ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Ο Αλέξανδρος Πετρίδης, ο παρουσιαστής που έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα όλων, μιλά στο must για την κατάρα του να είσαι όμορφος, για τον Λάκη Λαζόπουλο και τη σάτιρα που δέχεται συχνά από αυτόν,

ενώ μας αποκαλύπτει γιατί πιστεύει ότι είναι μοναδικός...

-Πώς έχεις καταφέρει να κάνεις αυτό κορμί;
Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι, τα αγαθά κόποις κτώνται, χα χα! Αν και για να είμαι ειλικρινής, αν δεν υπάρχει η βάση γενικά και να κοπιάσεις, δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρεις.

-Πόσα χρόνια το «χτίζεις»;
Δεν μπορώ να σου πω πόσα χρόνια, γιατί απλά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι μέσα στον αθλητισμό και στα γυμναστήρια. Αυτό είναι το αποτέλεσμα πολλών χρόνων. Άλλωστε, μην ξεχνάς, προέρχομαι από πρωταθλητισμό στην κολύμβηση, οπότε αυτό λέει πολλά.

-Έχεις κάνει χρήση κάποιων χαπιών ή βοηθημάτων;
Βοηθημάτων ναι, θα ήταν βλακεία να σου πω ότι δεν έχω κάνει. Άλλωστε, με το τρέξιμο των επαγγελματικών υποχρεώσεων είναι αδύνατον να κάνω σωστή διατροφή, άρα θέλω και βοηθήματα για να αντέχω γενικά. Χα χα! -Και άντε το «έχτισες», πώς διατηρείται; Εμ, αυτό είναι το δύσκολο. Εκεί τα πράγματα έχουν να κάνουν με το αν αυτό που απέκτησες, τελικά, σου ανήκει ή όχι.

-Θεωρείς ότι αυτό είναι το δυνατό σου σημείο;
Όχι, θεωρώ ότι και αυτό είναι ένα ακόμα δυνατό σημείο μου. Άλλωστε, αυτό που μετράει σε ένα δυνατό άντρα και μια δυνατή προσωπικότητα, είναι το σύνολο.

-Πόσα χρόνια είσαι στο χώρο της τηλεόρασης;
Αισίως φέτος κλείνω 13 χρόνια συνεχόμενης πορείας, χωρίς να έχω λείψει ούτε μια μέρα από την τηλεόραση. Ξεκίνησα το 1996 από το τότε NEW CHANNEL, με δική μου εκπομπή. Μέχρι σήμερα έχω καθημερινά δική μου εκπομπή ανελλιπώς, κι αυτό λέει πολλά και, μάλιστα, έχοντας πάντα κυρίαρχο ρόλο.

-Σε πόσα περιφερειακά κανάλια εκπέμπεται η εκπομπή σου;
Mμμμ, τι να σου πω τώρα. Χα χα! Κοίτα η εκπομπή μου προβάλλεται από 42 περιφερειακά κανάλια και Κύπρο και μέσα από δορυφόρο σε όλο τον κόσμο. Μόνο 115 φορές τη μέρα. Χα χα, ε, δεν είναι και πολλές (μαζί με τις επαναλήψεις, γιατί τέτοια εκπομπή προβάλλεται δυο φορές τη μέρα, τουλάχιστον, γιατί σε κάποια προβάλλεται και τρεις).

-Προτάσεις από τα μεγάλα κανάλια (Mega, Αnt1 κ.λπ.) για συνεργασία είχες ποτέ;
Πάντα είχα και τώρα πάλι μιλάω, ξέρεις όμως κάτι, για μένα δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα κανάλια, υπάρχουν μικροί και μεγάλοι παρουσιαστές, οπότε καλύτερα να είμαι στη δική μου παραγωγή κάθε μέρα και να με βλέπει όλη μέρα όλη η Ελλάδα και όλος ο κόσμος γενικότερα, παρά να λέω, π.χ., είμαι σε ένα άλλο κανάλι και να έχω τηλεθέαση 3%. Αυτό για μένα είναι κατάντια, και όσοι το έπαθαν, έμαθαν. Και ναι, θα κάνω κάτι αν αρμόζει στη δική μου φιλοσοφία και, πάνω από όλα, προσωπικότητα.

-Έχεις σπουδάσει Οικονομικά, γιατί δεν ασχολήθηκες ποτέ;
Έχω τελειώσει και μάστερ στα Οικονομικά και ασχολήθηκα τα πρώτα χρόνια. Όμως, με τις υποχρεώσεις που έχω πια, δεν προλαβαίνω, παρά μόνο να έχω τα λογιστικά κάποιων πολύ γνωστών ανθρώπων της showbiz, κι αυτό επειδή τους είχα πελάτες από τότε.

