14ο Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούν έκφραση της ζωής του ανθρώπου, τότε η πόλη μας έχει υιοθετήσει ένα μαγικό τρόπο να εκφράζεται, το χορό! Τέχνες… Ποίηση, μουσική, θέατρο, ζωγραφική… Χορός! Χορός

 

θα μπορούσε να λέγεται η κίνηση που σου δημιουργεί συναισθήματα, η κίνηση που σε κάνει να σκέφτεσαι…
Η Καλαμάτα είναι τυχερή! Έχουμε «γεννήσει» ένα Φεστιβάλ Χορού στην πόλη μας και με αγάπη το μεγαλώνουμε 14 χρόνια τώρα… Όλο αυτό που μας κάνει τόσο περήφανους ξεκίνησε το 1985 με την ίδρυση της ΔΕΠΑΚ.
Μουσική, εικαστικά και χορός αποτέλεσαν από το ξεκίνημά της τα όπλα για την ώθηση της πολιτιστικής ανάπτυξης της Καλαμάτας. Η συνέχεια έγινε όταν το 1995 η Καλαμάτα εντάχθηκε στο Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων, ως «πόλη χορού». Και είναι απλά υπέροχο να σε χαρακτηρίζει ο χορός!
Έτσι ιδρύεται και το Διεθνές Κέντρο Χορού του Δήμου μας! Κορυφαία εκδήλωση αυτού; Μα, το Φεστιβάλ Χορού!
Η καρδιά του χορού χτυπάει στην Καλαμάτα και φέτος 18-27 Ιουλίου! Η παρουσίαση του Φεστιβάλ έγινε ήδη μέσα στα αρώματα και τη μαγική ατμόσφαιρα του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας.
Ο κόσμος; Περισσότερος από κάθε άλλη χρονιά! Αναμένουμε, λοιπόν, με αγωνία την έναρξη του φεστιβάλ!
Οι παράλληλες εκδηλώσεις στο λιμάνι, στην πλατεία, στο Ιστορικό Κέντρο και σε άλλα σημεία της πόλης μας θα προσθέσουν για μία ακόμη φορά το δικό τους χρώμα.
Η πόλη μας φόρεσε ένα αέρινο μακρύ φόρεμα, στέκεται σε μία «τέλεια πέμπτη»* και περιμένει… Περιμένει τη μαγεία της γλώσσας του χορού να της μιλήσει . Μιας γλώσσας που δε χρειάζεσαι διπλώματα και πτυχία για να την κα- ταλάβεις… Μιας γλώσσας που δεν μπορεί να πει ψέματα… Μιας γλώσσας που δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα στον καθένα μας…
14ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, απολαύστε το!
* Η θέση που χρησιμοποιείται περισσότερο στις προχωρημένες τάξεις μπαλέτου είναι η πέμπτη και όποιος μπορεί να σταθεί σε μια τέλεια Πέμπτη, μπορούμε να πούμε πως έχει κατακτήσει όλη την τεχνική!


To Φεστιβάλ σε αριθμούς
58 ξένες & 27 ελληνικές ομάδες
116 παραστάσεις ξένων ομάδων
54 παραστάσεις ελληνικών ομάδων
48 πρώτες παρουσιάσεις ξένων ομάδων στην Ελλάδα
7 παραγωγές 2 συμπαραγωγές

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Art cafe τέλος... Διαχρονικές ταινίες »
You are here