Οδηγός εξεταστικής

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ποσά χρωστάς; Πολλαααααά… Κλασική απάντηση που δίνουν οι πιο πολλοί. Ανήκετε στην κατηγορία των απογοητευμένων που έχουν πνιγεί μέσα στον ωκεανό; ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ, υπάρχει λύση.


Αρχικά ξεχάστε τα μπάνια, τα ποτά και τουςκαφέδες , δε θα πάθετε και τίποτα να στρωθείτε για μερικέςμέρες , άντε γίνατε όλοι party animal!Αφού, λοιπόν, το αποφασίσετε, πάμε στο επόμενο στάδιο, που είναι: ψάχνω να βρω άτομα που πήγαιναν στις θεωρίεςκαι θα έχουν σημειώσεις. Δεν τις ζητάμε σαν νταβατζήδες, θέλει τρόπο, μην ξεχνάς ότι ο άλλοςσου κάνει χάρη και δεν είναι υποχρεωμένος να στις δώσει. Το καλύτερο είναι να έχεις και εσύ να του δώσεις κάτι (από σημειώσειςεννοώ).Τώρα, αν δεν έχεις, απλά ελπίζεις στην καλοσύνη του και ότι θα στιςδώσει.
Αν αυτό το σχέδιο αποτύχει, πάμε και βρίσκουμε την ύλη (αν δεν έχεις πάρει καν βιβλία, είσαι εντελώς νούμερο). Σίγουρα θα είναι μεγάλη, αλλά, όπωςτα έκανες, τρέξε τώρα. Για να σε παρηγορήσω, θα σου πω ότι στη Νομική και σε άλλεςσχολές η ύλη των μαθημάτων ανέρχεται σε 3.000 σελίδες, οπότε σταμάτα να γκρινιάζειςότι είναι πολλά.
Καλό θα είναι να βρειςκάποιον που παρακολούθησε, γιατί πολλές φορές οι καθηγητές στις τελευταίες παραδόσειςδίνουν ορισμένα SOS.
Άντε ξεκίνα τώρα, τι τα κοιτάς!
Διάβασε έστω τα μισά και πάμε με τη μέθοδο των πιθανοτήτων, ότι δηλαδή ίσως πέσει αυτό που διάβασες. Και μην ξεχνάς: πάντα να πηγαίνεις να δώσεις, έστω και αν δεν ξέρεις τίποτα, κάτι μπορεί να γίνει! Κάτι μπορεί να πει ο μπροστά ή ο πίσω, κάποια φλασιά μπορεί να «φας» και ειδικά στα θεωρητικά μα- θήματα, παίξε με τις λέξεις , προσπάθησε να κατανοήσεις τι ζητά η ερώτηση και βουρ πάνω της.
Να θυμάσαι ότι οι πολλές κόλλες εκτιμώνται (μην τουςφλομώσειςστη βλακεία!).
Αν μια εξεταστική σού πάει καλά, μπορεί να ξελασπώσεις.
Ένα θα σαςπω, σε κάποια εξεταστική είχα περάσει 13 στα 13.

 

ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΩΡΑ!

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φοιτητικές εκλογές, αποτελέσματα Νέο μεταπτυχιακό »
You are here