Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 88

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Είναι ένας άνθρωπος - πολυμηχάνημα. Μέχρι σήμερα, μεταξύ άλλων, έχει δουλέψει σε δισκογραφικές εταιρείες, έχει κάνει τηλεόραση, ραδιόφωνο και δημόσιες σχέσεις, έχει γράψει βιβλία,

ενώ παλαιότερα είχε βοηθήσει στον προεκλογικό αγώνα της Μελίνας Μερκούρη… Όμως, έγινε ευρύτερα γνωστός από τη θέση του κριτή στο X-Factor και παλαιότερα στο Fame Story.

Τον ακολουθεί η φήμη του κακού, αυστηρού και απότομου, όμως ο Νίκος Μουρατίδης δεν είναι αυτό που φαίνεται στην τηλεόραση. Απλά, είναι πολύ απαιτητικός, όπως δηλώνει και ο ίδιος…

Πότε ξεκινάς να γράφεις βιβλία;
Δε μου είχε περάσει ποτέ απ’ το μυαλό η ιδέα ενός βιβλίου. Μου βγήκε εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα. Αλλά ήταν σαν να έπρεπε να γίνει. Δεν πιστεύω στη «μοίρα», αλλά αυτό ήταν κάπως έτσι...

Τι είναι για σένα το γράψιμο;
Ταξίδι.

Άμεσα σχέδια σε αυτόν τον τομέα;
Έχω δύο βιβλία έτοιμα, που θα βγουν μέσα στο 2009. Ένα μυθιστόρημα, που λέγεται «Βραχονησίδα» και μια συλλογή διηγημάτων, που λέγεται «Εγώ ήμουν αντράκι». Πριν ξεκινήσει το XFactor είχα αρχίσει ένα ακόμα μυθιστόρημα, όπως επίσης να κρατάω σημειώ- σεις για ένα θεατρικό έργο που θέλω να γράψω, αλλά τα άφησα. Θα τα ξαναπιάσω μόλις τελειώσει όλη η «φασαρία».

Μια και αναφέρθηκες στα reality, έχεις μετανιώσει που ασχολήθηκες;
Καθόλου. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και πρέπει να δουλέψω για να ζήσω. Επιπλέον, ένα μουσικό παιχνίδι είναι κάτι που μ’ ενδιαφέρει.

Γιατί τα λες reality; Το X-Factor το θεωρείς reality; Δώσε μου το δικό σου ορισμό για το reality.
Να δημοσιοποιείς την προσωπική ζωή κάποιου στην τηλεόραση. Μάλιστα.

Τελικά, είσαι κακός ή το «παίζεις» κακός;
(γελάει) Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Είμαι ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο. Δεν έχω βλάψει ποτέ κανέναν. Απλά, είμαι αυστηρός και απαιτητικός, είμαι απότομος και φωνακλάς και όλο αυτό, για να ξεμπερδεύετε εσείς οι δημοσιογράφοι, το αποκαλείτε «κακός».

Στημένοι τσακωμοί υπήρξαν;
Από μεριάς μου, ποτέ.

Αν είχες παιδί και σου έλεγε πως θα πάει σε ένα τέτοιο reality, τι θα το συμβούλευες;
Θα του έλεγα να πάει, να είναι σοβαρό πάνω στο αντικείμενό του (τη μουσική και το τραγούδι) και να μη γίνει «καραγκιόζης» για χάρη της τηλεόρασης. Να πάει και να εκμεταλλευτεί την τηλεόραση με τον καλύτερο τρόπο.

You are here