Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 75

Savoir vivre

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σινεμα, θεατρο, μπουζουκια, Ξέρετε πώς να συμπεριφθείτε σε αυτούς τους χώρους;

 

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
-Δεν ξεχνάμε πως πρέπει να φτάνουμε στην ώρα μας. Αν τύχει και αργοπορήσουμε, ζητάμε συγγνώμη από όσους ενοχλήσουμε.
-Καλό είναι να μην πηγαίνουμε σε τέτοια θεάματα όταν είμαστε άρρωστοι και ιδιαίτερα αν έχουμε βήχα.
-Έχουμε στο μυαλό μας πως δεν είμαστε στο σαλόνι του σπιτιού μας, κατά συνέπεια δε σχολιάζουμε, δεν απλώνουμε τα πόδια μας και δεν κάνουμε ενοχλητικούς θορύβους μασουλώντας.
-Παρ’ όλο που μια έξοδος στο σινεμά είναι συχνή για ερωτευμένα ζευγαράκια, καλό είναι να αποφεύγουμε τις δημόσιες ερωτοτροπίες!-Πριν μπούμε στην αίθουσα απενεργοποιούμε (ή έστω βάζουμε στο αθόρυβο) το κινητό μας. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να χτυπήσει στη διάρκεια του θεάματος και με κάποιο γελοίο ringtone!
-Δε φεύγουμε στη μέση του θεάματος (ιδιαίτερα στο θέατρο), γιατί είναι προσβλητικό για τους καλλιτέχνες. Αν είναι μεγάλη ανάγκη, περιμένουμε το διάλλειμα και αποχωρούμε διακριτικά.

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ
-Αν βγαίνουμε παρέα, ο λογαριασμός διαιρείται προς τον αριθμό των ανδρών. Η μόνη περίπτωση στην οποία μπορεί να πληρώσει ένας, είναι αν επιμένει επειδή γιορτάζει κάτι, π.χ. προαγωγή. Αν όμως και κάποια γυναίκα επιμένει, μπορεί επίσης να πληρώσει το μερίδιό της.
-Οι τραγουδιστές αξίζουν την προσοχή μας. Δεν τους διακόπτουμε φωνάζοντας ούτε τραβάμε το μικρόφωνο για να τραγουδήσουμε εμείς.
-Όταν υπάρχουν γυναίκες στην παρέα, φροντίζουμε να κάθονται στις καλύτερες θέσεις. Ένας σωστός άντρας προτιμά να στριμωχτεί εκείνος, ώστε η συνοδός του και οι υπόλοιπες γυναίκες της παρέας να καθίσουν άνετα.
-Επειδή είμαστε και λίγο επιδειξιομανής ως λαός, τα μπουζούκια δεν είναι ο κατάλληλος χώρος να δείξουμε την οικονομική μας κατάσταση. Διασκεδάζουμε διακριτικά και δεν ντυνόμαστε σαν να πηγαίνουμε σε δεξίωση.
-Όταν συνοδευόμαστε, δεν κοιτάμε δεξιά και αριστερά, σαν φάρος περιπολικού, μήπως βρούμε κάτι καλύτερο.
-Όλο και περισσότερες γυναίκες ανεβαίνουν στα τραπέζια να χορέψουν. Για το λόγο αυτό φτιάχτηκε η πίστα!
-Οι γυναίκες δε χορεύουν ζεϊμπέκικο και οι άντρες τσιφτετέλι.
-Αν κάποιος από την παρέα μας έχει άσχημη συμπεριφορά, προσπαθούμε να τον συμμαζέψουμε. Αν δεν καταλαβαίνει, κρατάμε αποστάσεις.

Παρ’ όλα τα παραπάνω, ας έχουμε στο μυαλό μας πως πολλές φορές το κέφι υπερβαίνει τους κανόνες του savoir vivre!

Τελευταία άρθρα από τον/την

Σχετικά άρθρα (βάσει ετικέτας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 90s#00s Ανασκόπηση 2008 »
You are here