, του πεζού που θέλει να μετακινηθεί ή του οδηγού που θέλησε να παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο...
Όποιος από εσάς θα ήθελε να συμμετέχει στη συγκεκριμένοι ομάδα, μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα www.streetpanthers.gr και να πάρει όλεςτιςαπαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα συγκεκριμένα αυτοκόλλητα!!!!

Ακριβή Κανελλοπούλου

Τελευταία άρθρα από τον/την

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εθελοντές Ηλείας Erasmus »
You are here