-Σου αρέσει να μιλάς για σένα, θεωρείς ότι είσαι ψώνιο;
Δε μου αρέσει να μιλάω για μένα. Απλά δε μου αρέσει και να μην απαντώ κιόλας, όταν με ρωτούν. Εφόσον με ρωτούν συνέχεια κι εγώ απαντάω συνέχεια. Αυτό είναι όλο.

-Σχέσεις με πόσες έχεις κάνει;
Ξέρεις αυτό που λένε τα εν οίκω μη εν δήμω; Εγώ το τηρώ, αλλά να σου πω, δεν έχει σημασία πόσες έχει κάποιος, αλλά πόσο αξιόλογες ήταν.

-Να ρωτήσω με πόσες έχεις πάει ή να υποθέσω ότι δεν ξέρεις;
Mμμμ, με όσες άξιζαν να ζήσουν αυτή την εμπειρία, χα χα!

-Τι πιστεύεις ότι θα κοιτάξει κάποια πρώτα σε σένα;
Τα πάντα, το θέμα είναι ποιο απʼ όλα θα ξεχωρίσει ως το πιο καλό. Χα χα!

-Είπα κάποια, να πω και κάποιος; Σου την έχουν πέσει ποτέ gay;
Εννοείται και σε ποιον sexy άνδρα δεν έχει τύχει αυτό, εδώ συνέβαινε στην αρχαιότητα, δε θα συμβεί τώρα;

-Ποια η άποψή σου για αυτούς;
Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στο κρεβάτι του, αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους.

-Βλέπεις να νοικοκυρεύεσαι ή όχι, θα φάμε κουφέτα από σένα;
Κάποια στιγμή, ναι, σίγουρα, όταν όλα θα είναι έτοιμα, γιατί ο γάμος δεν είναι μια ακόμα απόφαση, είναι η απόφαση.

-Ο Λαζόπουλος τελευταία σε παίζει συνεχώς, σε ενοχλεί αυτό;
Έχω ξαναπεί ότι είναι τιμή μου να με αναφέρει ένας άνθρωπος τόσο σημαντικός. Όχι, δε με πειράζει, διότι λατρεύω τη σάτιρα και αυτή δεν έχει όρια, ενώ έχω τη δύναμη να αυτοσαρκάζομαι συνέχεια, άρα δεν έχω πρόβλημα.

-Δήλωσες ότι η ομορφιά σου είναι η κατάρα σου. Άλλοι κάνουν τα πάντα για να γίνουν όμορφοι, εσύ γιατί το βλέπεις ως κατάρα;
Είδες, το είπες και μόνος σου, κάνουν τα πάντα για να γίνουν, δεν είναι. Άρα; Χα χα! Κοίτα, ναι το πιστεύω, το να είναι κανείς ωραίος, δυσκολεύει τους άλλους γύρω του να τον πλησιάσουν, άρα χάνει μικρές απολαύσεις. Το χειρότερο είναι να έχει όλο το πακέτο, εκεί να δεις, άσʼ τα. Έχω πρόβλημα, χα χα!

-Έχεις σκεφτεί ότι ο άνθρωπος αλλάζει όταν μεγαλώσει; Φοβάσαι το χρόνο;
Όχι, δε φοβάμαι το χρόνο, γιατί απλά με το χρόνο γίνομαι καλύτερος. Ευτυχώς, είμαι στην κατηγορία εκείνων που μεγαλώνοντας γίνονται ακόμα πιο καλοί. Όμως, και έτσι να μην ήταν, όταν περνάς καλά, τότε έχεις δυνάμεις να είσαι ΟΚ με το χρόνο που έρχεται.

-Η άποψή σου για το botox και τις αισθητικές επεμβάσεις ποια είναι;
Καλό είναι, όταν κάποιος τα χρειάζεται, να τα κάνει, αρκεί να μην αλλάζει η φυσιογνωμία του. Άλλο γίνομαι πιο φρέσκος και λαμπερός και άλλο γίνομαι ένας άλλος άνθρωπος, γιατί τελικά εκεί καταλήγουν.

Στην πόλη μας θα σε δούμε καθόλου;
Σύντομα με την Εμμανουέλλα Σπανού θα είμαστε εκεί να κάνουμε γυρίσματα και να μας μάθετε από καλό λάδι. Χα, χα! Χαιρετίσματα στην αγαπημένη μου Καλαμάτα.

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

You are here