Διαχρονικές ταινίες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στόχος αυτής της στήλης είναι να προτείνει ταινίες, κλασικές, διαχρονικές, αλλά και νέες κυκλοφορίες, τις οποίες αξίζει τον κόπο να δει κάποιος

 

Μετά από δύσκολη σκέψη, καθώς αξιόλογες ταινίες υπάρχουν πολλές, επέλεξα πέντε που σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη είναι κορυφαίες στο είδος τους και όλοι μας, αν δεν τις έχουμε ήδη δει, πρέπει να δούμε.

“Requiem For A Dream”

Οι περισσότεροι, όταν ακούν αυτό τον τίτλο, λένε: «Πω πω!! Τι κομματάρα είναι αυτή!» ή «Καλά ε! Άκου μελωδία τώρα…». Κι όμως, παιδιά, είναι ταινία. Δε χωράει αμφιβολία πως το μουσικό μέρος είναι εκπληκτικό, ωστόσο πρόκειται για πρωτοποριακή ταινία, η οποία πραγματεύεται τη μάστιγα των ναρκωτικών και δείχνει πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος.

“Η σιωπή των αμνών ” & “Οι Άλλοι”
Δύο τίτλοι νομίζω πως είναι αρκετοί: Πρόκειται για τα πιο κορυφαία θρίλερ που έχω δει στη μέχρι τώρα μικρή ζωή μου. Μια λατρεμένη κατηγορία. Αναφέρομαι σε θρίλερ που αξίζουν τον κόπο και τα χρήματα που έδωσες για να τα νοικιάσεις και όχι σε γνωστές “αμερικανιές” (στις οποίες ο πρωταγωνιστής τρέχει σε ολόκληρο το έργο για να γλυτώσει από το “δολοφόνο με το χασαπομάχαιρο” και στο τέλος επιβιώνει αυτός και η γκόμενά του, από ένα cast 20+ ατόμων. Έλεος δηλαδή!).

“To πράσινο μίλι”
Το βάρος, τελικά, που μπορεί να έχει ένα χάρισμα γι’ αυτόν που το διαθέτει, αλλά και η αδικία που ενίοτε κρύβεται σε μια απόφαση, ως προς την υποβολή της θανατικής ποινής, αποτελούν χαρακτηριστικά της ταινίας.“Η ζωή του Ντέιβιντ Γκέιλ” Συγκεκριμένα, διαπιστώνεται πώς μια καλοστημένη παγίδα μπορεί να κοστίσει τη ζωή κάποιου ανθρώπου, του οποίου η αθωότητα αποδεικνύεται μόλις λίγα λεπτά μετά την εκτέλεσή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 14ο Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας Τι να γράψω... »
You are here